Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, nedávno jsme tak seděli s děvčaty a došly na téma kolik by tak každá chtěla v životě dětí. Zajímal by mě váš připád, kolik jste si třeba v mládším věku říkaly, kolik by jste chtěly dětí a kolik jich teda nakonec máte, jestli vaše představy o počtu vyšly, nebo jsou uplně odlišné?
děkují za příspěvky
Chtěla jsem vždycky 3 děti - kluky.
Mám 1 dítě - holčičku
Jestli bude druhé, to se neví.
Ahoj, já chtěla vždy holčičku i partner. Máme jí a tím to u nás hasne ![]()
Původně kdysi jsem chtěla klasicky dvě. Před svatbou jsme měli představu více dětí, 2-4. Zatím mám dvě, brzo po sobě docela. Rozvedla jsem se a s přítelem mi v životě přibylo jedno dítko. Zda bude další společné se uvidí. Takže možná se k tomu 3-4 nakonec dostanu, ale jinak než jsem si kdysi myslela.
Chtěla jsem 3-4, minimum byli 2 a nejlépe holčičky. Dětí máme 5 a nejspíš ještě aspoň 1 bude.
Vždycky jsem chtěla 4 deti. Ted mam tři a ctvrte čekam v prosinci ![]()
Já chtěla tři děti. Teď mam jedno a zjistila jsem, že to neni taková sranda, jak jsem si představovala. Takže nakonec pujdem ještě do druhého, aby měla dcera partáka, ale víc ani ťuk ![]()
Chtěla jsem jedno a vypadá to na dvě
Co přinese život dál, to netuším ![]()
Původně jsem chtěla děti dvě, nejlépe dvě holky. Teď už nějakou dobu uvažuju o tom, že tři až čtyři by byly fajn. V realitě se uvidí, jak to budu zvládat (teď mám čerstvě druhou dcerku) a taky jestli nám příroda vůbec nadělí.
Chtěla jsem 1 dítě a máme 2 holčičky 4roky a 8měsícu a není vyloučeno že časem přibude ještě jedno ![]()
V 15ti jsem chtěla celou MŠ
s první dcerou jsem chtěla jedináčka
Mám dvě a je to nadlimit toho, co bych chtěla
![]()
Jako mlada (zakladka, stredni) jsem deti nechtela vubec.
Po stredni jsem poznala manzela s nim jsem to miminko chtela - ale chtela jsem jedinacka. Osudnto chtel ale jinak takze jsem pul roku po porodu zjistila, ze jsem opet tehotna.
Jsem ted za zo rada i za ten maly vekovy rozdil a vsude rikam, ze je dobre ze mam 2 deti, protoze by jinak ta prvorozena byla rozmazlena az by to nebylo hezky :- D
Já jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, kolik bych chtěla dětí. Jen jsem věděla, že nějaké mít budu, ale jejich počet jsem absolutně neřešila, pohlaví už vůbec ne.
A máme tři - kluk, holka, kluk - a nejspíš je to konečný počet.