Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já chtěla dvojčata jako při jedné bolesti nebo jen jedno, manžel když jsme se o tom bavili tak prý chce 8 dětí, no bylo nám náct tak jsme se opatrně zeptala jestli jako s jednou ženskou
. No nějak jsme tušila že otěhotnět bude problém takže jsme začali docela brzo
. Po porodu sekcí jsme pořád tvrdila že jedno stačí a manžel že tohle nechává na mě ale dalšímu se nebrání. No když klukovi skoro 3roky tak byl už víc samostatnej navíc od mimina tatánek
tak jsem nadhodila druhé, manžel nadšenej že výroba dětí je super
a po druhém porodu manžel že ani třetímu by se nebránil, já skrytě toužila ještě po holčičce
tak jsme souhlasila že někdy, pak jsme to začali řešit že až malému budou 2r že bych došla pro léky a stejně to nepůjde hned, ještě před jsme šla na utz, doktor mé nadšení pro další těhu nesdílel. Doktorka na utz že problém neni ale hormony mě ndá že je tam cysta, tak jsme se domluvily že mě dá na úpravu MS jen utrogestan a ko za 2m a já už tam šla jako těhotná
. Takže nakonec máme tři děti- 2 kluky a jednu holku a sice zlobí víc jak kluci ale zase konečně první dítě co je mamánek, no někdy až moc ![]()
@fragola píše:
Počet dětí jsem neplánovala jako náctiletá, ani později. Ani do manželství jsme nešli s tím, že budeme mít tolik a tolik dětí. Ta touha po dětech přišla postupně, neplníme plán, který jsme si nalajnovaliMáme devět dětí a desáté přibude v lednu
občas se podívám na tvůj metřík a zjistím, že přibude další děťátko, fandím ti
. Musí to být ale šrumec
My máme dvě - adoptované, oba je moc milujeme. Osud nám nepřál, abychom měli naše biologické miminko, je to ve mně pořád, ale jsem strašně šťastná, že mám naše děti
, ty bych nevyměnila. A tak ráda bych měla ještě třetí, ale to už bohužel není možné ![]()
Děti jsem chtěla tři a mam dvě úžasný holky, o třetím už manžel nechce ani slyšet
Ale holky jsem chtěla, tak se mi to splnilo
![]()
@destrukce No jo, ale my máme 7 dětí po jednom, jednovaječná dvojčata a teď čekáme jedno. Na vašem místě bych se hroutila taky. Stačila dvojčata s jednou placentou a měla jsem dost
(ano, váš příběh jsem četla
) a nervy jsem měla na pochodu…
@destrukce píše:
A já se hroutila z málem šestiJste obdivuhodná žena, ale asi žádná sranda takovou bandu živit
Přeji mnoho zdraví všem
Ale Ty ses taky nehroutila z těch počtů. Vždyť jsi sama říkala, že bys těch šest klidně brala a koupila autobus, ale že máš strach o jejich zdraví. Na čtyři děti jedna placenty, dva pupečníky špatně uchycené…Tak ať máš příště více štěstí a další těhotenství bez takových rizik. Třeba budete s Fragolou emiminí rekordmanky co do počtu dětí ![]()
@pe-terka Vždyť to píšu, úplně jiná situace
Nehledě na to, že na 6 dětí netřeba autobus ![]()
@fragola píše:
@pe-terka Vždyť to píšu, úplně jiná situaceNehledě na to, že na 6 dětí netřeba autobus
no jo, sdílely jsme stejnou myšlenku ve stejném čase. Jiná situace ze zdravotního hlediska to určitě je. Ale z hlediska výkonu a organizace bych tu Tvoji taky neodmávla, zasloužíš metál
Řád plodné Fragoly nebo tak něco
.
Autobus byl míněn s nadsázkou myslím, prostě symbol dopravy pro velikou rodinu.
@fragola píše:
@destrukce No jo, ale my máme 7 dětí po jednom, jednovaječná dvojčata a teď čekáme jedno. Na vašem místě bych se hroutila taky. Stačila dvojčata s jednou placentou a měla jsem dost(ano, váš příběh jsem četla
) a nervy jsem měla na pochodu…
takže ty vážně čekáš 10té dítě? Já myslela, že je to vtip. Můžu se zeptat co vás k tomu s manželem vedlo, že chcete tolik dětí? Jasný, je to vaše věc, jen mě to zajímá, protože to se vážně jen tak nevidí.
A v kolika si měla první a kolik ti je ted? Jen by mě zajímalo za jak dlouhou dobu ste to stihli?
.
@Quinn7 Ne, já jsem takovej velkej vtipálek a děti si cucám z prstu ![]()
@pe-terka Vtipálku
No jo, když já už devítimístné auto považuju jako normální a větší už je jen autobus, vlak a letadlo ![]()
@fragola píše:
@pe-terka VtipálkuNo jo, když já už devítimístné auto považuju jako normální a větší už je jen autobus, vlak a letadlo
No vidíš, tak to my jsme s dopravou ještě o level výš. My máme vlak! ![]()
Do nějakých 17 jsem děti vůbec ale vůbec nechtěla, opravdu nikdy jsem děti neměla ráda, raději sem se jim vyhýbala jako čert kříži, pak přišla první velká láska která měla trvat na věky a o dva roky později skončila s velkým pupkem a rozchodem. Teď mám jednoho syna a kdyby to finance dovolily chtěla bych doma třeba celou mateřskou školku, děti se pro mě staly vším ![]()
Já si přála 3 a vtom alespoň jednu holčičku
Máme 2 holky a pořád se neumím rozhodnout, jestli jít do dalšího… chtěla bych, ale bojím se, jestli to utáhneme finančně.