Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla jsem dvě, nejlépe dvě holčičky, jako jsem byla já se sestrou, věkově blízko sebe. Máme dvě děti, věkově blízko, akorát kluka a holku. A jsem za ně neskutečně šťastná. Mé přání dvou zdravých dětí se mi naplnilo, a víc ani ťuk! Říkám, mám dvě ruce, na klín se mi vejdou dvě děti.. Děkuji, víc nechci. Sama v sobě bych trpěla pocitem, že se třem a víc nedokážu věnovat tak, jak bych chtěla. S manželem žijeme opravdu pro ty děti, a věnujeme jim maximum času.
@onajeblond jako dítě jsem o počtu dětí neuvažovala. Když se nám s manželem narodilo první dítě, říkala jsem si hned po porodu, že bych chtěla 4 a to se nám splnilo. Máme 2 kluky a 2 holčičky.
@Lakynka na 18 už dlouhou dobu nevypadám
. Nejdříve pronesou něco v tom smyslu „jééé to je nadělení“ a pak se mě zeptají, jak to zvládám
A přitom 3 mi nepřipadají nějak moc ![]()
Tak jako mladá jsem automaticky počítala s 2 dětmi. V mém okolí to bylo běžné. Teď máme jedno a kvůli věku to asi jinak nebude. Ale jsem spokojená, máme nádhernou holčičku(15 měsíců).
@Klementyna Myslím, že my to nevytrhneme, ale děláme, co můžeme ![]()
@Lakynka Děkuji, snad bude vše ok ![]()
Jako mladá jsem zbožňovala Kelly Family, takže jsem chtěla hooodně dětí
Časem jsem se zklidnila. Dlouho jsem chtěla 3. Po prvním porodu bych nejradši hned druhé. Naštěstí měl chlap víc rozumu než já (těhotenství bylo náročné, syn se narodil o 6 týdnů dřív). Teď už máme i druhé, rozdíl je mezi nimi 2 a třičtvrtě roku. Druhé těhotenství bylo taky hodně náročné. Celé druhé těhotenství si říkáme, že už končíme. Mladšímu je 9 měsíců a já si zatím stojím za tím, že končíme. Ale jeden nikdy neví, kdy nás to zase chytne
Každopádně, jestli bude 3., tak max do mých 35 let (je mi 30). Nechci dopadnout jako tchyně, která místo toho, aby si užívala klid a občasné „babičkování“, řeší domácí úkoly s prvňáčkem…
Nic pro mě ![]()
Edit: Ještě doplním, že jsem si strašně přála holky, klidně samý holky. Místo toho mám dva kluky, který bych za žáááádnou holku nikdy nevyměnila ![]()
I tak bych si tu holku ale přála
![]()
Příspěvek upraven 25.09.15 v 21:42
Taky se hlásím jako „průměrná“ žena, chtěla jsem vždycky dvě holku a kluka. Dneska děkuji bohu aspoň za toho kluka z IVF, o druhé se snažíme neúspěšně a pomalu ten boj vzdáváme. Mrzí mě ta holčička, ale s tím nic nenadělám. Holt člověk míní, život mění. Ale měla jsem období (kolem puberty), kdy jsem si říkala, že děti nechci
Omlouvám se za OT, ale…
@destrukce píše:
Já o tom nikdy nepřemýšlela, jen jsem nechtěla 1 dítě, jsem totiž jedináček a manžel ten chtěl vždycky alespoň 4 děti, aktuálně máme 2 děti, ale vypadá, že to není konečné číslo, málem nám přibyly hned 4, ale bohužel to nejde
Jak jste nakonec dopadli? Tu Tvou diskuzi jsem přestala sledovat, protože se tam akorát hádaly dva tábory… Ale zajímá mě to… ![]()
@fragola píše:
@Klementyna Myslím, že my to nevytrhneme, ale děláme, co můžeme@Lakynka Děkuji, snad bude vše ok
když vidím tvoje metříky, tak nevycházím z údivu, kolik dětí vlastně ještě plánuješ? A jak to všechno zvládáš??
![]()
Tak já vždycky chtěla čtyři děti, manžel dvě, tak jsme se domluvili na třech a máme čtyři. A cítím, že jsme kompletní. ![]()
@Martrich píše:
když vidím tvoje metříky, tak nevycházím z údivu, kolik dětí vlastně ještě plánuješ? A jak to všechno zvládáš??![]()
To by mě taky zajímalo. A taky, jak bydlíte? si to neumím vůbec představit. Ale fandím Ti ![]()
Já chtěla vždy 3. Dvě po sobě a jedno s odstupem, to se povedlo, ale když tomu třetímu byl rok a půl, řekli jsme si, že přece nemůže být sám
Za týden máme termín porodu čtvrtého ![]()
Holky 16 a 13,5. Kluk 3roky a mimi by mělo být také kluk ![]()
Jako mládě jsem rikavala 5, pak když jsem se vdala říkali jsme si budeme mít jedno, to stačí. Nějak se povedlo, že máme 3 a blízko sebe, že to byl až šok, třetí bylo už přes čáru, ale vnitřně se pocity nějak u mě zmenily. Klidně bych ještě jedno, ale manžel už kategoricky odmítá, názor urcite nezmění, takže naší trojkou skoncime.
Hlavni pro nas je vychovat je, dat jim možnost studovat, cestovat poznávat svet.
Přála jsem si 3děti, víc holčičky než kluky. Mám dvě úžasné dcery a jsem za ně moc šťastná, třetí už nebude… věk, peníze, velikost bytu atd.,ale mám ještě nevlastního syna, takže vlastně splněno ![]()
Děti jsem vždycky chtěla, nejlíp 3 a rozhodně prvního kluka…Naštěstí partner chce taky 3děti
a i toho kluka
!
Tedˇ máme dvě nádherné holčičky a kluk snad brzy přibude!
No, pokud to bude opět holčinka, tak to rozhodně vadit nebude
!!!