Počet dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
25.9.15 21:27

Chtěla jsem dvě, nejlépe dvě holčičky, jako jsem byla já se sestrou, věkově blízko sebe. Máme dvě děti, věkově blízko, akorát kluka a holku. A jsem za ně neskutečně šťastná. Mé přání dvou zdravých dětí se mi naplnilo, a víc ani ťuk! Říkám, mám dvě ruce, na klín se mi vejdou dvě děti.. Děkuji, víc nechci. Sama v sobě bych trpěla pocitem, že se třem a víc nedokážu věnovat tak, jak bych chtěla. S manželem žijeme opravdu pro ty děti, a věnujeme jim maximum času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
25.9.15 21:28

@onajeblond jako dítě jsem o počtu dětí neuvažovala. Když se nám s manželem narodilo první dítě, říkala jsem si hned po porodu, že bych chtěla 4 a to se nám splnilo. Máme 2 kluky a 2 holčičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
25.9.15 21:29

@Lakynka na 18 už dlouhou dobu nevypadám :mrgreen: ;). Nejdříve pronesou něco v tom smyslu „jééé to je nadělení“ a pak se mě zeptají, jak to zvládám :mrgreen: A přitom 3 mi nepřipadají nějak moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.9.15 21:31

Tak jako mladá jsem automaticky počítala s 2 dětmi. V mém okolí to bylo běžné. Teď máme jedno a kvůli věku to asi jinak nebude. Ale jsem spokojená, máme nádhernou holčičku(15 měsíců).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
25.9.15 21:33

@Klementyna Myslím, že my to nevytrhneme, ale děláme, co můžeme :lol:

@Lakynka Děkuji, snad bude vše ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
25.9.15 21:38

Jako mladá jsem zbožňovala Kelly Family, takže jsem chtěla hooodně dětí :mrgreen: Časem jsem se zklidnila. Dlouho jsem chtěla 3. Po prvním porodu bych nejradši hned druhé. Naštěstí měl chlap víc rozumu než já (těhotenství bylo náročné, syn se narodil o 6 týdnů dřív). Teď už máme i druhé, rozdíl je mezi nimi 2 a třičtvrtě roku. Druhé těhotenství bylo taky hodně náročné. Celé druhé těhotenství si říkáme, že už končíme. Mladšímu je 9 měsíců a já si zatím stojím za tím, že končíme. Ale jeden nikdy neví, kdy nás to zase chytne :mrgreen: Každopádně, jestli bude 3., tak max do mých 35 let (je mi 30). Nechci dopadnout jako tchyně, která místo toho, aby si užívala klid a občasné „babičkování“, řeší domácí úkoly s prvňáčkem… :roll: Nic pro mě ;)

Edit: Ještě doplním, že jsem si strašně přála holky, klidně samý holky. Místo toho mám dva kluky, který bych za žáááádnou holku nikdy nevyměnila ;)
I tak bych si tu holku ale přála :think: :oops:

Příspěvek upraven 25.09.15 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.9.15 21:39

Taky se hlásím jako „průměrná“ žena, chtěla jsem vždycky dvě holku a kluka. Dneska děkuji bohu aspoň za toho kluka z IVF, o druhé se snažíme neúspěšně a pomalu ten boj vzdáváme. Mrzí mě ta holčička, ale s tím nic nenadělám. Holt člověk míní, život mění. Ale měla jsem období (kolem puberty), kdy jsem si říkala, že děti nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
25.9.15 21:40

Omlouvám se za OT, ale…

@destrukce píše:
Já o tom nikdy nepřemýšlela, jen jsem nechtěla 1 dítě, jsem totiž jedináček a manžel ten chtěl vždycky alespoň 4 děti, aktuálně máme 2 děti, ale vypadá, že to není konečné číslo, málem nám přibyly hned 4, ale bohužel to nejde :nevim:

Jak jste nakonec dopadli? Tu Tvou diskuzi jsem přestala sledovat, protože se tam akorát hádaly dva tábory… Ale zajímá mě to… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.9.15 21:41
@fragola píše:
@Klementyna Myslím, že my to nevytrhneme, ale děláme, co můžeme :lol:@Lakynka Děkuji, snad bude vše ok :kytka:

když vidím tvoje metříky, tak nevycházím z údivu, kolik dětí vlastně ještě plánuješ? A jak to všechno zvládáš?? 8o :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
25.9.15 21:41

Tak já vždycky chtěla čtyři děti, manžel dvě, tak jsme se domluvili na třech a máme čtyři. A cítím, že jsme kompletní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
25.9.15 21:44
@Martrich píše:
když vidím tvoje metříky, tak nevycházím z údivu, kolik dětí vlastně ještě plánuješ? A jak to všechno zvládáš?? 8o :palec:

To by mě taky zajímalo. A taky, jak bydlíte? si to neumím vůbec představit. Ale fandím Ti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
25.9.15 21:45

Já chtěla vždy 3. Dvě po sobě a jedno s odstupem, to se povedlo, ale když tomu třetímu byl rok a půl, řekli jsme si, že přece nemůže být sám :-) Za týden máme termín porodu čtvrtého :-)
Holky 16 a 13,5. Kluk 3roky a mimi by mělo být také kluk :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.9.15 21:45

Jako mládě jsem rikavala 5, pak když jsem se vdala říkali jsme si budeme mít jedno, to stačí. Nějak se povedlo, že máme 3 a blízko sebe, že to byl až šok, třetí bylo už přes čáru, ale vnitřně se pocity nějak u mě zmenily. Klidně bych ještě jedno, ale manžel už kategoricky odmítá, názor urcite nezmění, takže naší trojkou skoncime.
Hlavni pro nas je vychovat je, dat jim možnost studovat, cestovat poznávat svet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15196
25.9.15 21:48

Přála jsem si 3děti, víc holčičky než kluky. Mám dvě úžasné dcery a jsem za ně moc šťastná, třetí už nebude… věk, peníze, velikost bytu atd.,ale mám ještě nevlastního syna, takže vlastně splněno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
25.9.15 21:53

Děti jsem vždycky chtěla, nejlíp 3 a rozhodně prvního kluka…Naštěstí partner chce taky 3děti :palec: a i toho kluka :mrgreen:!
Tedˇ máme dvě nádherné holčičky a kluk snad brzy přibude!
No, pokud to bude opět holčinka, tak to rozhodně vadit nebude :srdce:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová