Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maminecka4 gratuluji
já jsem o dětech nikdy neuvažovala, nyní mám pulroční dceru a hned po porodu jsem veděla, že rozhodně nezustane sama
ráda bych ted dve dítka po sobě a třeba za 10 let zase dvě
už ted je mi smutno pri predstave jak mi miminko rychle vyrusta a uzivam s lasou kazdou chvili kojeni, protoze je mi jasne, ze blozsi uz si nebudeme…
![]()
Jedna princezna je uz na ceste a chtela bych mit jeste dalsi 2 deti
Vzdycky jsem si prala 3-4 deti, tak uvidime, jak nam to osud zaridi ![]()
Já chtěla vždy aspoň 5 dětí. Bohužel to už nelze. Mám jednu dceru, která je mentálně postižená, manžel má z prvního manželství dva dospěláky. Takže on má splněno, já musela svou touhu po dětech zkrotit a zodpovědně zašlapat do země (dcěřino postižení nelze nijak předem zjistit), riziko dalšího postiženého dítka nelze jednoznačně určit (jsme starší - já už mám přes 40).
Moje dcera je jedináček a jednou zůstane úplně sama. ![]()
@nonina píše:
Já chtěla vždy aspoň 5 dětí. Bohužel to už nelze. Mám jednu dceru, která je mentálně postižená, manžel má z prvního manželství dva dospěláky. Takže on má splněno, já musela svou touhu po dětech zkrotit a zodpovědně zašlapat do země (dcěřino postižení nelze nijak předem zjistit), riziko dalšího postiženého dítka nelze jednoznačně určit (jsme starší - já už mám přes 40).
Moje dcera je jedináček a jednou zůstane úplně sama.
obdivuji tě za takové rozhodnutí
Život s postiženým dítětem musí být hodně náročný a chápu, že nemáš sílu si to risknout znovu. Muselo to být pro tebe strašně těžké…
@nonina
je mě to líto, prostřední syn je taky postižený a jsme fakt ráda že naše nejmladší si cestu našla sama
, chtěli jsme cca o rok déle což už by jsme věděli diagnozu a do dalšího dítěte bych se bála jít
, celé těhotenství strach aby se diagnoza neopakovala
takže jsem třetí těhotenství vůbec neřešila nějakou diagnozu, otěhotněla jsem když měl 19m a až když se malá narodila tak jsem si říkala že se chová zvláštně a když malá měla 9m tak ho přeskočila ve vývoji ![]()
@jednažena píše:
Tak koukam kolik je zde maminek se 3 a vice detma. V mem okoli maj vsechny 2 deti nebo druhe cekaji.
Taky mám v okolí kamarádky a známé s jedním nebo dvěma dětmi…tak si ze mě občas utahují, že je ladně přeskočím bo mám 3,5letou holčičku a dvojčátka v bříšku ![]()
Chtěla jsem moc tři, ale bohužel zdravotní problémy už to třetí asi nedovolí, zatím mě to bolí, ale jsem samozřejmě vděčná za ty svoje úžasný dvě děti ![]()
@Martrich Můžu se jen tak zeptat, jestli u vás zůstalo u jednoho prcka a jak jsi se s tím vyrovnala, jestli to člověk časem přijme? ![]()
@Anonymní píše:
@Martrich Můžu se jen tak zeptat, jestli u vás zůstalo u jednoho prcka a jak jsi se s tím vyrovnala, jestli to člověk časem přijme?
ahoj, omlouvám se, že píšu až nyní. Moc na eMimi už nechodím. Nakonec mám děti dvě. Ale druhé přišlo zcela nečekaně, když už jsem tu cestu za druhým dítětem dávno uzavřela. Nutno ale podotknout, že dceru mám s jiným partnerem.