Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@serpent U mě taky třetí tak tak prošlo a to čtvrté přišlo nečekaně mimo plán.
Taky bych chtěla klidně víc děti, ale to bychom už asi nezvládli, navíc chtěla jsem děti max do 35 a to čtvrté se mi v těch 35 narodilo.
Tak koukam kolik je zde maminek se 3 a vice detma. V mem okoli maj vsechny 2 deti nebo druhe cekaji.
Jako mládě jsem děti moc neřešila, nic mi to neříkalo. Ale věděla jsem, že buď žádné, nebo aspoň dvě, jedináčka nikdy. Dvě už máme a za chvíli budeme diskutovat o třetím. Přece jenom jak jsou kluci hodně brzy po sobě, tak jsem si to druhé těhotenství a miminko moc neužila. Ale je pravda, že čím jsou kluci starší, tím míň se mi zase chce do toho kolotoče.
Já chtěla vždy dvě.. Chlapečka a pak holčičku, aby jí bráška bránil…
pak jsem poznala současného přítele a ten mi hned po seznámení řekl, že děti nechce, že už jedno má a to mu stačí ![]()
tak jsem mu řekla, že v tom případě se nemáme o čem bavit, protože já chci tři minimálně
nakonec jsme to dali dohromady, přiznal, že se bál zmínit se o dětech, abych neutekla
a začali jsme se bavil o dvanácti do tuctu
(samozřejmě jen vtip).
Narodil se nám kluk, a ač druhé dítě chci, tak zároveň i nechci
malému bude rok a mám takový ty obavy, že to druhé by nebylo tak „nej“ jako první..
takže uvidíme, zda budeme mít jedináčka nebo ne ![]()
Já jsem jednu dobu děti nechtěla vůbec. Pak 4, pak stačilo jedno. Teď čekám druhý. Měla by to být druhá holčička, takže jsme asi ještě neskončili.
Ale protože jsem ze 3 a vždycky jsem měla pocit, že nám jeden chybí, tak jsem rozhodnuta mit děti sudy počet ![]()
@onajeblond píše:
Ahojky, nedávno jsme tak seděli s děvčaty a došly na téma kolik by tak každá chtěla v životě dětí. Zajímal by mě váš připád, kolik jste si třeba v mládším věku říkaly, kolik by jste chtěly dětí a kolik jich teda nakonec máte, jestli vaše představy o počtu vyšly, nebo jsou uplně odlišné?děkují za příspěvky
mno tak já nad tím nikdy nepřemýšlela, fakt jsem si v mládí neříkala, kolik chci dětí…a už vůbec sem to neřešila, když sem potkala svýho muže…jako že bysme si nalajnovali plán. první dítě, dovolená v Jugoslávii, druhý dítě
prostě to tak nějak přišlo…
ale je fakt, že sem chtěla jako první kluka a pak třeba holku, aby měla velkýho bráchu kterej by jí chránil, jelikož to sem si vždycky přála já a záviděla sem v dětství svojí kamarádce, že ona má dva velký bráchy a já ne (ale zas mám dvě úžasný velký ségry)…mno dnes mám dva kluky já a ráda bych teda ještě tu holčičku…ale jaksi už neni s kym
manžel třetí dítko nechce a vyměňovat ho asi kvůli tomu nebudu
![]()
Tak my máme děti dvě, nejdřív kluka a pak holku, rozdím 20 měsíců. Teď bude klukovi 5 a holce jsou 3, je to paráda. Víc nechci, někde jsem kdysi četla článek „mám dvě ruce, takže mám i dvě děti“ a něco na tom je, tak si tak nějak říkám, že třetí by bylo tak nějak odstrčený, prostě dvě „křídla“ dvě děti a jsme šťastná rodinka.
Nejdriv zadny, ale ti jsem byla hoodne mlada, pak jsem chtela jedno - kluka a mam 2 deti - kluka a holku ![]()
Vždy jsem chtěla mít více dětí, ideálně 3-4. Samozřejmě záleží na financích. Teď máme jedno a horko těžko přemluvím manžela ještě na jedno, pokud vůbec. S jedináčkem se budu případně smiřovat těžce. V okolí se většinou vyskytují rodiny s jedináčky, max dvě děti. A jen v manželově rodině je normální mít právě 3-4, proto jeho postoj nechápu ![]()
@Pomka píše:
Chtěla jsem vždycky 3 děti - kluky.Mám 1 dítě - holčičkuJestli bude druhé, to se neví.
Přesně jako já ![]()
Váhala jsem se třetím, ale dodaly jste mi odvahu - jdu do toho
Díky ![]()
Jako dítě a puberťák jsem děti nechtěla
Pak jsem chtěla 2, muž 3, dohodli jsme se na dvou brzo po sobě a třetí se uvidí - max. do 5 let. Jako druhá máme dvojčata, takže 3 děti už jsou a další už v plánu nemáme.
Já jsem vždycky chtěla hodně dětí. Máme tři kluky a chceme ještě jedno další ![]()