Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tvou situaci ti vážně nezávidím.My bydleli pár měsíců po narození malého s našima a i když je moje mamka skvělá,taky se ty její „rady“ občas nedaly vydržet,ale asi takhle do extrému jako to dělá tvůj tchán to u nás nebylo.Vy s něma bydlíte v jednom domě? Já fakt myslím,že jsi tím odchodem udělala dobře. Já bych takovouhle šikanu nevydržela.Myslím,že každá máma má právo vychovávat dětí podle sebe,i když sem tam udělá nějakou tu chybku,ale spoň se poučí. ale něco takového co zažíváš ty? pro mě fakt nemyslitelné
S tvým přítelem bych se asi pokusila dohodnout,ať si hledáte bydlení jinde. Vím,nebude to zřejmě jednoduché,ale vidím to u vás,jako jedinnou možnost.
Uvidíš že až budeš tchána vídávat jednou za čas,už tě nebude tolik štvát a vaše vztahy se zlepší ![]()
Držím palce, aby tvoje demonstrace zoufalství byla správně pochopena… .-(Měla bys to narovinu říct svému drahému muži i jeho otci. V klidu, ale nahlas. Vše, co jsi tu napsala - bez emoci, zbytečných výčitek. Vysvětlit, že takto ano - a takto ne. Jsou to Vaše děti, tvoje a tvého muže. Dědečkově jsou tu hlavně od toho, aby dělali dětem svět krásnější - ne - aby trápili jejich matky.
Nepíšeš, co vás vedlo ke stěhování, ani zda přítel bude trvat na bydlení v tom meste… asi to bude běh na dlouhou trať, tak ti přeju, at doběhnete do cile jako spokojena rodina. Ty teď v těhu potřebuješ klid…
Ahoj, tak tvou situaci ti vlbec nezávidím, nemáš to jednoduchý. Jestli je tvůj tchán podobný mému strýci, tak to je na prdlačku, bo má pravdu vždy jen on a nikdy jinak.
No .. možností moc nemáš … buď budeš dál trpět, nebo se vzepřeš.To v tvém případě asi znamená pohádat se s tchánem do krve, praštit do stolu a z plných plic říct že to jsou TVOJE děti a ty si jejich matka, takže si to budeš dělat dle svého ať se mu tolíbí nebo ne.Když se vzepřeš, buď se vše vyjasní a bude líp, nebo s tebou nebude mluvit ani klika od záchodu (což v případě tchánovců není vůbec k zahození ![]()
S tvým manželem by ses asi kvůli tomu dohadovat neměla .. pokud je u tchánových výroků přítomen, tak ať se tě zastane, ale je blbost mu říkat hele on zas to a to a běž a řekni mu. Jsou to přeci jen jeho rodiče, a nevidí vše tak jako ty, a taky si nechce dělat až tak zle ![]()
A tím že odjedeš .. no myslím že tím se nic nevyřeší, a naopak si můžeš udělat ještě větší zle. Tohle bys měla s manžou prodiskutovat …
Mmch, a kdo ti říkal že musím mít denně uklizeno, vypráno, vyžehleno? Je to tvoje věc kdy si co uděláš .. a jestli i do toho ti tchán kecá, tak už bych ho asi teda i já poslala do určitých míst a práskla mu dveřma před nosem.
Moje tchýně mi taky porád do něčeho kecá … jednou něco udělám a je to špatně a za nějakej čas otočí a říká mi proč to tak neudělám … prostě si protiřečí. Kecá mi do toho kdy by měl mladej spát a jíst a čurat a pod … bydlím s ní v baráku takže jí mám na očích pořád. Občas se jí postavím, občas se i naštve že jsem řekla něco proti. Zatím jsem se jí ale nepostavila pořádně, bo vím že pokud by taková situace nastala, zhádaly by jsme se jak koně a bůhví jak by to dopadlo. Ovšem už jen to že mám svojí hlavu je kapánek špatné no ![]()
I když mě to sem tam taky trápí, tak ale plno věcí beru s nadhledem … ať si třeba škubne … je to můj život a moje dítě,a já jsem plnoletá a svéprávná, takže si budu dělat vše jak se chce mě a ne jí. A taky se někde někomu vykecám, postěžuju si, a hned je mi o něco líp.
Držím ti pěsti, ať vše dobře dopadne, a ať jste zas v pohodě.:)
teda to je faktnezáviděníhodná situace. a to to takhle zvládáš už 2 roky? to tě obdivuju. mjá bych vyhlásila bojkot podstatně dřív. a myslím, že děláš dobře, že jsi odjela. navrhovala bych nechat trošku uklidnit vody a pak se to pokusit pokud možno bez velkých emocí probrat. já vm, že se mi to krásně radí ![]()
držím palce, ať se brzo situace uklidní!
Ahojky,
já jsem na tom byla stejně,bylo to tak strašný,že jsme se z rodinného domu po mojich rodičích byli nuceni odstěhovat.Ta má tchýne vyčmuchala všechny moje nicky a pak si to vytiskla a dala na mě trestní oznám.že jí kritizuji,přitom četla o sobě jen pravdu.Když jsme to dali právníkovi tak se vysmál,jak je nízká a že nemá jedinou šanci spor vyhrát,ale někdy je lepší ustoupit a mít klid,můj manžel jí doslova ne…nechci volit silná slova.
Syn si jí naštěstí nepamatuje.Má v hlavě jen moje zemřelé rodiče,kterým chodíme na hrobeček a kteří mého muže milovali jako syna.Jo někdo je z kamene a někdo je citlivý,ale nenechme si ničit život těma necitama!!!
Ještě dodatek-manžel stojí za mnou tak silně,že pokud by cokoliv jeho matka udělala proti mne tak by všechny síly aktivoval proti ní.Nechce vyvolávat spory, ale pokud by to bylonutné, je ochoten jít až do krajností.Nemohu to zde rozepisovat(ne kvuli tchyni, ale kvuli omu, že by bylo mou povinností nahlásit trestné věci, které se tchyně dopouštěla v zaměstnání a i v soukromém životě.)
Ahoj. Jak to tu tak čtu, tak se v každé rodině najde něco. U nás neustálý boj kvůli bydlení. Přítelovi rodiče vlastní velkým dům a mají představu, že v něm budou žít oni, já s přítelem a přítelům bratr s jeho přítelnyní (ti u tchánovců bydlí, veškerý servis se jim líbí a nestojí to moc peněz, jinak na ně nadávají na každém rohu). Prostě všichni na jedné hromadě
Tchýně by se o nás starala a nosila nám snad i jídlo do postele, tchán by nám organizoval veškerý volný čas (mají menší zemědelství).
@Nugetkka píše:
Ahoj. Jak to tu tak čtu, tak se v každé rodině najde něco. U nás neustálý boj kvůli bydlení. Přítelovi rodiče vlastní velkým dům a mají představu, že v něm budou žít oni, já s přítelem a přítelům bratr s jeho přítelnyní (ti u tchánovců bydlí, veškerý servis se jim líbí a nestojí to moc peněz, jinak na ně nadávají na každém rohu). Prostě všichni na jedné hromaděTchýně by se o nás starala a nosila nám snad i jídlo do postele, tchán by nám organizoval veškerý volný čas (mají menší zemědelství).
ne, nikdy ani u vlastních ani zadarmo ani kdyby byli zlatí. Pouze jako poslední možnost při hrozbě bydlení pod mostem! Šance jedna ku tisíci, že to bude dobrý… ![]()
@Nugetkka píše:
Ahoj. Jak to tu tak čtu, tak se v každé rodině najde něco. U nás neustálý boj kvůli bydlení. Přítelovi rodiče vlastní velkým dům a mají představu, že v něm budou žít oni, já s přítelem a přítelům bratr s jeho přítelnyní (ti u tchánovců bydlí, veškerý servis se jim líbí a nestojí to moc peněz, jinak na ně nadávají na každém rohu). Prostě všichni na jedné hromaděTchýně by se o nás starala a nosila nám snad i jídlo do postele, tchán by nám organizoval veškerý volný čas (mají menší zemědelství).
Jdi do toho. Rodina je nejvíc.
@Bubla_Bučková Takové návrhy jsme ihned zavhrli a bydlíme si sami. Ať to má výhody jaké chce, ještě jsem se nesetkala s tím, že by takového bydlení dobře dopadlo. No samozdřejmě jsem tam nejhorší, která jim sebrala syna a rozbila rodinu - neřeším. No mě to teda přijde víc v pořádku, než to, že přítelův bratr s přítelkyní si ještě ve 28letech nechávají od maminky nosit komínky vypraného a vyžehleného prádla až ke skříni, snídani pomalu až do postele…
@Olivia_93847 Rodina, kde jeden na druhého plive za rohem špínu a pak se objímají a navenek vystupují, jak jim není krásně?
To vážně ne, přijet jednou za týden na návštěvu a pak zase rychle domu ![]()
@Nugetkka píše:
@Olivia_93847 Rodina, kde jeden na druhého plive za rohem špínu a pak se objímají a navenek vystupují, jak jim není krásně?To vážně ne, přijet jednou za týden na návštěvu a pak zase rychle domu
Ale to jsi nikdě nezminila toto. Jen, že by se o vás hezky starali.
@Olivia_93847 To se omlouvám
někdy jsem z nich vážně na blázinec ![]()
Ahoj, už jsem vážně v koncích. Vím, že nejsem jediná. Chci si jen s někým popovídat, kdo je na tom stejně. Přestěhovali jsme se a nemám tady kamarádku, které bych až tak důvěřovala, protože tchán má uši vážně všude. Ani nevystupuji pod svým nikem.
Vše začalo narozením mých dvojčátek. Už v porodnici zakazoval, aby je někdo choval. Prej aby nenastydli a tam takové teplo
. Potom to šlo víc a víc do extrému. Celé dva roky jsem pod jeho dohledem. Včera mě opět na rodinné oslavě znemožnoval. Jak se starat o děti, co jim dávat k jídlu. Běda, když jim dám bombon!! nebo oslazený čaj!! Hlídat hlídat a hlídat 24 hodin denně. Já se asi celej den válím na posteli
nebo co si myslí. Přede všemi řekl, že je nemám kazit.
Celý dny jsem s nima sama, nikdo mi nepomáhá ani přítel. Ten max udělat dětem mlíko, sednout si k televizi a sníst jako každý den teplou večeři. Starat se o dvojčatka není zrovna med a občas fakt jim musím dát na zadek, ale běda kdyby to viděl thán!!! To by byl ohen na střeše. Jeden den mi řiká, že mlácením nic nevyřeším, druhý den zase, že jsou rozcapení a že jim mám dávat na zadek. Proto se bojím venku udělat sebe menší chybu, všichni ho znají a ovšem vědí. Já přečetla tolik knížek od výchovy až po jídelníček a sám mě bude pořád ponaučovat. Když je někdy hlídá, tak jim dává jupíky a salámy, pribináky. To nejhorší co může. Běda, když to dám já. Koupil nám dva kočárky ne zrovna levné a za to mám stále ty řeči na talíři. Jsem opět těhotná a už to vážně nezvládám. Čím víc mě tím komanduje, tím víc se trápím, že nejsem asi správná máma nebo nevim. Občas udělám chybu, ale děti jsou zdravé, nikdy se neopařili, nevypili žádnou kyselinu, váhu mají skvělou. Doktorka mě vždy chválí a stejně počád je někde chyba. Už si začal brousit zuby i na to nenarozené mimčo a já mám strach.
Syn mu to někdy vytkne, ale to jen, že mu pak vynadám, že se mě neumí zastat. Hádáme se jen kvůli nim. Ani tchýně nestojí za nic. Nejlíp, když děti nevidí, aby ji tam něco nezapatlali.
Včera jsme se zase hádali, protože jsem sbalila děti a odjela bez rečí domů. Já ty jejich přednášky odmítám poslouchat. Přítel mi jen řekl, že to celý vidím černě, že vyhledávám jen spory a celý to překrucuji. Už ani zastání nemám. Za chvíli pakuju děti než se přítel vrátí, odjíždím k rodičům. Nevim kolik dní tam budu muset být než mě začnou brát jako MÁMU dětí
. Ale dřív se nevrátím. Snad dělám dobře, já jsem psychicky na dně, že lituji, že jsem se do tohoto města přestěhovala. To byla velká chyba. Vlítla jsem žralokovi přímo do tlamy.
Omlouvám se za chyby v tomto textu, ale píšu rychle. Děti dnes nechtějí spinkat.
Nikdo se mě nikdy nezeptá, jak jsi se měla a jak to zvládáš? A ted když je mi každý den zle a jsem fakt unavená. To nikoho nezajímá. Byt musí být řádně uklizeny, jídlo navařený, vypráno. Procházku s dětmi každý den a zvládat si s nimi hrát a učit je nové věci. To berou jako samozřejmost.
Tak jsem si tady vylila srdíčko, chtěla bych se vás tady zeptat, zda dělám dobře tím odjezdem
Ještě musím dodat, že tchán hlídá to jo, taky se o děti dokáže starat. kdykoliv něco potřebuji, není problém. Ale pak je zase den, kdy se z něj stává ten nejhlavnější rodič.