Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
to Zakladatelka:
Píšete, že tchána vnímáte jako fajn dědu, a zároveň, že Vám vadí určité jednání vůči Vám. Je pochopitelné, že Vám takové jednání není příjemné. Sama bych se bránila již poprvé.
Pokud bych měla ale tento problém řešit již po nějaké době, vyšla bych při hovoru s tchánem z toho, že jsem ráda, že mají naše děti tak fajn dědu, že si moc vážím toho, jak se jim věnuje, jaký mají spolu vztah. Zároveň že mě ale už delší dobu trápí jedna věc, a to jakým způsobem se mnou komunikuje. Zdůraznila bych, že mi narážky z jeho strany (zmínit konkrétní) a vynucování si polibků na přivítanou, ačkoliv je nemocný, jsou nepříjemné. Zároveň bych mu sdělila, že si nepřeji, aby se ke mně - své snaše - takto choval. Dál bych o tom nediskutovala. Pokud by při dalších setkáních tuto prosbu nerespektoval a nadále se choval vulgárně, odešla bych z místnosti. Domnívám se, podle toho, co píšete, že by si příště podobné neurvalosti odpustil.
jestli teda můžu, vysvětlil bych mu, že ti to není příjemné od kohokoliv kromě manžela, že to není vůbec nic osobního. Že je to prostě taková fóbie už od dětství, že to nemá s ním vůbec nic společného + bych mu polichotil jaký je super děda atd…
Ahoj, nečetla jsem to celé, ale můj pocit je, že tchán je úchyl. Fuj
na férovku bych ho poslala kamsi a to i klidně přes hádku, protože tohle se prostě nedělá. Panebože, vždyť jsi manželka jeho syna a matka vnoučat.
Buran bude, nadrženej zřejmě taky, ale měl by vědět, co si ke komu může dovolit.
Držím palce v úspěšným posíláním do …patřičných míst ![]()
Anonymní píše:chuanitka píše:to také vyzkoušim.To mě nenapadlo.
Co mu prostě uhnout, aby „polibek“ skončil jen přiložením tváře na tvář?
Máme chuan toho spolu spoustu společného se divim že mě tohle nenapadlo
My se známe?
![]()
Teď se mi asi zavaří mozek, jak budu přemýšlet, kdo jsi ![]()
aaa, nechtela bych byt v tvy kuzi, na tohle chovani sem vysazena!:( o to horsi, kdyz tchan neni zly clovek, kdyz musis resit, jak to citlive vyresit.. ja bych asi jednoduse uhybala hlavou, jestli by to treba nepochopil… ja resim neco podobnyho, ale z jinyho uhlu: jsem zvykla vitat se a loucit dvojitou pusou na tvar, nedela mi problem se takhle olibat s kymkoli, mi tchani ale zasadne davaji pusu na pusu, sileny! navic oba kouri laciny cigara, takze to je fakt smrad!:( jak je mam preucit, ze pusa na tvar staci? ![]()
Tchánovi se zřejmě líbíš, a dle jeho chování je nadrženej, jako stepní koza. Nenechala bych si to být Tebou líbit, jelikož si bude dovolat víc. Co je mu do toho, kolikrát souložíte a vůbec, kdyby mě tchán řekl, jestli mu ho nechci umejt, tak bych ho poslala naférovku do pr…le a vyhýbala bych se mu.
Nechci Tě strašit, ale takový chlap může po Tobě jednou skočit ani nevíš jak a navenek může být sebehodnější a pak nakonec budeš za tu, co ho úmyslně sváděla a bude všude říkat, že „jsi to chtěla“. Na to bacha. Musíš se bránit. Tyhle nadrženci dokáží věci, které Ti mohou zničit i Tvůj partnerský vztah.
Co na to Tvůj partner?
yvonne nepřeháněj.Za 15 let na mě neskočil a to jsme spolu byli jak sem psala přez noc i v jedné budově jen já,on,muj novorozenec. ![]()
To už je opravdu přehnané a vyšponované.To sem už vysvětlila že to se opravdu nebojim.Navíc je mu cca 70let skočit u něj už znamená sotva si zavázat boty
.Je trapnej,je rádobyvtipnej ale není uchyl ani vrah ani znásilnovatel ![]()
Všem moc díky za rady.Zítra zrovna očekávám návštěvu a jako srab zkusim nejdříve uhnout.
Ještě sem chtěla jen dodat že když mi něco takového řekne vždy to okomentuju slovy že ví že s nim tuhle hru nehraju,že mi to vtipný nepřijde,nebo ho okřiknu že takové vtípky at si nechá do práce a tak.Takže nestojim jak tvrdé Y ale on je prostě svéráz.
Tak já se zítra ozvu jak to dopadlo,zda mě naháněl po baráku
nebo zda došlo ke konfrontaci
![]()
Anonymní píše:
yvonne nepřeháněj.Za 15 let na mě neskočil a to jsme spolu byli jak sem psala přez noc i v jedné budově jen já,on,muj novorozenec.
To už je opravdu přehnané a vyšponované.To sem už vysvětlila že to se opravdu nebojim.Navíc je mu cca 70let skočit u něj už znamená sotva si zavázat boty.Je trapnej,je rádobyvtipnej ale není uchyl ani vrah ani znásilnovatel
![]()
Všem moc díky za rady.Zítra zrovna očekávám návštěvu a jako srab zkusim nejdříve uhnout.
Ještě sem chtěla jen dodat že když mi něco takového řekne vždy to okomentuju slovy že ví že s nim tuhle hru nehraju,že mi to vtipný nepřijde,nebo ho okřiknu že takové vtípky at si nechá do práce a tak.Takže nestojim jak tvrdé Y ale on je prostě svéráz.nebo zda došlo ke konfrontaci
![]()
Ahá, já myslela, že je mladší ročník. Nečetla jsem diskuzi celou
Ale stejně mě ty jeho vtípky alá umyješ mi ho taky nepříjdou normální.
Anonymní píše:
yvonne nepřeháněj.Za 15 let na mě neskočil a to jsme spolu byli jak sem psala přez noc i v jedné budově jen já,on,muj novorozenec.
To už je opravdu přehnané a vyšponované.To sem už vysvětlila že to se opravdu nebojim.Navíc je mu cca 70let skočit u něj už znamená sotva si zavázat boty.Je trapnej,je rádobyvtipnej ale není uchyl ani vrah ani znásilnovatel
![]()
Ještě sem chtěla jen dodat že když mi něco takového řekne vždy to okomentuju slovy že ví že s nim tuhle hru nehraju,že mi to vtipný nepřijde,nebo ho okřiknu že takové vtípky at si nechá do práce a tak.Takže nestojim jak tvrdé Y ale on je prostě svéráz.nebo zda došlo ke konfrontaci
![]()
Jsem zvědavá, určitě napiš ![]()
Nehoníme nic.jako na potvoru nepřijel
,ale myslim že zítra dorazí tak dám vědět ![]()
Já bych to zahrála na těhotenství, špatnou imunitu a nutnost chránit zdravotní stav. Rozhodně bych mu neříkala, že se s ním nerada líbám, to by ho ranilo. Je to starý pán, asi trochu jednodušší, pravděpodobně dá na lékařskou autoritu. Tak prostě až by přišel tak bych ho přivítala s úsměvem a ahoj Jardo, dneska bohužel bez pusy, jenom si podáme ruku. Představ si, byla jsem u doktorky, brala mě krev a řekla, že mám špatnou imunitu, že musím dávat pozor, abych někde něco nechytla, aby to neohrozilo miminko. ![]()
Anonymní píše:
Dobrý večer
Zustanu pouze jako anonym abych si nedělala ještě větší zle v rodině i když spousta z vás ví kdo jsem prosim nechte si to pro sebe![]()
Mám malej velkej problém který pro někoho asi bude hodně banální,ale mě to prostě vadí a už nevim co dělat tak čekám radu
Muj tchán mě při každé návštěvě líbá.Vim že je to ted moderní
že to dělá spousta lidí(já osobně to nesnášim at jde o kohokoliv).U něho mi to ale vadí extrémně
.Je povoláním dělník přidavač a pracuje tedy v kolektivu ukrajincu atd.. a podle toho vypada i jeho humor(sexuální narážky)
Například. jdu umýt malého a on na mě volá a mě by si ho neumyla?
Jsem sama doma nečekaně přijde a říká mi jestli ještě spolu doma souložíme že on to umí dobře atd..No prostě takovej lacinej přisprostlej humor.Mě tohle nevadí,už sem si za ty roky zvykla ale nějak to u mě udělalo blok že je mi velmi nepříjemné když přijde na návštěvu a líbá mě při příchodu i odchodu.
Opravdu už se každé jeho návštěvy děsim.
Navíc je velmi často nemocen a já jako těhule hned vše chytim takže po jeho návštěvě jsme zrovna zalehli všichni se střevní chřipkou(v neděli se tu chlubil jak mu je zle) před 14 dny to zase byla chřipka horečková.
Nechci řešit jeho narážky,ale jak se vyhnout tomu líbání?Jak to udělat,na co se vymluvit?Máte někdo podobnou prekérku s tímto líbáním?
Říci mu nelíbej mě tak tady udělá scénu a práskne dveřma.Je dost velitelský typ a je zvyklej že rodina ho poslouchá.Já už takle sem černá ovce rodiny proto že neposlouchám,ale tohle mu zakázat to bych měla peklo.
Děkuji
Tak to mi připomíná od švagrové otce. Taky má takové kecy. A jak jsem ještě bydlela u rodičů, chodila na VŠ a jeli k nim na návštěvu, tak měl taky pořád takové kecy - že mají novou vanu, jestli se nejdeme vykoupat, objímání, dvojsmyslné řečičky. No, my tak vychovaní nebyli a toto mi fakt vadí. Být jeho manželkou, tak mu jednu vlepím. ![]()
Pak jsem tam nejezdila.
Tchánovi to řekni na rovinu, že takové řeči se ti nelíbí. Trpět to přece nebudeš.
já byh mu to taky narovinu řekla..tohle si k tobě nemá co dovolovat..podlě mě je to prostě nadrženej chlap a je uplně jasný co tim sleduje a jestli se naštve tak budeš mít aspoň pokoj i od těch nechutností ![]()
No tak ja bych mu to zarazila hned proč mne ma líbat cizy chlap
Ale skus tohle žekni mu že te minule nakazila a že ti gynekolog pohrozil že ješte jedno nachlazeni že ohroziš sve male mne zakazal i obchodaky atd skus to tak Ale jinak skus říct manželovi že ti to vadí at mu to vysvetly on je to přece tvuj manžel. Na mne sahnout asi ho zabyju aby na mne sahal líbal cizi chlap i když rodina, mam totiž dost hnusny zažitek a tak mne muj brani i před takovima hloupostma vi že to špatne snaším