Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlavně s ní nebydli v jednom domě. Při setkání nevařte, běžte do restaurace. Holky, vy si ty tchyně příliš pouštíte k tělu. Zvolte občasné zdvořilostní návštěvy a máte pokoj.
Jsem s přítelem 6 let. S tchýni jsem měla vždy skvěle vztahy. Jednu dobu u nás byla každý den a to nekecám, každy den na kávu, seděla u nás i 4 hodiny. Popíjeli jsme kávu a vykládali si. Máme stejné zájmy takže jsme si vždy měly o čem povídat..S tchánem mám ještě lepší vztah…. Potom se vše semlelo, rozváděla se s tchánem byl tam boj o peníze, bojovala ale jen ona vše ji zůstalo. To jsem poznala jaká je hamižná svině, která mysli jen na sebe. Dělala ze sebe chudinku, hned jsem ji prokoukla jak se celých 6 let předemnou přetvářela byla dokonalá a teď? Svině první třídy, jenom peníze a aby se měla ona co nejlépe a ostatní ať si žijí i pod mostem… To jsem nevydržela nic jsem ji neřekla a omezila kontakt max. na dobrý den.. Přítel si o ni mysli to stejné co já. Ale v rámci rodiny, že i přes to všechno je to jeho matka se s ni v rámci možnosti baví normálně. To samozdrejmne naprosto chapu a nemluvím do toho vůbec, je to jeho matka. Ale já se s ni odmítám bavit nemám chuť se na ni ani podívat. Nejspíše dostala psychicky šok a kricela na mě dostala úplný záchvat křičela na mě proč se s ni nebavím ze ona je chudinka. Měla jsem ji hned vyrazit ať si řve na někoho jiného ale nechala jsem to být… Tím ze jsem ji na to neodpovedela tak si mysli ze budeme zase kamarádky a vše je zase dobré… No opravdu nevím co teď dělat, přítel mě požádal o ruku, ale domluvily jsme se že si uděláme tajnou svatbu jen se svědky.. To ju asi doslova mrdne 😃 😃 😃. Už se začínáme snažit i o miminko, tak musím myslet dopředu jak vycházet nebo nevycházet s tchýni… Zrovna je na dovolené a posila mi fotky jak se tam má senzačně ani nevím jestli ji vůbec mám odepsat. …. Takže toto je zase ta moje tchyně…
To nema nic spolecneho se vztahem tchyne-snacha. To je mezi ni a jejim manzelem a jen oni vi, jak to bylo. Proc se rozvedli, kdo do toho majetku vlozil vice penez, atd. Do toho bych se jim vubec nemichala, bavila se dal s tchyni i tchanem. Nebo tedy prizpusobila bych se manzelovi (tedy priteli, takze ani to tchyne jeste neni). Schazela bych se s jeho rodicema s nim a bylo by.
@Anonymní píše:
Jsem s přítelem 6 let. S tchýni jsem měla vždy skvěle vztahy. Jednu dobu u nás byla každý den a to nekecám, každy den na kávu, seděla u nás i 4 hodiny. Popíjeli jsme kávu a vykládali si. Máme stejné zájmy takže jsme si vždy měly o čem povídat..S tchánem mám ještě lepší vztah…. Potom se vše semlelo, rozváděla se s tchánem byl tam boj o peníze, bojovala ale jen ona vše ji zůstalo. To jsem poznala jaká je hamižná svině, která mysli jen na sebe. Dělala ze sebe chudinku, hned jsem ji prokoukla jak se celých 6 let předemnou přetvářela byla dokonalá a teď? Svině první třídy, jenom peníze a aby se měla ona co nejlépe a ostatní ať si žijí i pod mostem… To jsem nevydržela nic jsem ji neřekla a omezila kontakt max. na dobrý den.. Přítel si o ni mysli to stejné co já. Ale v rámci rodiny, že i přes to všechno je to jeho matka se s ni v rámci možnosti baví normálně. To samozdrejmne naprosto chapu a nemluvím do toho vůbec, je to jeho matka. Ale já se s ni odmítám bavit nemám chuť se na ni ani podívat. Nejspíše dostala psychicky šok a kricela na mě dostala úplný záchvat křičela na mě proč se s ni nebavím ze ona je chudinka. Měla jsem ji hned vyrazit ať si řve na někoho jiného ale nechala jsem to být… Tím ze jsem ji na to neodpovedela tak si mysli ze budeme zase kamarádky a vše je zase dobré… No opravdu nevím co teď dělat, přítel mě požádal o ruku, ale domluvily jsme se že si uděláme tajnou svatbu jen se svědky.. To ju asi doslova mrdne 😃 😃 😃. Už se začínáme snažit i o miminko, tak musím myslet dopředu jak vycházet nebo nevycházet s tchýni… Zrovna je na dovolené a posila mi fotky jak se tam má senzačně ani nevím jestli ji vůbec mám odepsat. …. Takže toto je zase ta moje tchyně…
Proč se vůbec mícháš do jejich rozvodu?? To vůbec není nic na tvoje posuzování. Tys s nimi nežila, víš houbelec o tom, jak to mezi sebou mají. Tak se do toho nemontuj a nech ji být.
@Betty MacDonald píše:
Proč se vůbec mícháš do jejich rozvodu?? To vůbec není nic na tvoje posuzování. Tys s nimi nežila, víš houbelec o tom, jak to mezi sebou mají. Tak se do toho nemontuj a nech ji být.
Asi těžko když mi všechno říkala.. Vím moc dobře jak to všechno bylo…
@Anonymní píše:
Asi těžko když mi všechno říkala.. Vím moc dobře jak to všechno bylo…
Ani to tě neopravňuje ji soudit. Nikdy nevíš, co dva lidi mezi sebou mají…
@Betty MacDonald píše:
Ani to tě neopravňuje ji soudit. Nikdy nevíš, co dva lidi mezi sebou mají…
Musela by jsi to vše slyšet jak to bylo pak by mě zajímal tvůj názor. A to jak dostala záchvat a křičela na mě u nás doma? O tom si myslíš co normálně by jses s ni bavila jo? ![]()
Taky nemam rada pretvarku a to je duvod, proc se s nekterymi lidmi nebavim, max. AHOJ a to je vse. Nastesti to nebyla tchyne/tchan, tak ty lidi ani moc nepotkavam. Pokud na tebe kricela neco hnusneho, stale ji muzes nspsat, zavolat nebo rict osobne, ze se ti to nelibilo/dotklo se te to/urazilo atd…a pak si na ni davat pozor, pokud je takova, jak popisujes.
Příspěvek upraven 02.08.22 v 13:45
@Anonymní píše:
Musela by jsi to vše slyšet jak to bylo pak by mě zajímal tvůj názor. A to jak dostala záchvat a křičela na mě u nás doma? O tom si myslíš co normálně by jses s ni bavila jo?
Ty se tady vyjadřuješ jako domovnice, takže budete asi obě stejné.
@Helen001 píše:
Taky nemam rada pretvarku a tonjd fuvod, ptoc se s nekterymi lidmj nebavim, max. AHOJ a to je vse. Nastesti to nebyla tchyne/tchan, tak ty lidi ani moc nepotkavam. Pokud na tebe kricela neco hnusneho, stale ji muzes nspsat, zavolat nebo rict osobne, ze se ti to nelibilo/dotklo se te to/urazilo atd…a pak si na ni davat pozor, pokud je takova, jak popisujes.
To mas pravdu uznávám ale já jsem horka hlava. Když mě někdo naštve nebo cokoliv jsem schopna se s tim dotyčným přestat absolutně bavit nebo se s nim nebavím par let než mě to přejde. Chapu ze mě velice nic neudelala nema mi být do toho nic ale zasáhlo mě to hodně přítele ještě víc když se projevilo jaká je nejde tady jen o ty peníze bylo to daleko horší ale to zase tak do podrobná probírat nechci…Proste se mě jako člověk zprotivila….
Ale tim ze se s mojim snažíme o miminko a miluji ho tak s ni nějak vyjít proste musím. On mě sice říká ze když nechci ať s ni vůbec nekomunikuji ale, proste i ty děti které snad jednou budeme mít přece nemůžou za to ze ji nemám rada..
tak a teď jak s ni vyjít jak s ni mám komunikovat po tom všem (ikdyz se mi teda do toho moc nechce) přetvářet se určitě nemám v plánu ale přece s ni nějak vyjít musím.. Jak?
![]()
@Alriga
Asi to moc nechápeš ![]()
Ale tomu rozumím když nevíš celou naši situaci v rodině ![]()
@Anonymní píše:
@Alriga
Asi to moc nechápeš
Ale tomu rozumím když nevíš celou naši situaci v rodině
Chápu ta sprostá slova, jež tu používáš…
Jakým právem ty soudis a řešíš jejich rozvod a financí vypořádání? Je ti po tom houby. Chováš se jako hlupák. Tys s nimi nežila, nevíš, jak co měli. Kdybys používala hlavu, zachovává jednoduše neutralitu. Jestli ty ji nakonec ty peníze nezavidis?
@Anonymní píše:
To mas pravdu uznávám ale já jsem horka hlava. Když mě někdo naštve nebo cokoliv jsem schopna se s tim dotyčným přestat absolutně bavit nebo se s nim nebavím par let než mě to přejde. Chapu ze mě velice nic neudelala nema mi být do toho nic ale zasáhlo mě to hodně přítele ještě víc když se projevilo jaká je nejde tady jen o ty peníze bylo to daleko horší ale to zase tak do podrobná probírat nechci…Proste se mě jako člověk zprotivila….
Ale tim ze se s mojim snažíme o miminko a miluji ho tak s ni nějak vyjít proste musím. On mě sice říká ze když nechci ať s ni vůbec nekomunikuji ale, proste i ty děti které snad jednou budeme mít přece nemůžou za to ze ji nemám rada..tak a teď jak s ni vyjít jak s ni mám komunikovat po tom všem (ikdyz se mi teda do toho moc nechce) přetvářet se určitě nemám v plánu ale přece s ni nějak vyjít musím.. Jak?
![]()
Takže ty jsi horká hlava a tím je to omluveni? Třeba je budoucí tchyně taky horká hlava, tak co se urazis? No tak na tebe řvala, ne? Je horká hlava.
Hlavu si zchlad studenou sprchou a mluv jako slušný zdvořilý člověk.
@inkakřivák píše:
Takže ty jsi horká hlava a tím je to omluveni? Třeba je budoucí tchyně taky horká hlava, tak co se urazis? No tak na tebe řvala, ne? Je horká hlava.
Hlavu si zchlad studenou sprchou a mluv jako slušný zdvořilý člověk.
@inkakřivák proc se tady navazis do zakladatelky, jsem si vsimla, ze zdejsi snachy jsou ti trnem v oku, kdyz maji jakykoli problem s tchyni…navic, jak sama zakladatelka psala, kdyz ji budouci tchyne servala u nich doma, tak ji na to nic nerekla, takze proc by mela mluvit jako slusny zdvorily clovek, kdyz nic budouci pani tchyni na to nerikala?
Příspěvek upraven 02.08.22 v 13:54