Tchýně a manžel, názor na věc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.6.14 13:25

@Lana222 to taky znám, to je i právě to, co štve manžela. kolikrát řekla že přijede a nedodržela aniž by dala vědět a my třeba čekali s obědem, nebo naopak přijela neočekávaná a já musela na poslední chvíli měnit program…nebo třeba sem jí hodněkrát prosila aby nejezdila těsně předtím než jde syn po obědě spát, že ho pak neuspím když je rozdováděný…bez odezvy. A právě taková je, nejen vůči návštěvám ale se vším… Včera jí řekl do telefonu, že nás vídat může ale musí říct přesně kdy a dodržet to a my k ní prostě momentálně ne…

• Citovat
  • Upravit
801
13.6.14 13:27
@Lana222 píše:
@Lomikára
moji tchyni taky vadi dojet k nam, protoze autobus stoji 25kc a pak musi jet jeste MHD a ta taky stoji penize :zed: kdyz jsem ji rekla, ze ji tedy dam na cestu 100kc stejne neprijela a odpoved zadna :nevim: jo a ma to 15km k nam z vesnice, proste se ji nechce :lol:
jooo a nejvetso goool vzdycky byl kdyz rekla ze prijede, ja na ni cekala s malym hodina, pryc druha a ona se treba 14dni neozvala-zapomela na to 8o

Že zapomněla, to bych v jejím věku pochopila. I bych třeba chápala, jestli už má potíže s chůzí či pohybem… S těmi penězmi je to složitý, pro důchodce může být stovka cestovného dost. Na druhou stranu ale je to věc priorit. Ale jestli jde jen o pohodlnost, tak není co řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.6.14 13:28

Ja myslim, ze si udelala dobre, naznacila si, ze stojis pri muzi. Ok. Ale jemu bych teda rekla sve - za prve, ze prostrednika hodlas delat jen za miroveho stavu a za druhe, a to je dulezitejsi, ze az z nej ve vzteku priste vypadne nejake ultimatum vuci mati, at je takove, ktere nebude jakymkoliv zpusobem omezovat kontakt a detmi :zed: at je duvod jakykoliv, chovaji se pitome oba dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
13.6.14 13:29

Tak to my máme jednoduché,,,my se s tchýni máme tak rády že chlap je chudák :mrgreen: nebejbůch když některé z nás něco řekne před tou druhou :mrgreen:
k tématu,,,udělala jsi dobře, nemíchej se mezi mě ale ani nezavrhuj babičku, prostě to nech být až to vyšumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.14 13:31

@Lomikára anonym ze srabáctví že by si to se mnou mohl někdo spojit, zatím je to interní rodinná věc ( jen mezi námi a jí), Tchyně má sestry a jejich dcery děti přibližně ve věku našich, chodí sem, nerada bych byla ta co to tímhle způsobem pošle dál…

• Citovat
  • Upravit
3931
13.6.14 13:33

Hele udělala si urč dobře že si nešla proti manželovi protože rodina ste hlavně vy 4 ;). A pokuď je Tvůj muž proti tchýni až takhle zaujatej tak mu asi musela něco udělat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.14 13:44

@klarushka Podle něj udělala:), a kdyby ses zeptala jí tak je zase špatnej on…to je totiž furt dokolečka…jako oba mají svoje. Já to chápu takto: když třeba nastoupíš do práce nebo do školy a narazíš tam na člověka kterej je ti hrozně nesympatickej vším co dělá, oba ste uplně rozdílný povahy, oba máte jiný priority a náhled na svět, protikladný chování tak se od něj radši držíš dál…jenže když sou takový lidi matka se synem a museli spolu vydžet minimálně ze začátku žít v jedný domácnosti a pak stejně nějak spolu fungovat tak to asi dopadne tak jako u nás:///…nebo jinak si to už vysvětlit nedokážu..
mimochodem a pak že chytáme vzory v dětství od svých rodičů…Chlap vyrůstal jen s ní ( občas s některým z jejích partnerů) ale vzor jejího chování tedy nemá ani náhodou…

• Citovat
  • Upravit
12929
13.6.14 13:46

Já bych jí asi řekla, že si musím s manželem promluvit.
Já rozhodně nestojím za manželem za všech okolností a tento postoj neuznávám.
Mám takový pocit, že si jsou tvoje matka a její syn velmi podobní. Ta ultimáta teda dost podobně znějí.
Nevím, kvůli čemu to vniklo, pokud to byl blbost, tak bych byla hodně naštvaná na oba za takové stupidní reakce. To se prostě nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.14 13:48

zakladatelka

Jinak abych to malinko upřesnila, tetntokrát z něj prej udělala vola v práci a zkopala tak jeho mužský ego:)… Slíbila mu něco půjčit ze zahradní techniky, on nasliboval v práci s tím strojem pomoc ( dokonce snad v tom figuroval i šéf) a když s tim všichni počítali tak se sekla a že nakonec nepučí, večer před tim než si pro to měl chlap dojet…a to byla ta poslední kapka asi no:/

• Citovat
  • Upravit
4566
13.6.14 13:49

@Lomikára
no my mame mladou tchyni je ji 52let a problemy s chuzi rozhodne nema, s pamatovanim uz vubec ne, proste se ji nakonec nechtelo a tak neprijela, ale nema ani natolik slusnosti aby napsala blblou sms dnes neprijedu, nemusim pak sedet doma a cekat na ni ze jo a to nebylo 1× s penezi ano ma castecny duchod a privydelek narazovy a proto jsem ji slusne nabidla ze ji na autobus radi dame aby mohla prijed, ale podle me o to nestoji.Ma radeji 100 vymluv a ani se nedivim, ze to manzela nebavilo uz. Pokud je nekomu 70let a spatne se pohybuje je to vec jina :nevim: kdyz se maly narodil neprijdela a neozvala se klidne 3mesice pokud jsme to neudelali my, me to prijde prinejmensim divny :nevim:

Příspěvek upraven 13.06.14 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.14 13:53

@Sany80s Ano to máš pravdu a ani mě to netrklo…v tomhle se tedy nakonec stejně přeci jen chovají…no podle mě to blbost byla, podle chlapa ne…ale třeba když ona k nám jezdila vždy před tím synovo spaním aby mi ho na půl hodiny rozdováděla a zase odjela a nechala mě uspávat malýho satana. Prosila sem jí hodněkrát aby to tak nedělala ale trvalo mi to snad rok než „poslechla“. Taky sem byla za to pěkně vzteklá ale chlapa to zas až tak netankovalo…neviděl v tom až takový problém..jestli chápeš co tím chci říst. V jeho očích prostě asi tentokrát přestřelila?

• Citovat
  • Upravit
4566
13.6.14 13:57
@Anonymní píše:
@Lana222 to taky znám, to je i právě to, co štve manžela. kolikrát řekla že přijede a nedodržela aniž by dala vědět a my třeba čekali s obědem, nebo naopak přijela neočekávaná a já musela na poslední chvíli měnit program…nebo třeba sem jí hodněkrát prosila aby nejezdila těsně předtím než jde syn po obědě spát, že ho pak neuspím když je rozdováděný…bez odezvy. A právě taková je, nejen vůči návštěvám ale se vším… Včera jí řekl do telefonu, že nás vídat může ale musí říct přesně kdy a dodržet to a my k ní prostě momentálně ne…

my jsme tohle meli casto, nebyl na ni spoleh, nedodrzela slovo a jednou prijela necekane kdyz jsem musela nakojit a vypravit miminko k dr na presny cas, takze opravdu v pravou chvili :cert:
jinak fakt neporadim, ja vim, ze u nas neni o co stat, vnuk ji nezajima a tim to pro me konci. Nikdy nerekla dovezte mi ho, udelame si hezky den, pujdeme do cukrarny, zoo, kina, proste je ji naobtiz kdyz musela s nami jen na hriste a nesedeli jsme doma u tv kdyz byla tady :nevim:
Moje matka to neni a nemam k ni zadnou povinnost, to ze ji manzel nechce u nas je jeho rozhodnuti a ja s tim souhlasim.Sama bych to ale nikdy nenavrhla a vzdy jsem ji uznavala jako jeho matku s tim, ze se stykame.
Tim ze ani nehlidala nikdy nam opravdu nechybi a mame o reci a drby min a klid :nevim:
jooo a je vzdycky sranda kdyz jsem ji zahlidla v obchodaku nebo ve meste ale aby se ozvala, budeme tam a tam jste doma? NIKDY :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.06.14 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
13.6.14 13:59
@Lomikára píše:
Udělala jsi dobře, že se nedomlouváš s tchyní za zády svého muže.
Dělat prostředníka v takových věcech je velmi nevděčné, raději bych se do toho nepletla.
Na druhou stranu je otázka, jestli by muž měl takto rozhodovat i za druhé - tebe a vaše děti.
Proč babičce vadí varianta, že má dojet k vám?

Hele, moje máma bydlí ve stejné vsi jako já (respektive v katastru, nebydlím přímo ve vsi, ale jít pěšky je to v naprosté pohodě), a myslíš si, že přijde? pche. Leda když jí táta přiveze autem! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
13.6.14 14:03
@Anonymní píše:
Můj manžel nemá se svojí matkou moc dobré vztahy, už od začátku jim, příde mi, dělám tak trochu prostředníka v komunikaci…jak to dělali před tím je mi záhadou…vím jen že se spolu chvíli nebavili, prý z její strany…žádného otce manžel nemá…No poslední týden to vygradovalo tak když se nepohodli kvůli, podle mě, další blbosti.Po včerejším telefonátu kdy jí chlap řekl že už nechce abych tam s dětmi k ní jezdila, že pokud bude chtít vidět vnuky tak má dojet jedině ona k nám…típla mu to..a dnes volala mě, jestli s tím souhlasím, já řekla, že aŤ se nezlobí ale proti muži nepůjdu. Bylo mi řečeno že to po mě nechce a že už se tedy nikdy neuvidíme a taky to položila…Je fakt, že sem na ní kolikrát nadávala, má svoje mouchy, neumí dodržet co slíbí, je prostě svá ale snažila sem se vždy být za dobře…je mi z toho uplně špatně…udělala sem dobře když stojím za přítelem nebo sem to měla nějak ukecat aby byla spokojenost na obouch stranách ( což teda nevím jak)…? Fakt nevím, nesnáším takové situace, zvlášť v rodině…co jako řeknu časem dětem až se zeptají proč nemáme i druhou babičku, že se tatínek s babičkou pohádali jak malé děti kvůli blbosti a nechtějí se vidět? :zed: Zase abych to nezlehčovala, oni se štvou navzájem už jen pro absolutní rozdílnost povah a to co si dělaj by mě taky naštvalo ale ne tak že bych se už nechtěla vůbec vidět…teda asi…nikdy sem tohle s mojí mámou řešit nemusela:/

Myslím, že jsi se zachovala výborně. Rodina jste především ty, manžel a děti.

Navíc, babičce nebylo řečeno, že vnuky nesmí už nikdy vidět. Bylo jí řečeno, že když je bude chtít vidět tak ať přijede. Co víc? :nevim: :palec:

Pokud bude chtít přijede i s omluvou pro tvého manžela, pokud se nebude chtít omluvit tak přijede jen za vnuky a za tebou, ne? :kytka:

Nbeoj, ono to časem vychladne… a až to trochu vychladne tak s manželem promluv. :hug:
Ale neboj, kdyby bybička nehctěla, o vnuky přijít přeci nemusí… to jí nikdo nezakázal :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 14:07
@terien píše:
Na to abys dvěma dospělým lidem dělala prostředníka se můžeš z vysoka vykašlat, ty nejsi její dcera, nejsi jí ničím povinná a pokud se oni dva nemůžou dohodnout tak je to jejich problém, ne tvůj. Jestli je jí vlastní ego přednější než vnoučata, tak to má asi smůlu protože pokud ty to budeš urovnávat a půjdeš proti manželovi tak budete mít problémy mezi sebou a s ní se to stejně nezmění. Dětem bych klidně řekla, že babičku mají, ale že za nimi nechce jezdit. Pokud chceš mít úplně čisté svědomí, tak bych jí oficiálně zvala na narozky dětí, na svátky a pak už je na ní jestli pozvání přijme.

Fuj z toho mrazi… to je tak urazene a detinske JA JA JA… A hlavne mat potom pocit ze ja som este ta dobra :roll:

No tak sa poskorpili. Kto sa nikdy nepohadal s mamou? Ja som sa s tou svojou nerozpravala tri mesiace kvoli jednej blbej hadke. (A to este mama mala pravdu :? )

A povedat detom ze ich babicka uz nechce vidiet je to najlepsie, co pre nich moze mama urobit, fakt ze jo :roll:

A oficialne ju pozyvat na oslavy ked ma „zakaz“… kto by cakal ine nez odmietnutie z jej strany je minimalne… naivny… iba sebec a ignorant by si povedal ze ma tym svedomie ciste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová