Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jenom taková poznámka. Děti se učí napodobováním, takže se může zakladatelce klidně stát, že se s ní její synové kvůli číčovině rozhádají ![]()
Já bych asi nebyla tak černobílá, jak tu mnozí naznačují. Záleží taky přeci na tom, jak ty jsi na tom s tchýní, ne? To, že ti dva jsou porafaní, neznamená, že musíš stát jen na té či oné straně konfliktu. Co tedy za čas (až trochu bábi vychledne) zorganizovat nějaké setkání na nějaké neutrální půdě, třeba výlet do zoo (a bez táty, když na to přijde) a babi přizvat? jak ale říkám, záleží na tom, jak na tom spolu jste vy dvě. Pokud tedy tatínek nemá k zákazu styku s vnoučaty nějaký fakt echt pádný důvod. Zatím mi to přijde jen že se prostě vzteká. Což mu neberu, ale… na omezování ostatních je to prostě málo.
Je to rozhodnutí babičky, ona řekla, že se už neuvidíte, takže s tím asi nic moc neuděláš.
Bude asi složitá povaha, ale tohle záleží jen na ní… nechce, tak nechce, třeba jednou bude litovat.
Skus to s manzelom prebrat. Teda, pockat az vychladne, a skusit mu… ehm.. dohovorit. Mamu uz nezmeni, nevychova, musi ju brat taku, aka je. A musi s nou jednat tak, aby jej nedaval do ruk zbran proti sebe (ako s tym naradim).
S nou nic neries, leda by si dostala pozehnanie od manzela.
@Malaga píše:
Je to rozhodnutí babičky, ona řekla, že se už neuvidíte, takže s tím asi nic moc neuděláš.
Bude asi složitá povaha, ale tohle záleží jen na ní… nechce, tak nechce, třeba jednou bude litovat.
NIE JE TO ROZHODNUTIE BABICKY. Je to rozhodnutie (ale skor urazenie) oboch. Keby Ti syn povedal - a ja neustupim a viac k Tebe nepridem - sklopila by si usi a pokorne doliezla, alebo dupla ze ked ty, tak aj ja, a ani ja k Tebe nepridem?
@Bábi Zlopočasná hlavně bych popřemýšlela o tom, jestli to mám žalovat snaše a dělat ultimativní závěry ve stylu, že se už NIKDY neuvidíme (trochu vydírání vůči snaše, možná naštvání, že se nepřidala na její stranu)
@Malaga píše:
@Bábi Zlopočasná hlavně bych popřemýšlela o tom, jestli to mám žalovat snaše a dělat ultimativní závěry ve stylu, že se už NIKDY neuvidíme (trochu vydírání vůči snaše, možná naštvání, že se nepřidala na její stranu)
To nebolo zalovanie. To bol nasledok toho, ze nevesta doteraz robila arbitra. Ked Ti svokra dvadsatkrat vymeni rozbity tanier za cely, tak za nou pojdes aj s tym dvadsiatym prvym, nie?
A teda ked LOGICKY isla babicka zachranovat situaciu, a dozvedela sa, ze sa nic hasit nebude, a ze mladi za nou nepridu, tak zase, Ty na jej mieste, sklopila by si usi a doliezla za mladymi, alebo trvala na tom, ze ked ty neprides, tak ani ja nepridem?
@Bábi Zlopočasná píše:
NIE JE TO ROZHODNUTIE BABICKY. Je to rozhodnutie (ale skor urazenie) oboch. Keby Ti syn povedal - a ja neustupim a viac k Tebe nepridem - sklopila by si usi a pokorne doliezla, alebo dupla ze ked ty, tak aj ja, a ani ja k Tebe nepridem?
je to rozhodnutí babičky… to, co řekla snaše je také prvoplánové a neadekvátní
když se chce rafat se synem, tak ať… Ale proč pak volá jí a říká, že „už se neuvidí“
Co to je za vydírání??? Nějak nevidím, že by alespoň jedna strana brala ohledy na děti - v tomhle nemá rozum jak syn, tak ani máti
…asi je to dědičné ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Fuj z toho mrazi… to je tak urazene a detinske JA JA JA… A hlavne mat potom pocit ze ja som este ta dobra![]()
No tak sa poskorpili. Kto sa nikdy nepohadal s mamou? Ja som sa s tou svojou nerozpravala tri mesiace kvoli jednej blbej hadke. (A to este mama mala pravdu
)
A povedat detom ze ich babicka uz nechce vidiet je to najlepsie, co pre nich moze mama urobit, fakt ze jo
A oficialne ju pozyvat na oslavy ked ma „zakaz“… kto by cakal ine nez odmietnutie z jej strany je minimalne… naivny… iba sebec a ignorant by si povedal ze ma tym svedomie ciste.
tak sama zakl. píše že je to dlouhodobá situace a její angažování nic nevyřešilo tak co má jako dělat dál? Lítat mezi nima do nekonečna? Ano já jsem se taky x pohádala s mojí mámou, ale taky jsem pak za ní došla a SAMA jsem se jí omluvila nebo jsme si to SAMY vyříkaly, určitě jsem nečekala, až to za mě půjde někdo žehlit. Dětem teda může říct "děti, babička vás moc miluje, ale nejezdí za váma, protože… proč? To má svým dětem lhát, protože se její manžel pohádal se svojí matkou? A za 4. tím pozváním jsem myslela, že tchýni ukáže, že má u nich dveře otevřené a záleží na ní jestli pozvání přijme, kdybych věděla že odmítne tak jí asi nebudu zvát. Jak už jsem psala, něco podobnýho jsem zažila takže vím o čem píšu.
@neila píše:
je to rozhodnutí babičky… to, co řekla snaše je také prvoplánové a neadekvátníkdyž se chce rafat se synem, tak ať… Ale proč pak volá jí a říká, že „už se neuvidí“
Co to je za vydírání??? Nějak nevidím, že by alespoň jedna strana brala ohledy na děti - v tomhle nemá rozum jak syn, tak ani máti
…asi je to dědičné
A presne o tom hovorim
ze je to rozhodnutie oboch
zakaz navstev od syna je rovnako neadekvatny.
@Bábi Zlopočasná nevím, co bych udělala, nicméně by bylo k zamyšlení, jestli je pro mě důležitější vlastní hrdost a pocit ublíženosti anebo vídání a kontakt s vnoučaty
a samozřejmě nesouhlasím s jednáním syna!!!je nesmysl si brát děti jako rukojmí
@Malaga ona to mozno babicka dnes uz tiez vidi inak… alebo sa naopak este viac utvrdzuje vo svojej pravde a citi sa ublizena ![]()
@terien píše:
tak sama zakl. píše že je to dlouhodobá situace a její angažování nic nevyřešilo tak co má jako dělat dál? Lítat mezi nima do nekonečna? Ano já jsem se taky x pohádala s mojí mámou, ale taky jsem pak za ní došla a SAMA jsem se jí omluvila nebo jsme si to SAMY vyříkaly, určitě jsem nečekala, až to za mě půjde někdo žehlit. Dětem teda může říct "děti, babička vás moc miluje, ale nejezdí za váma, protože… proč? To má svým dětem lhát, protože se její manžel pohádal se svojí matkou? A za 4. tím pozváním jsem myslela, že tchýni ukáže, že má u nich dveře otevřené a záleží na ní jestli pozvání přijme, kdybych věděla že odmítne tak jí asi nebudu zvát. Jak už jsem psala, něco podobnýho jsem zažila takže vím o čem píšu.
Takze si ma umyt ruky a s cistym svedomim vykladat vlastnym detom, ako ich babicka nechce?
Uz som pisala… cela tato situacia je len logickym vyustenim… ludia maju svoje limity a spravaju sa v ramci nich. A niekedy je uzitocnejsie hladat kompromis a pochopenie nez trvat na svojom „si dospela, na pomahanie sa mozem vykaslat“
@Bábi Zlopočasná píše:
@Malaga ona to mozno babicka dnes uz tiez vidi inak… alebo sa naopak este viac utvrdzuje vo svojej pravde a citi sa ublizena
no právě, já tyhle rychlé a ultimativní soudy fakt nemám ráda
chce to vychladnout a jednat s rozumem
@Bábi Zlopočasná on jí návštěvy nezakázal, řekl jí, že tam nebude jezdit, ale že ona k nim může ![]()