Tchýně a nepříjemné návštěvy

Anonymní
14.3.14 14:07

Tchýně a návštěvy

Ahoj holky, potřebuju nějakou radu od vás co mě aspoň trošku chápete nebo jste si prošli něčím podobným. Už je to hodně dávno co jsme se s tchýní dost nepohodli, snad ani neřeším co všechno za hnusy řekla na mou osobu, ale co všechno řekla svému vlastnímu synovi, to jsem nikdy nezkousla. Je to už dávno co s ní naštěstí nebydlíme. Příběh s ní by byl na hodně dlouhé vyprávění a chtěla bych poradit co mám dělat s pocitem před každou návštěvou, když máme jít k ní, upozorňuji, že oba dva tam zatím chodíme s nechutí, aspoň taková nálada je před každou její návštěvou. Partner jí stále neodpustil, proto jsou ty návštěvy tak napnuté a co se týče mě, já mám pocity velice smíšené, pokaždé mi je na zvracení, hrozně se bojím co zas příjde z její strany, nerada se jí koukám do očí, protože je to zlý a falešný člověk a mám takový hnusný podvědomý strach, tchýně se teď dost uklidnila, takže nějaké návštěvy probíhají, s tím, že jsme to nechali otevřené a když bude sekat latinu, tak na vztahu s ní zas nějak zapracujeme, přeci jen, je to pořád máma mého partnera, ale jak se zbavit tohodle hnusného strachu??? Nemám strach z ní, s ní jsem si věe vyřikala a dostatečně silně aby to pochopila a začala mě respektovat, ale řekla bych, že mám strach z toho co si zas připraví, sama to neumím nazvat… přemýšlela jsem o psychologovi, ale nejsem si jistá jestli to pomůže :nevim: Dík za zachování anonymu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
14.3.14 14:09

A jak často tam chodíte? Máte děti?
Je nutné tam chodit? Co omezit návštěvy…

Ono, co je to za návštěvu, když tam jsi a ani se jí nepodiváš do očí, protože se bojíš? To tam sedíš a koukáš do země??
To už je lepší tam nechodit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
14.3.14 14:13

Taky bych tam nechodila, k čemu takové stresování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
14.3.14 14:14

Prostě bych tam nechodila kdybych se tam tak blbě cítila. Jsou věci, které se nezapomínají a kdyby mi někdo tak ublížil, že z něj mám strach co zas bude, tak se s tím člověkem nestýkam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 14:14

@Lenka512 Právě, že často ne, tak jednou za 2 měsíce, což je málo a samozřejmě dá se to vydržet, ve finále to dopadne dobře. Na otázku jestli to je nutné, asi nejsem schopna odpovědět. Já se jí do těch očí podívám, ale pokaždé když to udělám tak si všimnu jak mě nebo nás sleduje a občas mi příjde, že by mě nejradší zaškrtila, když to řeknu nezaobaleně, koukám se jí tam co nejmíň, protože ta faleš z ní stále jen čiší. Bavíme se o politice, jaké bylo počasí a co dávali v televizi, samé neutrální rozhovory, ale atmosféra by se dala krájet, aspoň já to tak cítím, ona podle mě. Ona celkově nemá jisté cítění na určité věci.

• Citovat
  • Upravit
196
14.3.14 14:16

Taky nerozumím tomu, proč tam chodíte.. My jsme se taky nepohodli, hlavně přítel, s jeho rodiči a vůbec tam nejezdíme. Když chtějí vidět malou, tak se musí ozvat oni a to ještě my sami rozhodneme, jestli ano nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
14.3.14 14:18

Z toho co popisuješ se mi zdá, že to mezi vámi vyjasněný a ukončený stále není.
Máš obavu, že na vás připraví něco jiného než to o čem jste se už hádali a že opět dojde ke střetu?
Nevím jestli tam opravdu musíte, ale asi bych k ní na čas přestala chodit. Být tam stále ve střehu, v napětí co zas bude je strašný. Pokud myslíš, že ta návštěva psychologa by pomohla, tak to zkus. Není to žádná ostuda a může ti pomoct získat sebedůvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 14:21

Zachování posledního zbytku jeho rodiny, on nikoho jiného než jí nemá, i přestože od sebe jeho rodina bydlí pár kilometrů tak se buď nestýkají nebo jsou mrtvý a ona je jediná kdo mu zbyl, jinak nemá nikoho ( nepočítám sebe a mojí rodinu ). Nechtěli jsme to utnout, zpočátku ano, hlavně partne byl rozhodnutý, pak to trošku vychladlo a dohodli jsme se takto. Řekla bych, že partner je na bodu, že ho spíš obtěžuje tam chodit, už se s tím tak nějak smířil, že to asi nikdy nebude ideální, ale já bojuju s tímhle strachem a nevim jak se s tím vypořádat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.14 14:24

@Špageta Paradoxně sebedůvěry co se týče ešení problému a určitých situací mám až habakuk, s ní jsem si to vyřikala tak, že sama nevím, kde se ve mě vzala ta odvaha a odhodlání, jinak jsem pměrně razantní osoba, ale co se týče tohodle strachu, neumím se ho zbavit a ani nevím jak ho nazvat. Fakt je ten, že se to nikdy pořádně nedořešilo, spíš to vyprchalo.

• Citovat
  • Upravit
196
14.3.14 14:26

Tak proč tchýně nechodí na návštěvu k Vám, měli byste navrch vzhledem k domácímu prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
14.3.14 14:43

Pokud to není dořešené, tak si myslím, že i když to bude hrozný, mělo by se to znova otevřít a dořešit… jinak nemáte šanci, že se něco zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
14.3.14 14:55

Ahoj, já bych tam nechodila. Nebo ještě méně. Pokud tam nechce ani syn (za babičkou), tak bych ho také nenutila. Zbytečně se nervujete a co z toho. Chápu tvého muže, že když má jen vás a jí, že s ní i přes to všechno chce být v kontaktu. Ale zase by vás neměl nutit tam jezdit také, pokud je to takhle stresující. :nevim:

Já a partner se třeba nestýkáme s otcovou ženou :pocitac: a to máme společný dvůr. Moc nám ublížila. Víme, že bude pořád taková. A komunikace s ní by byla jen přetvářka, faleš a stejně k ničemu, páč by zbrojila a pomlouvala. Takže lepší se nevídat. Život je krátký, aby si se stýkala s někým, kdo jen ubližuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
14.3.14 14:58

A musíš tam chodit?? Jestli je tam takové dusno, tak tam nechodte, nebo at si tam chodí on sám, ne?

JInak, pokud vztah udržovat chcete, a pokud máte problém, který byl, vyřešený, a ona už se chová podle vašich představ, tak pak je opravdu nejlepší to hodit za hlavu, nepřemýšlet co by kdyby a řešit to případně, až to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
14.3.14 15:04

@Ilonka007 :palec: @Isiska :potlesk:
Já tvé pocity celkem chápu. Máme takové návštěvy s mojí mámou, ale u nás je to jen kvůli synovi, ať zná babičku, jinak jsou to návštěvy úplně o ničem. Vlastně takové z povinnosti, když jsou narozeniny, vánoce atd. Prakticky jen když někdo něco má, tak se vidíme buď u nich nebo u nás. Já a manžel jí vůbec nezajímáme,
co děti? Vlastně taky né, jen to přetrpíme, ale ona to asi nevidí, že je něco špatně. :nevim: Takže celá konverzace je o drbech z jejich okolí, prakticky já skoro nemluvím, protože nevím o čem. Já žiju rodinou a přítomností, ale to jí nezajímá. :( Drby nezajímají zase mě, jí zase nezajímáme my, takže tak. :mavam: Za ty roky už jsme si zvykli, že to jiný nebude :,(
Musíte to s manželem zvládnout, když jste se rozhodli navštěvovat se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
14.3.14 15:23

A co se toho strachu týče, tak jde taky o to, kolik vám je let a jak jste spolu dlouho? A máte syna? Někdo se tu o tom zmínil. Tak kdyby se to snad opět vyhrotilo do nějaké scény, tak si myslím, že muž by měl vědět, na jaký straně je a koho pro život potřebuje do budoucna. Právě aby díky tomu, že matka jeho vidí, že syn tam chodí dál, tak ať si k tobě nedovoluje právě proto, že může všechno a manžel jí nechce ztratit.
Já to před x lety vyřešila tak, že jsme už fakt po 5 letech vybouchla, co si naši vše dovolovali, hlavně k manželovi, že jsem jim řekla vše od plic a když se nám narodil syn, vlastně ho rok neviděli. Obrečela jsem to, ale manžel je pro mě v životě důležitější než naši. S ním zestárnu a né s našima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová