Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je to kazdeho vec, ale muj osobni nazor na vec je jednoduchy. Otec ma stejna prava jako matka, tudiz kdyz muze dite videt babicka ze strany matky, tak stejne prava ma mit i ta druha babicka. A pokud s ni nema snacha dobry vztah, tak at je zalezla v pokoji, ale branit ji videt vnouce je strasny. Staci si predstavit, ze by tohle delala jednou vase snacha vam - synovi by se narodilo dite a nesmela byste ho videt, pritom druha babicka ano.
Pokud by byla matka nějak úplně zhroucena (může být, já to nekritizuju), tak ať vezme otec dítě do kocaru a jde se s babičkou na hodinu projít, ne?
A upřímně i bez Covidu by to bylo stejné, jediné na co bych přistoupila by byla návštěva rodičů partnera a mé babičky, protože to jsou starší ročníky a člověk nikdy neví.
@Gabinovak A zapomněla jsi napsat, že se matka přítele snažila vecpat na návštěvu v karanténě!
U prvního jsem měla poporodni depresi a vzhledem k tomu, ze tchyne bydlela blíž, přijela, vzala si volno a týden se mnou byla. Spala jsem s ni i v manželské posteli, pomáhala mi s klukem. Zlata ženská… je to hlavně máma mého manžela, kterého miluju, vychovala ho a vím, ze vnoučata miluje nade vše. Hlavně žádné jiné, než od nás nikdy mít nebude, manžel je jedinacek. U druhého po porodu v době corony taky navštěvovala. Vařila mi, pomáhala a jak jsem byla rada, stejně jako moje mati.
Když zvu naše, tak zvu i tchyni a tchána. Nedělám rozdíl, ráda se miminkem pochlubím.
Můj taťka je v porodnici vždycky jako první, i když jsme byli 400km daleko, i když jsem šla ambulantně domů. Na vnoučata se těšil…
Kdybych si zvala jen moji maminku, přišlo by mi to blbé vůči ostatním prarodičům, protože jsou si prostě rovni ![]()
Jsem sice matka, ale manžel je otec…navíc já šestinedělí moc neprožívám, beru to jako období zotavení pro matku a krátká návštěva mi nikdy nijak neuškodila, zvlášť když jsem se jednou 15 dní po porodu stěhovala, po třetím porodu jsme snad třetí den po narození už trajdali po venku…
Neumím si představit, že by mi jednou bylo dovoleno vidět své vnouce až po šestinedělí.. Samozrejme neohlasene, vlezle návštěvy ráda nemám, ale šestinedělí jsem neměla potřebu prožívat odriznutá od světa, babičky chodily a dokonce jsem šla mimino ukázat i do práce.
Můj chlap přivezl moji mamku a tchýni už do porodnice, já s tím problém nemám
. Ale je pravda, že moje mamka se o vnoučata zajímá víc.
@berusa.m píše:
Buď se cítím na návštěvu babičky a to jakékoliv nebo ne. Ale „cítit se“ pouze na svoji matku zavání sobectvím.
To si musí oni vykomunikovat v rodině.
Zakladatelka byla trochu ufňukanek, tchyně zas byla neslušně otravná a rýpavá a navíc v karanténě. Furt všechny ženské remcají, jaká byla šestinedělí,,jízda", hormony, pláče a já nevím co, ale najednou by měla v tomhle období zakladatelka přijímat návštěvu, která ji není příjemná a ještě je v karanténě.
si taky někdy nevidíte do.. no, pod ruky, na klávesnici. A vždycky ty argumenty,,je to babička" a nejlíp,,má PRÁVO"..
někdy mají všichni,,právo dítě vidět", ale matka nemá právo si určit, kdo ji přijde domů..
@Zatimtajnej píše:
Asi bych chápal, že se cítí jen na svou mámu, ale měla by zohlednit i tu druhou, a buďto prostě vynechat obě, nebo je pozvat zároveň. Ale rozdíly můžou nadělat paseku.
To už je potom na nich, jak si to srovnají.
Tak ona si pozvala svojí maminku, on si zase měl pozvat svou maminku…jinak fakt nechápu jaký je v tom rozdíl…rodiče jsou oba stejní…babičky tudíž jsou též na stejné úrovni, ne?…fakt nechápu že její matka může, ale tchyně ne…
Jedna babka svoje vnouče uvidí 2.den po porodu, a druhá 7.tyden?
Bylo mi to fuk kdy kdo přijde. Já se v sestinedeli nevalela v posteli. Jezdili jsme na nákup, k babickam, k doktorům atd..
@beneskat píše:
Zakladatelka byla trochu ufňukanek, tchyně zas byla neslušně otravná a rýpavá a navíc v karanténě. Furt všechny ženské remcají, jaká byla šestinedělí,,jízda", hormony, pláče a já nevím co, ale najednou by měla v tomhle období zakladatelka přijímat návštěvu, která ji není příjemná a ještě je v karanténě.si taky někdy nevidíte do.. no, pod ruky, na klávesnici. A vždycky ty argumenty,,je to babička" a nejlíp,,má PRÁVO"..
někdy mají všichni,,právo dítě vidět", ale matka nemá právo si určit, kdo ji přijde domů..
Tak pokud je matka v karanténě, tak přeci nezve má návštěvu ani vlastní mámu
nebo u té karanténa nevadí? ![]()
Všechni rodinní příslušníci viděli malého až po šestinedělí. Partner v tom semnou byl za jedno. Nešlo o hormony, ale spoustu návštěv v době, kdy jsme si my potřebovali zvyknout a „zajet“ se v režimu s dítětem nám nepřišlo vhodné + doba Covidí, bylo to na jaře, při první vlně, kdy lidé ještě nevěděli co a jak.