Tchýně a šestinedělí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
1.2.21 17:31
@g.sandova píše:
Ja ti rozumím.
Ke mně chodili do porodnice všichni. Mela jsem nadstandard, takže žádné omezení.
Někdy by mi bylo milejší, kdyby třeba tchán odešel dřív. Muj tata byl ohleduplnejsi.
No mysleli to všichni dobře. Vydrzela jsem to návštěvy potom taky rovnoměrně. Tchanovci snad ještě víc.

Já třeba nemám s tchýní problém, ale dostala mě, když mně vlezla do ložnice ve chvíli, kdy jsme přijeli s miminkem domů a já zrovna kojila. A to nejsem žádná bábovka, ale v ten moment mně to přišlo fakt přes čáru. A šestinedělka snad není tak mimo, aby se nedokázala domluvit i s chlapem. Pokud se necítí na návštěvu tchýně, tak může vzít miminko do kočárku on a nebo bavit návštěvu on. Btw nejlepší návštěva byly kamarádky. Které přijely ve chvíli, kdy jsem řekla, že jsem ok. Dovezly moje oblíbené zákusky a chlebíčky. Uvařily nám kafe a čaj. A pak vzaly kočárek a nechaly mně hodinu na sprchu a oraz. :)

Jinak jsem půlku šestinedělí řešila sestřenice, které se cítily dotčené, že jsem řekla, ať počkají i s prababičkama. Prostě naprostý ignore toho, že mám doma nedonošené dítě, které ještě mělo být v břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32165
1.2.21 17:34

@P4ja Tak já předpokládám, že se podívám na mimčo, donesu snaše něco dobrého a když bude chtít tak uvařím, aby nemusela nic dělat, až přijde…a zase půjdu :mrgreen: a fakt by mě mrzelo, kdyby tam mohla její máma a já až po 6 nedělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
1.2.21 17:36
@Venetia píše:
YES :D
:mrgreen: :srdce: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
1.2.21 17:37
@Monchichik píše:
@beneskat mně to líto vůbec není. ;)..přerušili jsme s ní úplně styky…mám ukázkovou tchyni…přesně jako z vtipů…já teda nezastávám názor udržovat cokoliv za každou cenu, takže je ta paní škrtnutá a to jednou provždy…

Je mi spíše líto, že ty nemáš fajn tchýni a že děti nemaj babičku. Ne takovouhle, ale normální babičku. Víš jak to myslím. Není mi líto, žes to nelámala přes koleno. Já zastavám názor stejnej, jen tady,,musím" brát ohled na tu nemoc. Nastavila jsem si v hlavě prostě svoje pravidla, když bude mlít moc jedovaté nesmysly, dostane slušnou zpětnou reakci, nikdy nebude s dítětem sama (ne, nemá nárok, jak vždycky v těhle diskuzích čtu :D ) a prostě budou pořád pod dohledem. Protože ty hnusy, co zažíval manžel a následky, které z toho má? Ne-e, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
1.2.21 17:38

Z téhle diskuze hlavně vyplývá, že 1. polovina ženských tady neumí číst - je to nová obecná diskuze na tohle téma 2. že polovina ženských tady bude pěkně hnusných, až se stanou/nebo už jsou tchyni.

Je normální, že se v šestinedělí respektuje přání maminky. Tohle nemá s vyvyšováním nebo snižováním tchyně vs. maminky a ženy vs. muže nic společného. Prostě žena může být po porodu v hodně blbém stavu, a nikdo neví jak se cítí. Když se cítí na návštěvy, tak je prostě pozve, ne? A je logické, když chce vidět jenom mámu, tak pozve jenom mámu… Když jednou budu tchýně opravdu ze mne kus neodpadne, když dám mamince a dítku chvíli prostoru.

Za mne odpověď je - podle domluvy. Normální snacha a tchýně se dohodnou a normální chlap bude stát za svou ženou. Když mají některé ženské potřebu být agresivní, jak tady v diskuzi a obhajovat peskování snachy, tak se nedivím, že se musí stavět na hlavu, aby je někdo někde pozval. Podle mne je nenormální, jak mají některé tchyně potřebu dirigovat všechny okolo a ne každý se umí tomu postavit. Pak prostě jenom - nebudou nikdy vítané. Já mám naštěstí normální tchyni, nikde se necpe, nic si nevynucuje a proto je a bude u mě vždy vítaná a k tomu - na její návštěvy se opravdu těším a sama jí dost často volám.

• Citovat
  • Upravit
32165
1.2.21 17:40

@beneskat Vím jak to myslíš, protože já jsem měla nejlepší a nejmilovanější babičku na celém světě :srdce:…tchyně nikdy o vnoučata nestála, natož o kluky, které jsem si dovolila porodit já…když sama měla 2…to mi rovnou řekla, že jí nezajímají…no neuděláš nic…ale nedočká se ode mě ničeho, mně práh domu nepřekročí…její chyba, že neví, jak jsou ti starší už jako dospělí skvělí a úžasní a šikovní…a ten poslední taky ;) měla by být na co pyšná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.2.21 17:41
@Fonty píše:
@Gabinovak ja byla po porodu tak vyřízena, neustále jsem brečela, chtěla jsem být sama, nechtěla jsem vidět nikoho a vadilo mi a vadí jak se řeší kdo má na co právo…snad se ty babičky nezblazni kdyz mimco spatří az za 6 týdnů…
Naštěstí můj manžel me podržel, byl se mnou u těžkého porodu a respektoval to jak se cítím…fakt si nedělal vrásky z toho ze jeho maminka uvidí vnouce o pár týdnů později :nevim:

To je sice v naprostém pořádku. Ale je rozdíl zda si nepozvat nikoho tak jako to máš např. ty a nebo pozvat jen jednu babičku a na druhou se vykašlat. Tak jako to možna plánuje zakladatelka, to mi přijde už docela hnusné

• Citovat
  • Upravit
652
1.2.21 17:42
@Monchichik píše:
@P4ja Tak já předpokládám, že se podívám na mimčo, donesu snaše něco dobrého a když bude chtít tak uvařím, aby nemusela nic dělat, až přijde…a zase půjdu :mrgreen: a fakt by mě mrzelo, kdyby tam mohla její máma a já až po 6 nedělí…

na tohle si slibuju do budoucna a budu se snažit, že se budu dívat sebekriticky. Pokud mě snacha nepozve a její mámu ano, budu se snažit si hned neříkat, že je to mladá cuchta, co nemá kouska vychování :think: ale spíš se možná i zeptám, kde je problém a nebo se zamyslím, jak se chovám já k ní.. snad nezahořknu. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32165
1.2.21 17:43

@Capelucia a je logické že i syn je otcem dítěte, takže si může pozvat mámu, aby vnouče viděla…na snachu se koukat nemusí, pokud s tím má snacha problém…buď se na návštěvy cítí a nebo ne…ale jedna matka ano a druhá ne? to prostě správné za mě není…každá to asi vidíme jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.2.21 17:45
@Capelucia píše:
Z téhle diskuze hlavně vyplývá, že 1. polovina ženských tady neumí číst - je to nová obecná diskuze na tohle téma 2. že polovina ženských tady bude pěkně hnusných, až se stanou/nebo už jsou tchyni.

Je normální, že se v šestinedělí respektuje přání maminky. Tohle nemá s vyvyšováním nebo snižováním tchyně vs. maminky a ženy vs. muže nic společného. Prostě žena může být po porodu v hodně blbém stavu, a nikdo neví jak se cítí. Když se cítí na návštěvy, tak je prostě pozve, ne? A je logické, když chce vidět jenom mámu, tak pozve jenom mámu… Když jednou budu tchýně opravdu ze mne kus neodpadne, když dám mamince a dítku chvíli prostoru.

Za mne odpověď je - podle domluvy. Normální snacha a tchýně se dohodnou a normální chlap bude stát za svou ženou. Když mají některé ženské potřebu být agresivní, jak tady v diskuzi a obhajovat peskování snachy, tak se nedivím, že se musí stavět na hlavu, aby je někdo někde pozval. Podle mne je nenormální, jak mají některé tchyně potřebu dirigovat všechny okolo a ne každý se umí tomu postavit. Pak prostě jenom - nebudou nikdy vítané. Já mám naštěstí normální tchyni, nikde se necpe, nic si nevynucuje a proto je a bude u mě vždy vítaná a k tomu - na její návštěvy se opravdu těším a sama jí dost často volám.

Normální chlap si nenechá poroučet. Takže když bude své dítě chtít ukázat své mámě, tak to udělá. A jeho partnerka u toho setkání vůbec nemusí být přítomna.

• Citovat
  • Upravit
32165
1.2.21 17:46

@beneskat snažit se můžeš jak chceš, mrzelo by tě to určitě…já to fakt nechápu, tohle…musí zvát snacha? snad oba, ne? a oboje prarodiče…nebo jen matky…dědům je to fuk :mrgreen: ale říct mi, že její může a já až po bůh ví kdy, tak to vztahy asi poznamená…to ne, že ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32165
1.2.21 17:46

@lucenka já jsem překvapená jak se dneska shodneme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106451
1.2.21 17:47
@berusa.m píše:
Tady dostaneš zprda vždy. :pankac: V každém tématu. Já teda svoji matku nestavím výše než matku mého manžela. Beru je jako babičky úplně stejně. Když posílám fotky jedné, pošlu i druhé. Návštěva tchánů u nás byla asi 2 týdny po porodu, ale mají to k nám daleko. Zůstali ze slušnosti jenom na víkend i když to mají 400 km. Nepozvat tchyni považuji za neuctivé a to především ve vztahu k manželovi.

Co když má otec přítelkyni… Bereš ji také jako pravou babičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
1.2.21 17:49

Když je to úplně nová diskuze, tak proč zmiňuješ zakladatelku z jiné diskuze? A uvádíš to jako příklad? Jsi měla položit pouze otázku bez odkazu na jinou diskuzi. :lol:

Jinak to nebyla ani tchýně, ale maminka přítele.

Ale jináč v šestinedělí bych neměla problém s tchýní, jelikož jsme dospělí a dokážeme komunikovat na rovinu. Je to snad každého věc. Nepotřebuji dělat rozdíl mezi moji mamkou a tchýní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
1.2.21 17:49
@Monchichik píše:
@beneskat Vím jak to myslíš, protože já jsem měla nejlepší a nejmilovanější babičku na celém světě :srdce:…tchyně nikdy o vnoučata nestála, natož o kluky, které jsem si dovolila porodit já…když sama měla 2…to mi rovnou řekla, že jí nezajímají…no neuděláš nic…ale nedočká se ode mě ničeho, mně práh domu nepřekročí…její chyba, že neví, jak jsou ti starší už jako dospělí skvělí a úžasní a šikovní…a ten poslední taky ;) měla by být na co pyšná…
:kytka: tak to jsme na tom dost podobně. Tchyně měla mého manžela, potrat, manželova bratra a potrat. Doteď je schopná říct, že ty potraty byly holčičky a že měla mít raději je :roll: když jsme oznámili holku my, taky řekla,,díkybohu". A přitom pokud se povede druhé, taky bych se nemohla dočkat nějakého skvělého chlapíka :) jak říkám, já to držím jen kvůli té její nemoci. Zatím je to snesitelné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí