Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Monchichik píše:
Tak ona si pozvala svojí maminku, on si zase měl pozvat svou maminku…jinak fakt nechápu jaký je v tom rozdíl…rodiče jsou oba stejní…babičky tudíž jsou též na stejné úrovni, ne?…fakt nechápu že její matka může, ale tchyně ne…
v té diskuzi to byla jiná uroveň kvůli dvěma věcím, zaprvé chování tchýně a za druhé (prý) byla v karanténě, když chtěla na návštěvu.. (ale to uživatelka připsala až později, tak je otázka, jestli už to nebyly výmluvy)
@lucenka píše:
Tak pokud je matka v karanténě, tak přeci nezve má návštěvu ani vlastní mámunebo u té karanténa nevadí?
Tchýně byla v karanténě.
@beneskat no chápu chování tchyně…ale zase záleží co na to její syn…je to i jeho dítě a pokud on chce, aby matka přišla, tak to zakladatelka nemůže zakazovat…a pokud je někdo v karanténě, tak předpokládám, že nevystrkuje nos z bytu…natož aby chodil za miminem…
Moji i manželovi rodiče byli už v porodnici, kámošky taky. V šestinedělí chodily návštěvy k nám i my po návštěvách, fyzicky mi bylo ok a psychicky mi bylo blbě právě když jsem sama s děckem byla zavřená doma. Nijak jsem necítila potřebu důležitě se zavírat doma a neukazovat dítě ![]()
@beneskat píše:
v té diskuzi to byla jiná uroveň kvůli dvěma věcím, zaprvé chování tchýně a za druhé (prý) byla v karanténě, když chtěla na návštěvu.. (ale to uživatelka připsala až později, tak je otázka, jestli už to nebyly výmluvy)
To už si přibásnila, když se diskuze obracela proti ní. Zřejmě čekala jen reakce, „jasně, že si můžeš miminko užít se svoí mamkou, to je pravá babička.“
Kdyby to byla pravda, napsala by to hned na začáku.
@lucenka píše:
Otec dítěte je vzduch? Ten nemá právo ukázat své dítě své mámě?
Dle zdejšího fóra je otec jen oplodnitel a živitel bez nároku na cokoliv.
@Monchichik píše:
@beneskat no chápu chování tchyně…ale zase záleží co na to její syn…je to i jeho dítě a pokud on chce, aby matka přišla, tak to zakladatelka nemůže zakazovat…a pokud je někdo v karanténě, tak předpokládám, že nevystrkuje nos z bytu…natož aby chodil za miminem…
Jak říkám, z diskuze to vypadalo, že tu karanténu pak uživatelka přidala, aby nevypadala jako úplná fňukna, ale jestli ne, tak prostě tchyně nemá rozum. Manžela myslím nezmiňovala
je pravda, že (pokud tchýně není v karanténě) když jí vadí, jak se k ní tchýně chová (prej ji peskuje a nesmyslně radí atd), tak bych ji asi pozvala, dítě nakojila/nakrmila, nechala s tatínkem a tchýní a šla si na dvě hodky lehnout ![]()
@beneskat tak proti peskováním a radám se dá přeci ohradit…slušně…a pokud hodlá zachovat nějaké vztahy, tak by u toho měla taky trochu přemýšlet…
@Bábrdl píše:
To už si přibásnila, když se diskuze obracela proti ní. Zřejmě čekala jen reakce, „jasně, že si můžeš miminko užít se svoí mamkou, to je pravá babička.“Kdyby to byla pravda, napsala by to hned na začáku.
jojo, taky to všude zmiňuju. Ona vůbec pak šla do takových dětských obran. Ono to i odpovídá tomu, že se neumí ozvat, když se jí tchýnino jednání nelíbí.. a radši fňuká tady
Tak hlavně aby ta původní zakladatelka pak po té nevhodné babičce nepotřebovala hlídání a podobně, až půjde do práce ![]()
@Monchichik píše:
@beneskat tak proti peskováním a radám se dá přeci ohradit…slušně…a pokud hodlá zachovat nějaké vztahy, tak by u toho měla taky trochu přemýšlet…
jojo, přesně to jsem teď napsala v posledním příspěvku. Vlastně pravděpodobně čekala, že všichni sepsují tchýni a ona se utvrdí v tom, že je to baba hrozná a nemusí to s ní tím pádem vůbec řešit. Takže bleje sem, aby nemusela přímo konfrontovat. Proto se pak zdálo, že ten covid přimyslela, když se ji nelíbily odpovědi
@beneskat píše:
Jak říkám, z diskuze to vypadalo, že tu karanténu pak uživatelka přidala, aby nevypadala jako úplná fňukna, ale jestli ne, tak prostě tchyně nemá rozum. Manžela myslím nezmiňovalaje pravda, že (pokud tchýně není v karanténě) když jí vadí, jak se k ní tchýně chová (prej ji peskuje a nesmyslně radí atd), tak bych ji asi pozvala, dítě nakojila/nakrmila, nechala s tatínkem a tchýní a šla si na dvě hodky lehnout
Jen jestli nepotřebuje vidět, jestli tchyně svou šanci na babičku vzala za správný konec ![]()
Já teda souhlasím s tím, že je potřeba respektovat hlavně to jak se cítí žena…já rozdíly nedělala a doteď toho lituju, tchán s tchýni se chovali strašně, díky nim se mi rozjely parádní úzkosti, tohle už nikdy víc.
@P4ja píše:
Ne, ale pokud především bych v tomhle respektovala ženu, jak se sama cítí.
Ja ti rozumím.
Ke mně chodili do porodnice všichni. Mela jsem nadstandard, takže žádné omezení.
Někdy by mi bylo milejší, kdyby třeba tchán odešel dřív. Muj tata byl ohleduplnejsi.
No mysleli to všichni dobře. Vydrzela jsem to návštěvy potom taky rovnoměrně. Tchanovci snad ještě víc.
@Alyss píše:
Já teda souhlasím s tím, že je potřeba respektovat hlavně to jak se cítí žena…já rozdíly nedělala a doteď toho lituju, tchán s tchýni se chovali strašně, díky nim se mi rozjely parádní úzkosti, tohle už nikdy víc.
No ke mne se chovali hezky. Co dělali? Někdy je to těžký