Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Rive píše:
Jen jestli nepotřebuje vidět, jestli tchyně svou šanci na babičku vzala za správný konec
A zase, nevím, jestli už pak jen mlela, aby nevypadala TAK špatně, ale všechny tam pak ujišťovala, že ji opravdu nebude upírat právo být babičkou, že ji jde jen o to, že nemá v šestinedělí náladu na urýpanou tchýni a pak ten covid. Jo a taky zmiňovala, že jim tahle tchýně ani nepřispěla na IVF (jako jeden z prvních důvodů, ještě než zmínila covid
), a že jim IVF rozmlouvala a že snad i řekla, že pokud bude to dítě z IVF, že ho ani nebude moct mít ráda. Nikdo ji to tam už moc pak nevěřil, ale já zas věřím, že takový typ člověka tohle dokáže říct
slyšela už jsem na vlastní uši podobné věci.
@beneskat to se jako přispívá mladým na IVF?
no to by mě teda nenapadlo…
My jsme teda v době corony obezretnejsi a návštěvy zvažujeme. Pouze rodina a neprehanime to.
Jo a soecislitka tchanovcu stokrát použitý roušky hodit na konferenci stolek v obýváku. ![]()
@Monchichik píše:
@beneskat to se jako přispívá mladým na IVF?no to by mě teda nenapadlo…
Nechtělicna IVF, ale na nájem a jídlo, protože už jim na to nezbylo
@Alyss taky mám zkušenost, že tchýně první návštěva dva dny po propuštění fajn, dojatá a druhý týden už seděla na-s-štvaná na sedačce a na malou ani nekoukla, prej abychom se z ní nepotentovali (
) - měla málo pozornosti a nelíbilo se ji, že se mluví a věnujem se jen miminu. Moje mamka v té době odříznutá skrz covid na druhé straně světa a ani doteď nemůže přijet, malé je 8m a tahle řekne tohle, to mi prostě pár dní celkem skazilo a pak už jsem ji zase notnou chvíli nepozvala, přesně jak říkáš, necítila jsem se na to ji řešit.
@Rive aha…a to si pořizují dítě, když jsou bez koruny?
je jedno, na co ty peníze chtěli…
@beneskat koukám, že máš taky fajn tchyni
ta moje viděla svého posledního vnuka, když mu byli tři týdny…letos mu bude 17 ![]()
Měl by se respektovat názor matky a hlavně se nikam necpat bez pozvání, ani do porodnice ani potom
@lucenka píše:
Otec dítěte je vzduch? Ten nemá právo ukázat své dítě své mámě?
Může počkat, jestli je normální
@Monchichik píše:
@beneskat koukám, že máš taky fajn tchynita moje viděla svého posledního vnuka, když mu byli tři týdny…letos mu bude 17
nene fakt
to je mi líto, já mám tchýni nemocnou, takže se to špatně posuzuje (je víc jak 30 let na antidepresivech, ještě na špatných, kvůli čtyřem rakovinám během patnácti let..), a prostě někdy není naladěná. Obecně je to takovej ten sobeckej typ (podle toho, co popisoval manžel, když byl malý, dokud byla ještě zdravá) a pořád myslí jen na sebe, takže když pak přijde na návštěvu, tak je nevykecaná (nemá známé) a chce mluvit jen o sobě a mimino ji překáží
Ale zastávám tady ten věčnej emimino názor, že mám ten vztah nějak udržovat, takže my máme vztah dobrej, ale stojí mě to dost sil ![]()
V šestinedělí by veškeré návštěvy (ideálně zvané) měly pogratulovat mezi dveřma, předat šestinedělce uvařený oběd a zase zmizet. Velmi blízké návštěvy můžou i dovnitř a uklidit ![]()
@beneskat mně to líto vůbec není.
..přerušili jsme s ní úplně styky…mám ukázkovou tchyni…přesně jako z vtipů…já teda nezastávám názor udržovat cokoliv za každou cenu, takže je ta paní škrtnutá a to jednou provždy…
@Venetia píše:
Může počkat, jestli je normální
Tak to může počkat i matka matky ![]()
@Venetia píše:
Měl by se respektovat názor matky a hlavně se nikam necpat bez pozvání, ani do porodnice ani potom
To rozhodně. Takhle tchýně PRÝ ale volala, no nejdřív vykládala, jak nějaká Jaruna od nich z fabriky má covid a hned za tím se zeptala, jestli může přijít ![]()