Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
Zapojila jsem se tady do jednoho příspěvku kde se řešilo především šestinedělí a návštěvy. Zakladatelka byla seřvána hlavně za to že si pozvala k sobě svou maminku a tchýni, která do ní roky šila, pozve až po šestinedělí. Jaké názory na návštěvy máte vy? ![]()
Já osobně taky pro návštěvy nejsem a nejspíš si též pozvu jen svou mámu se kterou řeším každý prd ![]()
Vždycky záleží na mamince.. Ostatní do toho nemají co mluvit.
@P4ja píše:
Otec dítěte je vzduch? Ten nemá právo ukázat své dítě své mámě? ![]()
@P4ja píše:
Otec je jen sploditel a plátce?
Já viděla ráda všechny. Hlavně, že bylo komu se vybrečet. Šestinedělí byla fakt jízda a každá ruka, která šla chvilku tlačit kočárek, byla fajn.
Tady dostaneš zprda vždy.
V každém tématu. Já teda svoji matku nestavím výše než matku mého manžela. Beru je jako babičky úplně stejně. Když posílám fotky jedné, pošlu i druhé. Návštěva tchánů u nás byla asi 2 týdny po porodu, ale mají to k nám daleko. Zůstali ze slušnosti jenom na víkend i když to mají 400 km. Nepozvat tchyni považuji za neuctivé a to především ve vztahu k manželovi.
Pozvali jsme maminku i tchyni hned nějak na začátku, snad už v porodnice. Bylo by jí to líto, ne? Ale já mám tchyni ráda ![]()
Nedělám rozdíly. V šestinedělí chodila moje máma i máma manžela. Jsou to obě rovnocenné babičky. To samé do porodnice. Přišly obě.
@lucenka píše:
Otec dítěte je vzduch? Ten nemá právo ukázat své dítě své mámě?
To určitě má, ale je potřeba respektovat hlavně tu ženu, jak se cítí.
@Zatimtajnej píše:
![]()
![]()
![]()
Otec je jen sploditel a plátce?
Ne, ale pokud především bych v tomhle respektovala ženu, jak se sama cítí.
@P4ja píše:
Nemyslím si. Je potřeba respektovat i toho otce. Takže pokud je matka sobecká husa, tak ať si je při návštěvě zalezlá v ložnici, ale ať nebrání otci ukázat své dítě své mámě.
@P4ja píše:
Buď se cítím na návštěvu babičky a to jakékoliv nebo ne. Ale „cítit se“ pouze na svoji matku zavání sobectvím.
Pokud tchyně snaše nic neudělala, tak je to sobectví. Dítě má i otce, druhé prarodiče, a odstavit rodinu partnera/manžela je sobecké.
@P4ja píše:
Asi bych chápal, že se cítí jen na svou mámu, ale měla by zohlednit i tu druhou, a buďto prostě vynechat obě, nebo je pozvat zároveň. Ale rozdíly můžou nadělat paseku.
@Gabinovak ja byla po porodu tak vyřízena, neustále jsem brečela, chtěla jsem být sama, nechtěla jsem vidět nikoho a vadilo mi a vadí jak se řeší kdo má na co právo…snad se ty babičky nezblazni kdyz mimco spatří az za 6 týdnů…
Naštěstí můj manžel me podržel, byl se mnou u těžkého porodu a respektoval to jak se cítím…fakt si nedělal vrásky z toho ze jeho maminka uvidí vnouce o pár týdnů později ![]()