Tchýně a Vánoce u nás

Anonymní
16.12.20 21:46

Tchýně a Vánoce u nás

Ahoj všem, mám na Vás otázku. Jsme s manželem na vážkách jestli pozvat tchyni na Vánoce k nám. Nejde o to, že by jsme ji tu nechtěli, ale o to, aby se to ještě neotočilo proti nám. Původní plán byl, že my budeme na Vánoce sami, první švagr poprvé se svou přítelkyní, je mu 20 a žijí spolu krátce v podnájmu. A nejmladší švagr bude s tchýní. Je mu 17,ale do Silvestra oslaví plnoletost. Jenže chlapec se zamiloval, našel si starší slečnu, mamince se nezamlouvá, je podle ní divná a vůbec se jí nelíbí. Něco na tom bude, slečna nemá dobrou pověst, ale kluk se zamiloval a nezbývá, než doufat, že si na to přijde sám. Tím jak tchýně na slečnu nasazuje, tak švagr bojuje a demonstrativně se odstěhoval k přítelkyni. Ona už má svůj byt a na mladého doléhá dospělost za dveřmi a pojal to tak nějak po svém. Tvrdí, že nepřijde na Vánoce, tchýně je z toho neštastná. Manžel se snažil bráchovi domluvit, ale trvá si na svém. Letos poprvé jsme chtěli být na Vánoce sami, máme malé miminko, loni jsme byli u tchýně a byl tam i druhý s přítelkyní. Letos to mělo být takto, ale celé se to zkomplikovalo. Tak teď řešíme, jestli pozvat tchýni k nám. Ale ona je z celé situace dost nervózní a my se do toho moc nechceme motat, aby se to neotočilo proti nám. Zas ale nechceme, aby byla v tento den sama. Co myslíte máme jí to navrhnout nebo to nechat na ní, jestli se nezeptá? Nechceme, aby to brala tak, že jsme se švagrem, také s tím nesouhlasímě a myslíme si, že by měl přijít, ale víme, že, když nebude chtít nemá smysl to řešit. Jenže tchýně si myslí, že přece jen přijde, podle toho co říká a jak se chová on si to nemyslíme, on mámu trestá, že nepřijala jeho slečnu tak jako mě a švagrovou. Tchýně je rozvedena už spoustu let a otec všech tří má novou rodinu a o tu původní se moc nezajímá, takže, jestli se mladej neumoudří byla by sama. Co by jste dělali, pozvali, nepozvali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16429
16.12.20 21:52

Já bych ji srdečně pozvala. Já ji chápu. V rodině se také jeden mladší zamiloval a tři roky živil paní a dvě děti, pak ho to přešlo, ale jeho máma z toho byla moc špatná. Nejmladšímu bráchovi bych nic neříkala. Když přijde za mámou domů, může mít na stole lístek, že je čekán u vás, že ho zvete, at přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
16.12.20 21:53

Určitě pozvat, sama si o to asi neřekne, zrejmě jí to přijde blbé. Pozváním nic nezkazíte, buď přijme nebo odmítne. Nenutil bych, nechal bych to zcela na ní, ať se rozhodne, ale pozvat by jste ji měli, jestli nejde tedy o to, že nechcete, tak určitě ano. A té hrdličce zamilované bych to řekl taky, aby věděl, kde Vás všechny najde, kdyby si to rozmyslel. Dost možná to na něj dolehne a ještě přijde rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
16.12.20 21:54
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám na Vás otázku. Jsme s manželem na vážkách jestli pozvat tchyni na Vánoce k nám. Nejde o to, že by jsme ji tu nechtěli, ale o to, aby se to ještě neotočilo proti nám. Původní plán byl, že my budeme na Vánoce sami, první švagr poprvé se svou přítelkyní, je mu 20 a žijí spolu krátce v podnájmu. A nejmladší švagr bude s tchýní. Je mu 17,ale do Silvestra oslaví plnoletost. Jenže chlapec se zamiloval, našel si starší slečnu, mamince se nezamlouvá, je podle ní divná a vůbec se jí nelíbí. Něco na tom bude, slečna nemá dobrou pověst, ale kluk se zamiloval a nezbývá, než doufat, že si na to přijde sám. Tím jak tchýně na slečnu nasazuje, tak švagr bojuje a demonstrativně se odstěhoval k přítelkyni. Ona už má svůj byt a na mladého doléhá dospělost za dveřmi a pojal to tak nějak po svém. Tvrdí, že nepřijde na Vánoce, tchýně je z toho neštastná. Manžel se snažil bráchovi domluvit, ale trvá si na svém. Letos poprvé jsme chtěli být na Vánoce sami, máme malé miminko, loni jsme byli u tchýně a byl tam i druhý s přítelkyní. Letos to mělo být takto, ale celé se to zkomplikovalo. Tak teď řešíme, jestli pozvat tchýni k nám. Ale ona je z celé situace dost nervózní a my se do toho moc nechceme motat, aby se to neotočilo proti nám. Zas ale nechceme, aby byla v tento den sama. Co myslíte máme jí to navrhnout nebo to nechat na ní, jestli se nezeptá? Nechceme, aby to brala tak, že jsme se švagrem, také s tím nesouhlasímě a myslíme si, že by měl přijít, ale víme, že, když nebude chtít nemá smysl to řešit. Jenže tchýně si myslí, že přece jen přijde, podle toho co říká a jak se chová on si to nemyslíme, on mámu trestá, že nepřijala jeho slečnu tak jako mě a švagrovou. Tchýně je rozvedena už spoustu let a otec všech tří má novou rodinu a o tu původní se moc nezajímá, takže, jestli se mladej neumoudří byla by sama. Co by jste dělali, pozvali, nepozvali?

Navrhněte jí to a ať se rozmyslí sama. Tím nic nezkazíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.12.20 21:55

Asi bych ji pozvala. Prostě bych řekla, kdyby cokoliv, ať dorazí. Jednou všechny děti z hnízda vyletí a ona by měla sama mít život vlastní. Sotva plnoletý kluk by tedy domů měl jít, nejspíš ještě studuje. Nešlo by domluvit té jeho slečně, ať se vrátí na Vánoce za mámou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
16.12.20 21:58

Pozvala bych ji nebo pripadne taktne naznacila, ze budete slavit u ní? aby nemela šanci odmítnout, samotnou bych ji nenechala ani za nekolik let.. na Stedry den by nemel byt sám nikdo, ale hodne lidem je hloupé se přidat… třeba, že nestíháš mimčo a večeri zároveň, úklid a přípravy, co já vím, dělat neschopnou. Kazdopadne naladu nebude asi nic moc, pokud se mladík neobjeví, nejspis to budete poslouchat cely vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
16.12.20 22:11

Pozvala bych jí, s klidem. A myslím, že se moc nedá od 17 letého zamilovaného kluka chtít, aby byl zodpovědný za máminy Vánoce. Takže bych to vyřešila pozváním k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.12.20 22:12
@Anonymní píše:

navrhněte jí, že když bude chtít může být klidně u vás, že budete moc rádi, když bude s vámi. (co si o tom ve skutečnosti myslíš, či jak bylo domluveno předtím neřeš). Pokud je to normální ženská bude za nabídku moc ráda a bude vám vděčná. Přeci bys nechtěla, aby byla sama a ještě v depce, že si nejmladší dítě možná kazí život. Sami můžete být, kterýkoliv jiný den v roce. A jako bonus můžete brát, že vám třeba pomůže s prckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
16.12.20 22:26

Určitě bych ji pozvala, a rovnou jí řekla, že ji vyzvedneme, přivezeme, aby měla jistotu, že je vítána. Zamilovanému švagrovi by to jen měl oznámit Tvůj manžel, určitě bych neřešila nic, co se týká jeho přítelkyně, je to jeho věc. Chápu sice, že jste chtěli být sami, když máte malé miminko, ale tomu miminku je to úplně jedno a věřím, že Tvého muže by trápilo, kdyby věděl, že je maminka na Štědrý den sama. To, jestli u vás tchýně zůstane i přes noc bych už nechala na ní, nevím, jakd aleko od sebe bydlíte, někdo nerad přespává jinde, než doma, rpostě bych ji poskytla veškerý servis. S malým miminkem asi těžko půjdete k ní, varianta pozvání k vám se mi zdá přijatelnější. Držím palce, a´t to hlavně vyřešíte v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
16.12.20 23:02

Já bych to brala asi i podle toho jaký bych k ní měla vztah. My se třeba snažíme vzájemně respektovat, nehádáme se a spíše se tváříme jako kámošky, ale obě víme svoje. Nedovedu si představit, že by byla s námi na štědrý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
16.12.20 23:27

Čím sem starší tím mi připadá že se stedrx den přeceňuje. Taky jsme chtěli být urputně sami. Nakonec co z toho. Meli byste vůbec dobrý pocit když babičku necháte samotnou. Vždyť i nic nejde. Alespoň budete moci dárky rozbalit v klidu. My si je s miminkem rozbalovali ve spěchu i ta večeře… Takhle bude na miminko víc rukou. A to se hodí 😊 vždyť to může být fajn a o tolik zase nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
16.12.20 23:31

Já bych ji pozvala, tak aby z toho bylo zřejmé, že to myslíte vážně, že to není jen gesto. A pro případ, že by chtěla u stromečku rozebírat švagrovu přítelkyni, bych měla připraveno pár neškodných témat, na která můžu převést řeč s tím, že „promiňte, maminko, tohle bych teď nerada rozebírala, radši mi povyprávějte…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
17.12.20 00:06

Z dotazu vyplývá, že vám nevadí přítomnost někoho dalšího u vás, tak bych pozvala tchýni i mladšího švagra. NO a uvidíte, jaká bude odezva.
MImochodem přijde mi hrozně fajn, jak řešíš vaši rodinnou situaci - empaticky a bez kritiky manželovy rodiny :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.12.20 01:17

Určitě bych ji pozvala. Popravdě nechápu ten současný trend, nezvat na Vánoce nikoho domů a slavit jen ve 3 :nevim: přijde mi to smutné. Samozřejmě záleží na okolnostech.

• Citovat
  • Upravit
35415
17.12.20 06:44

Pozvala bych ji. I svou tchyni, kdyby měla být sama a to se nesnesem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat