Tchýně a Vánoce u nás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
577
19.12.22 09:02
@Anonymní píše:
Má 56.

8o 8o 8o coze? Mlade zenske organizujes vanoce jako nesvepravnemu seniorovi?
No silne kafe. Mam mamu 70let a nez, aby byla na vanoce u nas, nasla si pritele, se kterym jede sama na hory. Chce si uzivat zivota a ne sedet na zadku u svych deti. Oslavi s nami vanoce mezi svatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
19.12.22 09:04

Mně je o dva roky méně než té „babičce“ a vědět, že o mně moje rodina vede takové rozhovory na webu, tak je vsechny vydedim. Proboha, vždyť je to mladá ženská, má bezpochyby svůj život a svoji hlavu, kybyste se s ní normálně domluvili, možná by byla ráda, ze bude mít o svatcich klid!

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
19.12.22 09:04
@Zvonielka píše:
8o 8o 8o coze? Mlade zenske organizujes vanoce jako nesvepravnemu seniorovi?
No silne kafe. Mam mamu 70let a nez, aby byla na vanoce u nas, nasla si pritele, se kterym jede sama na hory. Chce si uzivat zivota a ne sedet na zadku u svych deti. Oslavi s nami vanoce mezi svatky…

Asi tak…

• Citovat
  • Upravit
24988
19.12.22 09:05

Tak já myslela, že se jedná o stařenku nad hrobem :zed:
ty jsi prostě hodná a ochotná a 3 roky po sobě ses starala, takže bych zcela klidně odjela se svou nejbližší rodinou, tj. mužem a dětmi, na hory a to opravdu s klidným a čistým svědomím.. Žádná půjčka nepadá v úvahu, babička přece není nesvéprávný jedinec. A jak se domluví ona se svou VLASTNÍ DCEROU je problém JICH DVOU, NIKOLIV TVŮJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
19.12.22 09:05

@lleennttiillkkaa stárnoucího? Paní bude tak přes 50 let. Což je šik věk a ne žádný senior. Může si svátky trávit kde chce, s kým chce a třeba i odjet SAMA na dovču

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
19.12.22 09:07

@Konnny Hmm, v čem? Krom toho, že mám volno a toho, kdo má děti tak je těší jejich radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
19.12.22 09:11
@Aleriga píše:
Mně je o dva roky méně než té „babičce“ a vědět, že o mně moje rodina vede takové rozhovory na webu, tak je vsechny vydedim. Proboha, vždyť je to mladá ženská, má bezpochyby svůj život a svoji hlavu, kybyste se s ní normálně domluvili, možná by byla ráda, ze bude mít o svatcich klid!

přesně!! já teda zírám! kéž se ničeho takového nedožiju.. to bych si teda fakt mnohem radši pustila Mrazíka sama se psem a byla zcela v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
@Anonymní píše:
Ne, to jsem napsala za sebe, vím, že sama to nijak slavit nebude..

Co by taky slavila doma sama.. je jí 56let, není senilni a nesvéprávna. Je pár dnů před vanocema, tak snad i ona sama se může angažovat a zeptat jak to letos bude. Když ví, že vy jste na horách, tak se prece může normalne domluvit se svou dcerou, že by k nim přišla. Máme teda straší rodiče a tchány, ale i tak je nemusíme organizovat jak malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064

Naše mamka taky chce být na štědrý den sama. Na podzim jí umřel i ten pes, co jí dělal společnost, ale holt nechce. Zvu jí každý rok. Naznačila, že asi navštíví ségru, jsou na sebe tak nějak víc fixované. Zvykla jsem si a nehrotím to, vím, že si spolu rády dáme občas kafčo, ale to jí stačí.
Třeba ta vaše babča chce mít taky klid na gauči v teplákách, s cukrovím a pohádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
@liptom píše:
@lleennttiillkkaa stárnoucího? Paní bude tak přes 50 let. Což je šik věk a ne žádný senior. Může si svátky trávit kde chce, s kým chce a třeba i odjet SAMA na dovču

Paní má 56 let. Nevíme, v jaké je životní situaci, jestli si například dovolenou může dovolit, nevíme důvod, proč je rozvedená, nevíme jestli je to aktivní žena, která pro samé koníčky neví, kam dřív skočit a nebo jestli je to žena, která se třeba právě vzpamatovala z těžké nemoci. To, že vaše maminky v tomhle věku dělají to a ono neznamená, že to tak mají všichni. Mezi mojí klientelou jsou lidi, kteří v 85 letech okopávají zahrádku, chodí na procházky, jezdí na výlety s diabetikama a pak taky lidi, kterým je o 5 let míň a jsou to prakticky ležáci nebo lidi, kteří nevystrčí nos z bytu, protože se bojí upadnutí, nesejdou schody. Každý člověk je individuální a každý má jiné možnosti a limity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
19.12.22 09:16
@AstraG píše:
Naše mamka taky chce být na štědrý den sama. Na podzim jí umřel i ten pes, co jí dělal společnost, ale holt nechce. Zvu jí každý rok. Naznačila, že asi navštíví ségru, jsou na sebe tak nějak víc fixované. Zvykla jsem si a nehrotím to, vím, že si spolu rády dáme občas kafčo, ale to jí stačí.
Třeba ta vaše babča chce mít taky klid na gauči v teplákách, s cukrovím a pohádkou.

No promiň, já jsem jen o dva roky mladší, ale v teplákách u tv fakt Štědrý večer netrávím. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
19.12.22 09:21
@AstraG píše:
No promiň, já jsem jen o dva roky mladší, ale v teplákách u tv fakt Štědrý večer netrávím. :mavam:
@lleennttiillkkaa píše:
Paní má 56 let. Nevíme, v jaké je životní situaci, jestli si například dovolenou může dovolit, nevíme důvod, proč je rozvedená, nevíme jestli je to aktivní žena, která pro samé koníčky neví, kam dřív skočit a nebo jestli je to žena, která se třeba právě vzpamatovala z těžké nemoci. To, že vaše maminky v tomhle věku dělají to a ono neznamená, že to tak mají všichni. Mezi mojí klientelou jsou lidi, kteří v 85 letech okopávají zahrádku, chodí na procházky, jezdí na výlety s diabetikama a pak taky lidi, kterým je o 5 let míň a jsou to prakticky ležáci nebo lidi, kteří nevystrčí nos z bytu, protože se bojí upadnutí, nesejdou schody. Každý člověk je individuální a každý má jiné možnosti a limity

Prosím tě, ja jsem ve věku té „babičky“. Nemám kolem sebe jedinou ženu v tom věku, o které by musela rodina takto rozhodovat.
Před pár lety jsem trávila dva Štědré dny sama, muž sloužil a dcera už byla se svým partnerem. Musím rict, ze to byly jedny z nejkrásnějších Štědrých dnů ever. Přes den u koní a s prateli, odpoledne zdobení stromku s pohádkou, večer jídlo podle mojí chuti, pak vinecko a film, otevřít si dárek… Bezva!

• Citovat
  • Upravit
16464
19.12.22 09:27
@stinga píše:
přesně, s 56letou ženskou jednají jak s nějakým balíkem, vždyť je to mladá ženská, ne nějaká nemohoucí 80letá stařenka

Obavam se, ze se ji to libi. Jinak by nikam nejela, nebo ne? I ty hory platila vzdy jen 2500 za vse. Treba ceka, ze nekdo neco vymysli, aby se pomela a usetrila… No v 56 letech, co na to rict…

Zakladatelko, tchyne je nemocna nebo jinak hendicapovana? Ptam se vazně. V jejich letech verim, ze nepotrebuje chystat pomoc a pokud chce, zepta se dcery sama. Ja myslela, ze je ji minimalne sedmdesat. Cele mi to ted prijde, promin, absurdni vice, nez driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
19.12.22 09:29

A kdyz uz jste Vanoce vsichni oslavili, rozdali si darky, to jako tchyni nebylo divne? Nezajima se tyden pred Vanoci kde teda bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
19.12.22 09:30

@lleennttiillkkaa Však ano. Ale tady zakladatelka jedná s tchýni jak kdyby byla z pomocné školky 8o :roll: přitom je to dospělá žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová