Tchýně a Vánoce u nás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1607
17.12.20 07:13

Nevím, asi nejsem tak smířlivá jako většina tady.
Píšeš, že Tebe ani další švagrovou nepřijala, tuto slečnu také ne.
Navíc je rozlobená na svého mladšího syna. Sama píšeš, že se bojíte, že se stanete hromosvodem…nějak v tom cítím, že se obáváte, že přijdete o těžce vybojované poklidné vztahy.

Vy jste byli na Štědrý den u tchýně loni, nemohl by tam letos být manželův bratr (20 letý) se švagrovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
17.12.20 08:31
@demian píše:
Nevím, asi nejsem tak smířlivá jako většina tady.
Píšeš, že Tebe ani další švagrovou nepřijala, tuto slečnu také ne.

To nepíše, psala, ze ji nepřijala jako me a švagrovou- ve smyslu, ze zakladatelku a švagrovou přijala hezky, ale tu novou ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
17.12.20 08:40

@hospodki Děkuji za upozornění.
Tu větu jsem si přečetla ještě jednou a jsou možné oba výklady. Zakladatelka nepíše nic o hezkém přijetí.

Pokud mají bezproblémové vztahy, pak ano, tchýni bych pozvala. A stejně tak bych už příští rok chtěla být sama s mužem a rodinou a u tchýně by se její synové měli na Štědrý den prostřídat.
Záleží na zakladatelce a jejím muži, jak moc potřebují mít své soukromí na Štědrý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
17.12.20 08:54

Nechala bych to na manželovi, aby jí řekl něco ve stylu, že je u vás vítaná, že je na ní, jestli bude chtít být doma a čekat, že přijde nebo bude s vámi. Ale každopádně aby se vyžvejkla včas, abys věděla, s čím počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.20 08:56
@lucenka píše:
Určitě bych ji pozvala. Popravdě nechápu ten současný trend, nezvat na Vánoce nikoho domů a slavit jen ve 3 :nevim: přijde mi to smutné. Samozřejmě záleží na okolnostech.

já, když byla sama, nechtěla jsem k nikomu na Vánoce, chtěla jsem si užít klid. Bohužel (i když to myslela dobře) se sestra rozhodla, že na Vánoce prostě nemůžu být sama a tak dlouho mě bombardovala, že jsem nakonec, abych měla už klid, souhlasila a dorazila. No, mám je ráda, ale stejně bych raději byla sama. Špatně se to vysvětluje těm, kteří to mají jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
17.12.20 09:08
@Věčně naštvaná píše:
já, když byla sama, nechtěla jsem k nikomu na Vánoce, chtěla jsem si užít klid. Bohužel (i když to myslela dobře) se sestra rozhodla, že na Vánoce prostě nemůžu být sama a tak dlouho mě bombardovala, že jsem nakonec, abych měla už klid, souhlasila a dorazila. No, mám je ráda, ale stejně bych raději byla sama. Špatně se to vysvětluje těm, kteří to mají jinak.

jo jo, taky babička byla ráda, když jsme jí dali na vánoce pokoj a byla sama doma. :) Takovéto „nikdo na vánoce nesmí být sám“ neberu. Lepší být spokojený sám než proti své vůli s někým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
17.12.20 09:44

Ja bych ji navstivila, ale nezvala. V puvodnim planu, jestli chapu dobre, jste meli byt sami ve trech. Tchyne si sama vybrala, ze si s nejmladsim synem podela vztah, tak ted muze videt dusledky. Citove bych se kvuli tomu vydirat nenechala. Je dost pravdepodobny, ze pokud nejml.syn domu nedorazi avy si ji nakonec uvrtate doma, budete poslouchat narky a fnukani, jak je kluk nevdecnej, skorosnacha pitoma a kdesi cosi. A neni spolecensky vhodny ji vypoklonkovat kvuli tomu domu. Kdyz ji navstivite, muzete kdykoli vypadnout.
Edit- uvedomuju si, ze se delam drsnou, jak smirgl, ale osobni zkusenost me dohnala, kdy takhle babicka diky citovymu vydirani, sebelitosti a hazeni spiny na ostatni temer rozvratila zbytek rodiny. Doslo mi, ze zivot mam jeden a na tohle v nem nechci uz mit misto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.12.20 09:58

Určitě bych jí pozvala, ikdyž se nemusíme. Ale má to u nás háček, tchýně bydlí i se svým starším bratrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.20 18:26

My se máme rády a vycházíme spolu, v tom není problém. Po pravdě jsme se těšili na první společné Vánoce, ale máte pravdu, že takto to bude taky fajn. My nemáme problém tchýni pozvat, mě spíše zajímaly názory, jestli s tím neuděláme víc škody. Ale většinou jste se shodli, že pozvat, tak to tak uděláme, mysleli jsme si to stejné, jen se musím připravit na téma dne, tchýně už několik týdnů nic jiného neřeší, než přítelkyni jejího nejmladšího syna, z toho mám trochu strach, ale nějak to zvládneme. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.22 23:59

Ahoj, oživuji diskuzi, řeším aktuálně letošní Vánoce..
Situace u nás je taková, že manžel má jednu sestru, jejich matka je dlouhodobě rozvedená a žije sama. Poslední tři roky, jsme vždy zajišťovali velkou chatu na horách a tam zvali, jak mou, tak manželovu rodinu a já se tam o vše starala. Byly to vcelku pěkné rodinné Vánoce.
Ale už loni manželova sestra nepřijela, protože její partner chtěl být se svou matkou, tak byli s ní. Letos řekli, že budou zase s ní. Mí rodiče se rozhodli taky nepřijet, protože můj bratr chtěl být s rodinou své ženy (loni byli všichni s námi) a pozvali i mé rodiče, tak se rozhodli, že letos pojedou k nim, když loni byli u nás. Takže bychom jeli jenom my (já, manžel a děti) + tchyně - no, a v tomto počtu už se velká chata finančně moc nevyplatí, navíc bych tam byla na vše sama - manžel i tchyně jsou línější a moc se k ničemu nemají, ostatní (co by letos nejeli) se vždy zapojovali.. Proto jsme se s manželem rozhodli, že si zaplatíme pobyt na horách v hotelu, ať se nemusíme o nic starat a můžeme se plně věnovat dětem.. Zvažovali jsme, že bychom pozvali i tchyni, ale tím, že je sama, tak by musela mít dvojlůžkový pokoj, který stojí skoro stejně jako pobyt celé naší rodiny, a to už bohužel není v našich finančních možnostech, tchyně sama by tolik peněz za pár dnů nikdy nedala, i kdyby je měla. Proto jsem oslovila švagrovou, zda by ji nepozvala na Štědrý k nim, s tím, že my jsme pro ni zajišťovala Vánoce poslední 3 roky. A že příští rok ji zase pozveme my. Švagrová souhlasila, pozvala nás tento víkend na oběd, a tam že ji oficiálně pozvou na Vánoce s tím, že u nich může klidně i přespat, a že tedy pozvou i její tchyni. V průběhu týdne mi švagrová navrhla, že když je to víkend před Vánocemi, tak si už můžeme udělat u nich jako Vánoce, se vším všudy, že si dáme slavnostní jídlo, pak dárky, protože mezi svátky bude chodit do práce a nebude tak mít čas se s námi vidět.. Tak jsme přivezli dárky, dali si jídlo a já se jí pak šeptem ptám, zda teda pozve svou matku na ty Vánoce a ona mi řekla, že myslela, že ty Vánoce děláme teď a tím je to už vyřešeno. Přitom mi šlo o to, aby na Štědrý den neseděla doma sama.. No, takže ji nepozvala, ale řekla mi, že klidně k nim přijít může, že tam místo pro ni mají - ale jí nic neřekla, a ona se tam sama vnucovat nebude.. Jsem z toho smutná, že se tak švagrová zachovala, navíc je to její máma, mně by to mohlo být jedno, ale není.. Tak jsme se s manželem rozhodli, že bychom ji na ty hory vzali, ale budeme si na to muset půjčit od mých rodičů, což je mi blbé.. pobyt už zrušit nemůžeme, je to plně zaplacené a storno už je teď snad 80%..
Jak byste to řešili vy?

• Citovat
  • Upravit
6794
19.12.22 00:06

Nijak. At si to resi svagrova a tvuj muz. Rozhodne bych si zadne penize nepujcovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.12.22 00:07

Zůstala bych doma a na předražené hory bych se o Vánocích vybodla. Tchýni bych pozvala domů na svátky. Žádné půjčování si peněz a zadlužování, když na něco není. Proč si hrát na Hujery na horách. Když na to není.
Vy si to dělejte po svém. Nebo bude tchyně a ta její tchyně nebo co spolu. Taky možnost. Švagrová si to udělala po svém. Tchyně je sama. Jeden člověk je vždy smutné číslo. O Vánocích tuplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2774
19.12.22 00:09

Švagrová je díra ve sněhu. Peníze u rodičů bych si kvůli tchyni nepůjčovala. At to se svou vykutalenou sestrou řeší tvůj muž a rázně jí vysvětlí že letos bude maminka s ní. On at situaci vysvětlí i tchyni aby pochopila, která bije. Ona to zcela jistě to pochopí. Pokud svagrova ne, příští rok bych víkend předem pozvala svagrovou k nam na obed, předala dárky a Štědrý den oslavila na chatě s ostatními bez ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
19.12.22 00:10

Je absolutní finanční negramotnost si půjčovat na tohle. Popravdě je hloupost, že tam jedete vy a nezůstanete doma, pokud nemáte žádnou další finanční rezervu.

Neřešila bych to, není to moje mamka, myslím, že jsi se snažila opravdu hodně. Člověk nemá povinnost zajišťovat ostatním zábavu.

• Citovat
  • Upravit
6794
19.12.22 00:11

@Kelsey Hory uz jsou zaplacene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat