Tchýně alkoholička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4396
22.12.11 06:32
Anonymní píše:
Já mám bohužel zkušenost v rodině, že nepomůže nic. A to, že je dotyčný alkoholik ví. Jemu by pomohla jedině léčba, ale on nechce. Má období, kdy je denně na kaši, pak zase období, kdy to s ním jde, ale stejně pije denně. Pomoc nechce, nepovažuje to za žádný zásadní problém.

Jj, musí si to uvědomit a navíc se chtít i léčit. Moje tchýně si to zatím nepřipouští i když všichni okolo to vidí. Fakt do ní může každý hučet kolik chce, ale ona přece není alkoholik!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.2.18 22:45

Zdravím :* Už jsme bezradný, bohužel jsem vychytala tchýni která pije. Je alkoholička cca 10let, za celou dobu ji nikdo z rodiny nepomohl. S přítelem jsme spolu 3 roky a dělá mezi námi hrozný problémy. Me totálně nesnáší, protože jsem ji,,vzala" syna :lol: Narodil se nám syn (1,5 roku momentálně) od té doby je to horsi a horší mezi námi, já k ní byla vždy slušná ale její chování ke mě už vrcholí :,( Nejradši by mě viděla pod drnem :think: Teď už pohár přetéká, je na tom vážně špatně, chytily ji opilou za volantem, kde dostala JEN pokutu měla přes 2 promile :nevim: její rodina stále nic neřeší, dokonce ji obhajují že nepije apod… Její manžel (tchán) ji chtěl poslat do léčebny ale nepůjde tam protože přece nepije :lol: Bere silné prášky na játra, má po opileckém pádu roztříštěnou patu, po druhé operaci ji to snad srovnali, ale stejně kulhá..Doma má ještě 15letou dceru a 21 letou, která ji po opileckem kolapsu oživuje :zed: chudinky na to musí koukat a nezmůžou nic :-( Nestará se, nevaří, z holek dělá slusky na uklid apod.. a tchán je stále v práci aby uživil barák.. protože madam již 27let nebyla v práci :zed: Není to zdaleka vše co bych k tomu chtěla napsat ale zase žádné romány, to se nebude nikomu chtít číst ;) tímto žádám Vás o radu :,( jsem zoufalá, přítel je z toho už taky na hlavu.. Je nějaká šance jak ji pomoct nebo donutit k něčemu? Kope si hrob :,( I přesto že mě nesnáší tak ji chci pomoct :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
6.2.18 13:23

Pořádek by měl udělat tchán, nedávat jí peníze, aby nemohla pít a jít se léčit aspoň ambulantně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.2.18 14:41

Tchán ji nedává nic, má našetřených 150tis. A navíc mu krade peníze, co znamená léčit ambulantně? Moc děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
6.2.18 14:46

Bude docházet k psychiatrovi a asi brát nějaké léky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.18 11:18

Jistě chápu že je to nepříjemné, ale musíš téže respektovat, že bydlíš v jejím domě a né ona ve tvém! Buď si najdi vlastní bydlení nebo ji nekritizuj! A nenapadlo tě že by tchýně mohla mít nějaké vážné problémy, které jen v alkoholu utápí? To zní přeci nedělá hned alkoholičku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.2.18 12:11

Takhle, bydlíme sami, sice o ulici níž ale sami.. To že má problémy fajn, ale kdo ne. A každý to utápí v alkoholu? Má doma děti, kterým včera zakázala nachlastana se najíst a vzít si mléko.. No bohužel ji nijak nepomohu, musí sama, ale tímhle stylem tady dlouho nebude.. chtěla jsem jen poradit, pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
7.2.18 12:53

Bohužel nějaké to promluvíme si, třeba to pomůže obvykle nepomůže. Oni si to obvykle ani nedokážou přiznat a myslí si, jak to báječně zvládají. Nebo jsou tak sobecký a je jim to jedno. Hlavně že si můžou dát tu svoji sklenku/lahváč (případ mého strýce).

Manželova maminka byla asi takový ten typ nepřiznaného alkoholika - všichni to věděli ale nikdo nic neřekl (snad občas) a ona sama si to moc nepřipouštěla. V tu dobu jsem byla s manželem 2 roky (ještě jako přítelkyně) a měla jsem pocit, že taky nejsem moc vítaná. Já se snažila být milá, ale nic moc zájem. Ona byla celý den v práci v mírném stresu, vykouřila krabičku cigaret a dala si cca litránek vína. No a pak přišla mrtvička. V 53 letech. Od té doby je uplně jiná. Zůstala v invalidním důchodu, ví že už nesmí pít ani kouřit pokud si chce ještě pár let užívat vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.2.18 13:18

Proboha :-( To mě mrzí ale pokud ji to,,pomohlo" se srovnat tak je to jen dobře ;) Tady madam nechodí ani do té práce, během rána dokáže vypít litr rumu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.2.18 13:21

Jinak také tvrdí že nepije, že nemá problém že problém máme my a jsme nevychovaný že si to myslíme :zed: Když tchán dostal flašku k narozeninám (Metaxu) zapomel ji za gaučem, jinak vše schovává, tchýně ji našla, během chvíle vypila a nalila mu tam naředěný černý čaj :lol: Při otevření že si to vypije se synem, se oba dva zhrozili.. maminka ležela 2dny a nevylezla z ložnice :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.11.19 12:12

Tchyně alkoholicka

Ahoj holky, tak já zkusím oživit tuhle diskuzi. Mám osmimesicniho syna. Bydlíme v domě, který je přepsany na přítele, ale v patře s námi bydlí jeho matka. Má se brzo stěhovat dolů, ale tuším, že to nezmění nic. Je to ženská, která nemá chlapa, nemá přátele, nemá ani žádné koníčky. Má jen flašku, cigára a nejvíc ji baví rozvracet vztahy v rodině a pomlouvat ostatní. Skoro každý den slyším cinkat v jejím pokoji flašky. Asi jen od piva, ale i tak potom vyjde ven úplně jiný člověk, co začne hulakat, začne mě ponizovat před přítelem, že je kolem bordel, nebo si vždycky cokoliv najde. Je mi ji na jednu stranu líto, že má takový život, na druhou stranu nechápu, proč ho musí kazit ostatním. Nemáme s přítelem na sebe klid, pořád je nám za zadkem, na malého mluví sproste, nedokážu si představit, že bych jí ho nechala třeba jen půl hodiny na hlídání. Vážně už jsem zoufalá, večer, když malého uspim, začne schválně Třískat vecma, když ji řekneme, ať je ticho, že malý spí, tak jen odfrkne ať si zvyká.. Neustále nás osocuje že děláme něco špatně.. No je toho spousta. Samé naschvály, samy alkohol… Chtěla bych mít v rodině klid hlavně kvůli synovi. Chci aby z něj vyrostl vyrovnaný člověk. Chci, aby cítil milující rodinu. Ale s ní v domě to prostě nejde.. Nevím, jestli existuje nějaká soudní cesta, protože domluvit se s ní nedá.. Fakt už nevím, jak dal. Nejraději bych se odstěhovala. Jenže barák je příteluv a ten se ho jen tak nevzda. Na druhou stranu je mi velikou oporou. Vždy se mě zastal. Stojíme při sobě, takže alespoň nějaké plus. Ale život s alkoholickou a ještě tchyni alkoholickou není pro dítě vůbec fajn. Máte někdo podobnou zkušenost nebo radu? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.11.19 12:15

@bubna Dům prodat, tchyni pořídit garsonku a sobě byt. Tohle nemá jiné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116110
3.11.19 12:16

@bubna tady je jediná rada, odstěhovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
3.11.19 12:22

Ona tam má dožití? Máte hypotéku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14954
3.11.19 12:22

@bubna A partnerovi nevadí, že by měl v tomhle vyrůstat jeho syn? Měl by jí dát nůž na krk, léčebna nebo se odstěhovat. Ona sama barák neutáhne, musel by se prodat a pak se podělíte, ať si žije jak chce. Má volbu. To, že budete přehlížet její závislost a sebedestrukci, jí nepomáháte, ale škodíte. Nehledě na to, proč byste měli trpět nadávky vůči vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová