Bydlení u tchýně...

69
9.9.11 08:02

Bydlení u tchýně...PORADTE PROSIM

Ahoj, potřebuji podporu…s přítelem jsem 8 let a čekáme spolu svoje první miminko :-) Ale bohužel, celou tu radost mi kazí přectava, že budeme bydlet u přítelovo rodiču. Vychazím s nima velmi dobře. Ale nedokažu si přectavit s nima žit…i když se jedna jen o 6 mesiců jen pul roku bydleni společne než se odstěhují do výměnku.Ale mame vše společné, obyvak, kuchyn, koupelnu, zachod…Chci prestavvit aspon koupelnu než se miminko narodí protože je strasne mala a mají tam plísen..tim padem chci zrusit ložnici rodiču. ale kde bude spat tchan? Tchýne už spí nahoře, pryč od tchana. Nahoře mame tři pokoje.jeden je přítelovo pokoj, v druhym spi tchyne a ze třetího chci udelat dětsky pokoj protože do příteovo pokoje se nevejdeme. ale kde bude spat tchan..? opet s tchýni..? tak to v zadnem případe…co mam delat? nemuzu kvuli tomu spat, jsem nervozni ve stresu…a vsechno to odnaší miminko :-( :-( přítel mi rekne že jde jen o pul roku..a ze se to vsechno neda stihnout do narozená našeho dětátka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lucie46
9.9.11 08:11

Ahoj, urcite je tva situace pro tebe tezka, ale zkus si predstavit, ze by jsi na tom mohla byt i hur, s tchyni nevychazet byt s ni na noze nebo tak… to ti mozna pomuze se s tim na nejaky cas smirit.. nebo vy mate moznost jineho reseni? Jit bydlet na pul rok jinam a pak se stehovat s miminkem?Vzdycky vse vypada nezvladatelne a horsi a v realite uz to tak hrozne neni :)

• Citovat
  • Upravit
17715
9.9.11 08:14

raDŠI BYCH TO ANBI NEZKOUŠELA, NEBO SE ZBLÁZNÍŠ, VÍM O ČEM MLUVÍM, JÁ UŽ TAKHLE BLÁZNÍM 2 A PŮL ROKU ASI :nevim: není nic horšího, moje se zdála taky normální…ono je něco jiného dojet na návštěvu a žít s nimi :zed: :pocitac: po mých zkušenostech bych do toho už nikdy nešla, bohužel teď už to jinak nejde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5917
9.9.11 08:15

A máš něco jiného na výběr, než tam byldet? Pokud ano, tak radím, nebydli tam. Pokud ne, tak se pokud buď vydržet s koupelnou nebo třeba jestli byste nemohli prozatím všichni spát v dětském pokoji a tchána dát do vašeho pokoje?
No s tchýní spát určo nebude, když už te´d spolu nejsou v jedný ložnici.
Nevím, co bych jinak poradila. Hlavně si nenech tchýni do ničeho kafrat. Já měla milou tchýni do doby, než jsme se měli brát a bydlela jsem tam rok a půl. Teror, hádky, žabomyší války. Vše, na co jsem byla zvyklá dělat podle sebe, tak se jí nelíbilo.
Už jsem rok a půl zase u svých rodičů a těším se, až dostavíme. Ale takový klid, co mám u našich jsem si užívala dost dlouho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
9.9.11 08:23

těžko radit nepíšeš jestli máš kam jinam jít nebo je to jediný únosný…ale já bych to nedělala, jestli už teď víš že tam nechceš tak se tam vážně zblázníš… já u tchýně bydlela jen přechodně a mělas vidět ty ksichty když jsem náhodou položila hrnec kam jsem neměla.. u ksichtů zůstalo jen protože jsme se odstěhovali velmi rychle pryč.. půl roku je dlouhá doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
9.9.11 08:24

ahoj, chapu to tak, ze nemas jinou moznost jit bydlet na pul roku nekam jinam. Prestavbu bych videla az se tchanovci odstehuji, takhle by ti akorat do vseho kafrali a v pohode stejne nebudes. Miminko koupej ve vanicce v pokoji, neni to nic hrozneho a pul roku se to da vydrzet. Asi bych to tak nedramatizovala a hlavne se tes na zdrave mimi a ten pul rok utece jako voda a pak si budete zarizovat podle sveho, pritel ma pravdu :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.9.11 08:51
viky23 píše:
raDŠI BYCH TO ANBI NEZKOUŠELA, NEBO SE ZBLÁZNÍŠ, VÍM O ČEM MLUVÍM, JÁ UŽ TAKHLE BLÁZNÍM 2 A PŮL ROKU ASI :nevim: není nic horšího, moje se zdála taky normální…ono je něco jiného dojet na návštěvu a žít s nimi :zed: :pocitac: po mých zkušenostech bych do toho už nikdy nešla, bohužel teď už to jinak nejde :roll:

SOuhlasím, taky žijeme se skoro tchýní, sice v oddělených bytech na domku, ale vchod je přes jejich obývák. Zpočátku byla fajn, kámoška jako blázen a dnes???? Vše obrátí proti mně, pomlouvá kudy chodí a já jsem na nervy a uvažuji o odstěhování se, i když jsem tady vrazila fest peněz na rekonstrukci podkroví :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
9.9.11 08:57

Urcite bych ten pulroj vydrzela,jak uz tu zaznelo vanicko muzes dat do pokeje a koupat tam,tky jsem to tak delala,pul roku utece s mimiskem jako voda,a pak si budes moct v klidu prestavovat jak budes chctit,uvidis zvladnete to,tvuj chlapa ma pravdu s tim stavenim,nakonec by si prisla z porodnice a jeste by si musela behat kolem stavaru ci uklizet bordel,vydrz :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
50725
9.9.11 09:05

Když si to budeš dopředu protivit, tak to bude horor. Ber to tak, že je to na chviličku a že spolu prostě musíte vyjít - a ono to půjde, nějak se tam srovnáte. Tchána nech spát ve třetím pokoji, na dětský pokoj se bodni - miminko bude mít v době stěhování max. půl roku a takto staré dítě žádný pokojík nepotřebuje. Stačí mu 2 šuplíky na věci a postýlka (popř. kolébka je skladnější a do toho půl roku pravděpodobně vystačí).

Jestli z toh budeš na nervy už teď, tak to bude rozhodně příšerné. Nehledej v tom problém, po ničem nepátrej, buď ráda, že vás u sebe tu chvilku nechají, než dořešíte vlastní bydlení a neřeš kraviny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
9.9.11 09:07

já mám jasno v jedné věci - NIKDY nebudu bydlet s rodiči partnera, ani s mými. A to mám úžasný rodiče. Ale tohle nedělá dobrotu, ani kdyby bydleli v jiném bytě ve stejném domě. Prostě ne. Radši jít do podnájmu.

• Citovat
  • Upravit
Koty nepřihlášená
9.9.11 09:08

Ne vždy je to tak hrozné, jak píšete. S manželem a půl ročním mímem bydlíme přechodně třičtvrtě roku u tchánovců a je to super :pankac: dokonce bych řěkla, že lepší, než když jsme sami. Večer si povídáme, hrajeme karty, díváme na bednu a je sranda. Taky se mi nechtělo jít bydlet k tchánovcům, ale dopadlo to super a nakonec se mi od nich ani nebude chtít :srdce: Takže se toho dopředu neděs, půl roku se dá přežít, i kdyby to nebylo úplně růžové. Každopádně s přestavbama bych asi počkala až po jejich odstěhování.

• Citovat
  • Upravit
4024
9.9.11 09:11

Já na tvém místě bych si sněmi promluvila. Je to nejednoduší řešení a pokud s němi vycházíš tak není o čem mluvit, určitě to jsou rozumní lidé a pochopí, že potřebujete předělávat byt. Myslím si že by tchán určitě vydržel půl roku se svou ženou v ložnici. Nyní jde o to proč spolu v té ložnici nejsou? Chrápe, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koty nepřihlášená
9.9.11 09:12

Ne vždy je to tak hrozné, jak píšete. S manželem a půl ročním mímem bydlíme přechodně třičtvrtě roku u tchánovců a je to super :pankac: dokonce bych řěkla, že lepší, než když jsme sami. Večer si povídáme, hrajeme karty, díváme na bednu a je sranda. Taky se mi nechtělo jít bydlet k tchánovcům, ale dopadlo to super a nakonec se mi od nich ani nebude chtít :srdce: Takže se toho dopředu neděs, půl roku se dá přežít, i kdyby to nebylo úplně růžové. Každopádně s přestavbama bych asi počkala až po jejich odstěhování.

• Citovat
  • Upravit
3396
9.9.11 09:14

Půl roku vydržíš a pak budeš mít klid. Uvidíš, třeba budeš i ráda, když ti tchýně pomůže s mimim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.9.11 09:17

To je otázka. Jestli to půjde nebo ne. Podle toho, jak se shodnete, resp. zda bude oboustranná vůle. Když nebude, nebude a bude zle jen kvůli tomu, že jedna položíte mýdlo na umavydlo a ne do mýdleníčky. Budou vás vytáčet detaily a bude to k nepřežití. A nebo se nad to obě povznesete a ty si budeš užívat toho, že máš v domě babičku, která ti velmi, velmi odlehčí.

Za sebe - s tchýní máme super vztah. Resp. jsme měly. Dokud jsme spolu nestrávily JEDEN víkend na chalupě. Nedovedu si představit (ale to jsem říkala vždy) bydlet spolu. Za pár dní bychom si lezly na nervy a minimálně do týdne se do krve zhádaly. Právě proto, jsem odmítla nabídky obou babiček a bydlení jsme řešili jinak. Byť to bylo jednu dobu holt vyhození peněz (podnájem, i když jsme mohli bydlet u rodičů). :nevim: Za tu cenu, tzn. dobré vztahy, to rozhodně stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová