Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sosanka píše:
přítelovo pokoj je malinkej. s dítetem se tam nemuzem vejit…mame problem uz jen my dva. Po tchanovi chci aby sel ani ne na pul roku spat k manzelce…ja udelam kompromis ale oni by meli taky ne?
To by sice mohli, ale nemusí přece. Je to jejich dům.
A vy tam jdete jen na toho půl roku? A kam dál? A kdo komu vůbec nabídl to bydlení u tchánů? Oni vám? Nebo tam jdete automaticky?
Jako jo, bydlet v domě tvých rodičů teda můžete (2 nebo 3 roky jsi psala, že jsou v cizině). Přítel ti řekl, že tam budeš sama po dobu, co on bude v práci - od 4 do 9-ti večera. Jsi si jistá, že chceš být celé dny sama na prcka, domácnost, vaření, úklid atd: Zvládneš to? Neuvítáš přece jenom to bydlení u tchánů, že by ti trošičku pomohli s něčím? Třeba pohlídat mimi, když půjdeš pověsit prádlo a tak.
Já ti nevím, já bych to teda až tak nezavrhovala…
Já bych se vykašlala na přestavbu koupelny (tím zůstane zachován tchánův pokoj předpokládám a nahoře budete mít k dispozici dvě místnosti). Takhle malé děcko koupelnu ještě nepotřebuje. Kup si nějaký tepelný ventilátor, vytopíš ten nejmenší přítelův pokoj a mimčo do půl roku můžeš v pohodě koupat v kyblíku (nebo i ve vaničce) v pokoji.
rozumbrada píše:
Já bych se vykašlala na přestavbu koupelny (tím zůstane zachován tchánův pokoj předpokládám a nahoře budete mít k dispozici dvě místnosti). Takhle malé děcko koupelnu ještě nepotřebuje. Kup si nějaký tepelný ventilátor, vytopíš ten nejmenší přítelův pokoj a mimčo do půl roku můžeš v pohodě koupat v kyblíku (nebo i ve vaničce) v pokoji.
Nahoře budou mít i tak jeden, bo ve druhém je už tchyně, né? ![]()
A v čem je ten kompromis z tvé strany? Že se mohou na vejminek ze svého domu vystěhovat až za půl roku a do té doby se mají podřídit? Neznám podrobnosti, ale takhle to zní dost hrozně.
Sosanka píše:
přítelovo pokoj je malinkej. s dítetem se tam nemuzem vejit…mame problem uz jen my dva. Po tchanovi chci aby sel ani ne na pul roku spat k manzelce…ja udelam kompromis ale oni by meli taky ne?
nahoře jsou 3 pokoje - tchýně, přítel a jeden se připravuje pro mimčo.
Angua píše:rozumbrada píše:Nahoře budou mít i tak jeden, bo ve druhém je už tchyně, né?
Sosanko, já si myslím, že se ti bouří hormony a moc to řešíš. Zkus se na to podívat realisticky. Půl roku uteče jako nic, mimčo ještě ani nebude na světě. A pokojíček můžeš z tchánova pokoje udělat klidně až později. Stejně budeš mít aspoň první půlrok mimčo u sebe v ložnici v postýlce. Nebo ne?
ano nahore jsou tri pokoje. tchyne a pritelum pokoj jsou stejne (malinke)…Ono je hodne okolnosti…nevim jak tam budeme zit kdyz tam jeste jezdi vnoučata na víkend…je too dost slozie…
prave ze ten pulrok je brany od doby az se mimi narodí..a to oufam zee to bude jen pul roku!!!asi mi nic jineho nezbude nez se podrítit a......
Tak pokud by bylo pro přítele komplikované dojíždět do práce z domu tvých rodičů, tak mi jako nejschůdnější přijde toho půl roku zkrátka vydržet. Těš se na miminko, ono s růstem bříškem může být i fajn, když ti může tchyně pomoci a stejně tak po porodu apod. Neboj, bude to dobré ![]()
Příspěvek upraven 09.09.11 v 11:29
Sosanka píše:
prave ze ten pulrok je brany od doby az se mimi narodí..a to oufam zee to bude jen pul roku!!!asi mi nic jineho nezbude nez se podrítit a......
Aha, to jsem nevěděla. Ale i tak…pokud máte s přítelovými rodiči hezký vztah, tak to nějak půjde. Naopak je od nich fajn, že vám chtějí vyklidit pole (i když časově se to opravdu může protáhnout). Zkus se zakousnout a dát to, ať si tím nepokazíš vztah s přítelem. Držím palce! ![]()
Jo aha, pardon… Jsem si to blbě zapamatovala.. No tak jako co řešíte? Plíseň pořešte provizorně, malou koupelnu chvilku přežijete (já jsem třeba od začátku koupala ve velké vaně na lehátku), stejně nepůjdete všeci najednou ani do velké), tchána nechte na pokoji tam, kde je, vy si zaberte nahoře ty dva pokoje (i když pokud se nehodláš odstěhovat ze společného lože, tak tam stejně to mimino nebude, dej na má slova
) a vnoučata budou holt těch pár měsíců spávat v obýváku, když tam přijedou (nebo budou jezdit na kratší dobu).
Nic složitého v tom nehledej, prostě to zařídíte tak, aby se to dalo po přechodnou dobu zvládnout a všichni zúčastnění se s tím musí nějak vyrovnat, včetně vnoučat
Do pytle, barák 5+1 a nevejde se tam mrňavé mimino? Prostě ber to tak, že můžeš mít buď větší koupelnu nebo nahoře druhý pokoj - to je život - není všecko ideální. Nám by taky pomohlo, kdyby šel bydlet brácha na přechodnou dobu někam jinam, ale na to, abysme po něm něco takového chtěli, nemáme fakt právo… Teda radši bysme byli, aby na SÚ netrval každý prd 30 dnů a měli jsme už co nejdřív ten domek
Ale nejde to, tak to nejde, tak to prostě je. A že na to budem naštvaní a budem nepřijemní na všecky okolo, protože nebylo po našem a nebylo - tím to fakt nezměníme, ani neurychlíme.
A ten třetí pokoj nahoře je velký jak? Taky tak malý? Nebo větší?
ahojky, rozhodla jsem se přispět svým příběhem, protože jsem přestně v situaci, v které budeš ty. Bydlím s manželem a tchánovci v jejich domě, je to 4plus1, kde máme svůj obývák a ložnici, tchánovci též, no a společný je vchod, koupelna, záchod a kuchyně. Takhle bydlíme už rok a už dávno jsme měli být pryč, bohužel se to protáhne ještě tak na půl rok až rok. Momentálně přistavujeme abych měli vše oddělené a svoje. Musím říct, že to moc nedělá dobrotu - první půl rok byl teror…neustálé každodenní narážky a připomínky tchýně k čemukoliv co jsem dělala…ted se situace uklidnila a dokonce si začínáme rozumět…ale musím říct že to chce spousty a spousty tolerance a spousty věcí raději neřešit…
Ahoj bydlime taky u tchyne a posledni dobou toho mam akorad tak dost… bydlim tady necely dva roky ze zacatku to bylo vsechno super ale ted cekame miminko a za dva mesice mam uz termin a ja si to najednou nedovedu vubec predstavit jak to tu s ni vydrzim!!! Porad ma nejakej problem nebo se ji neco nelibi mame s pritelem pro sebe jenom jeho pokoj on ma jeste segru a pritelova matka vychovává jeste dve mali deti - 6 a 4 roky kteri sou opravdu nevychovani. Navic do vseho se stara cokoliv chci udelat tak delam spatne! Navic obcas sem z tehotenstvi fakt unavena a boli me bricho o potrebuji si lehnout jenze to ona nechape protoze ona sama ma 5 deti + o ty dva kluky se stara taky od narozeni a ona takový problem nikdy neměla a jeste pred porodem prakticky orala pole nebo nevim co a starala se uplne o vsechno je to proste ta starsi generace… jenze ja su jina a tohle fakt uz nezvladam.
Bydlime tady kvuli pritelovi protoze ma o jeho mamku starost jelikoz je starsi a je uz aji takova nemocna i kdyz ma problemy s nohama a nikde nemuze jit pesky tak jinak je normalne soběstačna a klidne bych bydlela aji ve vedlejsim byte aby sme ji byli na blizku kdyby neco ale jen aby sme byli sami.
jenze dalsi problem sou penize ja budu ta chvilu na materske tak budu pobirat rodicak nejakych 8000 a pritel je na tom podobne protoze je v bankrotu a nechavaji mu jen zivotni minimum coz bude s ditetem nejakych 9000 a kdyby smr sli bydlet sami tak najmy u nas sou kolem 10000 zbylo by nam nejakych 7000 jenze ja mam nejaky poplatky tak s tim nemuzem vyzit jeste sem premyslela ze bych sla bydlet sama s ditetem a zazadala si o prispevek na bydleni ale nevim jak to je jestli by mi neco davali nebo tak ale zase nechci bydlet s pritelem oddelene chci byt s nim ale bez jeho matky…