Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bydlela jsem u pritelovych rodicu 5 let,z toho poslednich 8 mesicu jsme meli mimco.Ma ty sve vyhody i nevyhody,ale jsem neskutecne rada,ze uz jsme ve svem a muzu si delat co chci ![]()
Angua píše:
Když si to budeš dopředu protivit, tak to bude horor. Ber to tak, že je to na chviličku a že spolu prostě musíte vyjít - a ono to půjde, nějak se tam srovnáte. Tchána nech spát ve třetím pokoji, na dětský pokoj se bodni - miminko bude mít v době stěhování max. půl roku a takto staré dítě žádný pokojík nepotřebuje. Stačí mu 2 šuplíky na věci a postýlka (popř. kolébka je skladnější a do toho půl roku pravděpodobně vystačí).Jestli z toh budeš na nervy už teď, tak to bude rozhodně příšerné. Nehledej v tom problém, po ničem nepátrej, buď ráda, že vás u sebe tu chvilku nechají, než dořešíte vlastní bydlení a neřeš kraviny
Něco takového jsem taky chtěla napsat…
Čím jen to bude, že Angua a Liz mi to vždycky doslova vezmou všechno z pusy.....
.
Bydlím s tchýní teda ona nahoře my dole a společný je jen vchod a musím říct ač jsem se toho bála tak zatím zbytečně,jako občas přijde pokecáme vezme si třeba děti nahoru i když ten starší tam zdrhá často
…nemáme žádný problém
a to jsem z toho byla nervní a bála se ![]()
s přítelem mužeme jít bydlet do baráku mojich rodiču…Mooje rodiče odjeli na dva roky do ciziny takze barak je prazdny, teda bydlí tu bracha. Kdyz jsem mu to rekla ze bychom byli u nas tak mi vyhrozoval ze se vubec neuvidime, ze odjede ve 4 rano a prijede v 9 vecer…takze…ja to beru tak ze budeme mit prvni miminko a chci ty chvilky prozit s pritelem a mimi…!!!:-( ![]()
Bud se na rekonstrukci vykasli, dite muzes koupat v kybliku nebo ve vanicce jinde. Nebo rekonstruujte a vykasli se na detsky pokojik. Ten dite stejne nepotrebuje a prvni pulrok se vyspi v pohode s vama v posteli. Pokud tohle nechces, kosik se vam tam vejde urcite
Pokud tchan nepujde do jedny loznice s manzelkou, jiny reseni nevidim ![]()
radúna píše:Angua píše:
Když si to budeš dopředu protivit, tak to bude horor. Ber to tak, že je to na chviličku a že spolu prostě musíte vyjít - a ono to půjde, nějak se tam srovnáte. Tchána nech spát ve třetím pokoji, na dětský pokoj se bodni - miminko bude mít v době stěhování max. půl roku a takto staré dítě žádný pokojík nepotřebuje. Stačí mu 2 šuplíky na věci a postýlka (popř. kolébka je skladnější a do toho půl roku pravděpodobně vystačí).Jestli z toh budeš na nervy už teď, tak to bude rozhodně příšerné. Nehledej v tom problém, po ničem nepátrej, buď ráda, že vás u sebe tu chvilku nechají, než dořešíte vlastní bydlení a neřeš kravinyNěco takového jsem taky chtěla napsat…
Čím jen to bude, že Angua a Liz mi to vždycky doslova vezmou všechno z pusy.....![]()
.
To bude tím, že jsme všecky tři tak strašně moudré ![]()
ano, mame moznost jit do baráku k našim…teda naši odjeli na 3 roky dociziny…takze barák je prazdný, pouze bracha zde bydlí..Je to nový barák takze by se tady zilo dobre..ale pritel mi na to rekne ze odjede be 4 rano a vratí se v 9 vecer..jesi tohle chci…
nerozumím dotazu
mimčo je pravděpodobně plánované, takže bydlení snad máte vyřízené - nechci moralizovat, jen mi uniká na co se ptáš? S tchánovci si neumíš představit půl roku a přítel nechce bydlet v domě tvých rodičů, kde můžete mít soukromí, pokud nechcete nikdo ustoupit, tak se na kompromisu nedohodnete ![]()
nechci říkat, že miminko je neplanované..bavili jsme se o tom 3 tydny pred..Jednou se to stalo a vyslo to…a jsmee za to oba rádi…tak bydleni vyreseno nemáme…přišlo to rychle…chci od vas radu, vase příbehy.....
jestli do společného bydlení jde zakladatelka s tím, že přestaví koupelnu, vystěhuje tchána bůh ví kam, protože potřebuje dětský pokoj pro mimčo a další pokoj k dispozici není, tak to určitě klapat nebude. Můj názor je, že takové bydlení chce hooodně tolerance a ohleduplnosti z obou stran.
Angua píše:radúna píše:To bude tím, že jsme všecky tři tak strašně moudréAngua píše:
Když si to budeš dopředu protivit, tak to bude horor. Ber to tak, že je to na chviličku a že spolu prostě musíte vyjít - a ono to půjde, nějak se tam srovnáte. Tchána nech spát ve třetím pokoji, na dětský pokoj se bodni - miminko bude mít v době stěhování max. půl roku a takto staré dítě žádný pokojík nepotřebuje. Stačí mu 2 šuplíky na věci a postýlka (popř. kolébka je skladnější a do toho půl roku pravděpodobně vystačí).Jestli z toh budeš na nervy už teď, tak to bude rozhodně příšerné. Nehledej v tom problém, po ničem nepátrej, buď ráda, že vás u sebe tu chvilku nechají, než dořešíte vlastní bydlení a neřeš kravinyNěco takového jsem taky chtěla napsat…
Čím jen to bude, že Angua a Liz mi to vždycky doslova vezmou všechno z pusy.....![]()
.
Ahááááááááááááá
![]()
přítelovo pokoj je malinkej. s dítetem se tam nemuzem vejit…mame problem uz jen my dva. Po tchanovi chci aby sel ani ne na pul roku spat k manzelce…ja udelam kompromis ale oni by meli taky ne?
Sosanka píše:
přítelovo pokoj je malinkej. s dítetem se tam nemuzem vejit…mame problem uz jen my dva. Po tchanovi chci aby sel ani ne na pul roku spat k manzelce…ja udelam kompromis ale oni by meli taky ne?
A v čem ty děláš kompromis? ![]()
Nešla by přehodit ložnice tchyně s tím přítelovým pokojem (co znamená malinký?)? Jí by malý stačil, když tam bude sama… Jinak my budem od ledna 4 v pokoji, co má asi 3,7×3,7 metrů, budem tam minimálně třičtvrtě roku, spíš rok, možná i dýl
(máme teda ještě kuchyň, podobných rozměrů, ale tam se spát nedá, že
). Koupelnu a WC sdílíme už 5 let s bráchou a jeho přítelkyní, vchod společný s našima… A funguje to ![]()
ahojky s tchýní mám taky super zkušenosti všechno sem dělala špatně nic nebylo podle jejich představ na konec to nabralo takový obrátky že v noci když se malej vzbudil na krmení byla tam první se slovama babička je tady
a to sem kojila do dneška nechápu co mu chtěla dát
to nám vydrželo dodnes i když bydlíme jinde tchán byl naopak naprosto v pohodě a suprovej toho bych neměnila
hlavně to chce klid a myslet si sví