Tchýně alkoholička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3699
3.11.19 13:20
@bubna píše:
Ahoj holky, tak já zkusím oživit tuhle diskuzi. Mám osmimesicniho syna. Bydlíme v domě, který je přepsany na přítele, ale v patře s námi bydlí jeho matka. Má se brzo stěhovat dolů, ale tuším, že to nezmění nic. Je to ženská, která nemá chlapa, nemá přátele, nemá ani žádné koníčky. Má jen flašku, cigára a nejvíc ji baví rozvracet vztahy v rodině a pomlouvat ostatní. Skoro každý den slyším cinkat v jejím pokoji flašky. Asi jen od piva, ale i tak potom vyjde ven úplně jiný člověk, co začne hulakat, začne mě ponizovat před přítelem, že je kolem bordel, nebo si vždycky cokoliv najde. Je mi ji na jednu stranu líto, že má takový život, na druhou stranu nechápu, proč ho musí kazit ostatním. Nemáme s přítelem na sebe klid, pořád je nám za zadkem, na malého mluví sproste, nedokážu si představit, že bych jí ho nechala třeba jen půl hodiny na hlídání. Vážně už jsem zoufalá, večer, když malého uspim, začne schválně Třískat vecma, když ji řekneme, ať je ticho, že malý spí, tak jen odfrkne ať si zvyká.. Neustále nás osocuje že děláme něco špatně.. No je toho spousta. Samé naschvály, samy alkohol… Chtěla bych mít v rodině klid hlavně kvůli synovi. Chci aby z něj vyrostl vyrovnaný člověk. Chci, aby cítil milující rodinu. Ale s ní v domě to prostě nejde.. Nevím, jestli existuje nějaká soudní cesta, protože domluvit se s ní nedá.. Fakt už nevím, jak dal. Nejraději bych se odstěhovala. Jenže barák je příteluv a ten se ho jen tak nevzda. Na druhou stranu je mi velikou oporou. Vždy se mě zastal. Stojíme při sobě, takže alespoň nějaké plus. Ale život s alkoholickou a ještě tchyni alkoholickou není pro dítě vůbec fajn. Máte někdo podobnou zkušenost nebo radu? :zed:

No tak předpokládám, že dům je přepsaný na tvého přítele z jeho matky, patrně bezplatně. Maminka tam bude mít věcné břemeno a i kdyby neměla…tak se holt na čas odstěhujte. možná by mě zajímal i pohled z druhé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.11.19 13:33

@Sany80s myslím že doziti nemá. Ale to nejde přece jen tak vystehovat maminku. I když pořád říká že to udělá sama. No pořád nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
3.11.19 13:45
@bubna píše:
@Sany80s myslím že doziti nemá. Ale to nejde přece jen tak vystehovat maminku. I když pořád říká že to udělá sama. No pořád nic.

Jako upřímně, já bych za určitých okolností pořídila bydlení a šla by tam buď ona nebo já.
V tomto prostředí by dítě nikdo zodpovědný vyrůstat nenechal.
Ovšem vše záleží na financích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
3.11.19 13:52

V takové atmosféře bych nežila, a už vůbec ne s malým dítětem..
pro začátek je nutno ji odstěhovat dolů.. okamžitě.. udělejte pro to maximum..
stačí jí jedna větší místnost, linka a sociálka, to tam dole snad má…
a k sobě do patra dveře na kouli a zvonek.. ať tam nemůže chodit „jen tak“.. ségra to tak má vyřešený a OK, prostě nahoře má se svou rodinou svůj byt a nikdo jí tam nelozí a neruší… (vytunila to teda ještě brankou v mezipatře)
pokud takto oddělené bydlení nepomůže, tak holt budete muset dům prodat a jí koupit garsonku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.11.19 15:17

@Kfětoslava partnerovi to vadí a vždycky se kvůli tomu strhne hádka. Chysta ji bydlení dole ale ony občas i vyhrožuje že tam nepůjde. Dole je i její otec o kterého se má starat. Já se právě obávám, že ani to, že bude dole, nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.11.19 15:23

@Proto02 já jsem se s ní vždy snažila vyjít. Ale s ní to prostě nejde. My nějaké křivdy z dětství a minulosti a nedokáže se toho zbavit. Najednu stranu mi je jí líto, že má takový život, na druhou ale nechci aby kvůli tomu trpělo moje dítě. Kdyby se sebou chtěla něco dělat, ale ona radši bude hledat chyby v ostatních, protože ona je dokonalá a ostatní jsou póvl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
3.11.19 16:12

Jo on je dole ještě nemocný děda?? to jsi ale nepsala.. a o toho se teda stará kdo??
to máš teda svatou trpělivost… být to můj manžel, tak už má dávno nůž na krku, aby máti obratem odsunul do svého dolů… co jí tam jako furt opravuje? jako jestli se hodláš zbláznit, tak jsi na nejlepší cestě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.11.19 19:06

@Lucy75 o toho se stará právě ona. Je to naprd. Musíme najít nějaké řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová