Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No teda nemáš to jednoduchý ![]()
Jaký na to má názor manžel? Jde o to jestli byste teď na jiné bydlení měli - peníze, sílu, chuť, možnost… ![]()
Ale dva týdny před porodem je to stejně nesmysl. Zkus se s ní nepotkávat a bydlení řešit až se trochu srovnáš po šestinedělí. Nebo ať manžel něco shání, vždyť se nemusíte stěhovat hned.
Je blbý, že nemáš podporu ani u svojí rodiny a odpověď na tvojí otázku zní ne, nepůjčovala. Je to blbý, ale bála bych se, kor když sama píšeš, že není ještě zcela v pořádku.
Drž se! ![]()
Evikus: Tak peníze by byly, ale ta síla a energie asi ne. STěhovali jsme se právě od mých rodičů kvůli věčným hádkám a nakonec máminým pokusem se zabít, jenže to jsem nevěděla do čeho lezem.No ted je to asi opravdu nesmysl
ale trnu, že bude nějaké extempore
Otázce je, jestli zůstávat tak kde jste ti nebude vyvolávat větší stres než hledat jiné bydlení. Pokud i manžel je pro, hledala bych jiné bydlení.
Co se týká maminky, otázka je,jak na tom je. Jestli to byl jen demonstrační pokus, proč byl…pokud bych si nebyla jistá její psychickou stabilitou, tak bych jí dítě rozhodně nepůjčila..
No tak pokud máte peníze, tak bych vůbec neváhala! Lidi většinou bydlí u rodičů z finančních důvodů a pokud u vás nejsou překážkou tak bych hned šla. Proč jste vlastně nešli do vlastního už dávno?
Ať se manžel začne rozhlížet a za pár měsíců až bude mimčo na světě a větší se můžete odstěhovat.
Pokud teda na to má manžel stejný názor, to je taky důležité.
Máme uzavřenou skupinu - „závislost, rakovina duše“..
Maminek s alkoholikem v rodině je tam dost..Jestli chceš, přijď k nám ![]()
Upozorňuji, že je nutné se hlásit pod svým nickem, pod kterým vystupuješ tady na emiminu..Nepřijímáme nováčky bez příspěvku, zvlášť registrované ten den nebo den předem, kdy se k nám hlásí(to se nám taky stává), členy s malým počtem příspěvků jen vyjímečně(k vůli ochraně soukromí nás všech).
O přijetí nových členů hlasují všichni členové naší skupiny, takže to pár dní trvá.
Moderátor uzavřené skupiny.
Zkušenost tedy nemám, ale pokud začala znovu pít a je to „vyléčená alkoholička“, tak znovu léčení, je to prostě závislost, takže do ní spadne rychle, také záleží jak se chová
Zase bych to hned nehrotila, pokud to zvládla patnáct let, zvládne to snad znovu, promluvte si s ní na rovinu
Ona potřebuje také pomoc. ![]()
U tvé matky fakt netuším, to asi není tak jednoduché, jestli si sáhla na život
![]()
každopádně Ti přeji pohodový porod a ať se vše urovná ![]()
Myslím, že v první řadě byste si s tchýní měli promluvit. Zjistit, proč začala znovu pít a pokusit se jí pomoct. Požádat ji, aby se začala léčit co nejdřív, apelovat na to, že v domě je malé dítě a další přibude. POkud s ní nebude řeč, sbalila bych kufry a odstěhovala se, měla-li bych tu možnost.
No, co se týká mé mámy, dle mého to byl demonstrační pokud. Chtěla se zabít už několikrát.Psychicky na tom moc dobře není. Já ted chodím na psychoterapiim protože mám problémy z jejího chování ke mně v dětství až doted. Ted jsem se jí už právě postavila a na to ona reagovala jak reagovala.
Co se týká tchýně, tak nevím, manžel říkal, že už to tenkrát dost gradovalo.
No, my tady bydlíme jen před porodem a po porodu nebo když přijedeme ze zahraničí. Nebydlíme tu nastálo tak se nám nechtělo nic hledat, ale asi budeme muset no.
Jo, manžel se jí už ptal, když jí načapal se sklenkou a našel prázdnou flašku. Řekla, že to je JEN takové období.
Ahoj, zkušenost mám s tchánem, taky bydlíme v jednom domě, on je alkoholik. Pije denně, ale není to na něm zase tolik znát, hodně opilej je až pozdě večer, kdy už nejsme v kontaktu. Takže děti ho nalitého nevidí, nebo to nepoznají. Moje děti jsou už větší, školák a předškolák. Jinak k otázce, miminko bych nepůjčila nikomu, ke komu nemám důvěru ani na chvíli, a tomu kdo je pod vlivem už tuplem ne. Osobě psychicky nemocné, která není zaléčená taky ne. Jedině pokud bych si byla jistá, že je v pořádku.
ahoj, moje tchýně taky občas nasává, ale ona to má tak zvláštně…tak jednou za měsíc ale tak 3 dny v kuse je kantáre…naštěstí u nich už nebydlíme, ale když k nim přijedeme a ona je v „tom“ stavu, tak se rovnou otočíme a jedeme domů…jednou mi vzala chlapečka když byla pod parou a pěkně se motala a to už víckrát nechci dopustit, ještě se s ním někde vyválí a já si to do smrti neodpustím, každopádně - za mě nic s tím neuděláš pokud ona nebude chtít…takže zabalit si svých 5 švestek a o dům dál ![]()
Ahojky,Reaguji na problem vylecenych alkoholiku.me mame alkohol zmenil cely zivot.pre d rokem jsem ji donutila jit se lecit,Po 10ti dnech podepsala revers.podotykam,ze jsem jedina dcera a mam jedno dite,tudiz jedina vnucka.zijeme v zahranici.kdyz prijedeme do Ceska,m ama je neustale protivna,nemame si o cem povykladat,vsechno ji vadi,kamarady nema,protoze v obdobi chlastu,cca.4roky,o vsechny prisla.vnucka ,ktera zacina dospivat,ji nezajima.s vnuckou nikam nejde,na nic se ji nepta.a To se snazim 4×do roka prijet.preferuje psa,ktery se stal jejim ditetem.puka mi srdce smutkem a zlosti.pokud ti muzu poradit,sbalte se a odstehujte se daleko,nebo vam to' znici zivot.a deti urcite nedavat.pA
Raduš.ka44 píše:
Myslím, že v první řadě byste si s tchýní měli promluvit. Zjistit, proč začala znovu pít a pokusit se jí pomoct. Požádat ji, aby se začala léčit co nejdřív, apelovat na to, že v domě je malé dítě a další přibude. POkud s ní nebude řeč, sbalila bych kufry a odstěhovala se, měla-li bych tu možnost.
Promluvení si nepomůže. Pokud si člověk sám nepřizná, že je alkoholik, tak nepomůže nic. Sama to znám od tchýně.
Já mám bohužel zkušenost v rodině, že nepomůže nic. A to, že je dotyčný alkoholik ví. Jemu by pomohla jedině léčba, ale on nechce. Má období, kdy je denně na kaši, pak zase období, kdy to s ním jde, ale stejně pije denně. Pomoc nechce, nepovažuje to za žádný zásadní problém.
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale snad pochopíte. Dnes jsem s hrůzou zjistila, že tchýně je alkoholička. Opět pije. Pila před 15ti lety asi 3 roky, pak se léčila a 15 let byl klid. Já jí poslední dobou viděla párkrát v takovém divném stavu, malátná, malátná mluva, táhlo to z ní. To jsem ale nevěděla, že je alkoholička a dělala jsems i z toho u manžela legraci, že byla někde na špacíru. Dneska ale z manžela vypadlo, že jí viděl se sklenkou v ruce a že opět pije. Nevím, co mám dělat. Momentálně bydlíme u ní a u tchýna v baráku. Máme samostatný byt, ale stejný vchod. Mám dva týdny do porodu a doma rok a půl starou holčičku. Absolutně si nepřeji aby tchýni vidělat v opilém stavu. Zatím je to tedy ve fázi, kdy o tom vím jen já a manžel a není to nijak extra znát, pro ty kdo neví. Máte zkušenosti s někým, kdo opět začal pít? Dá se to opět vyléčit?Máme si najít raději bydlení ted někde jinde ikdyž by to bylo dosti na stres?Jsem zoufalá. Moje máma byla prozměnu dnes propuštěna z psychiatrické léčebny pro pokus o sebevraždu a já si tady s manželem tluču hlavou o zdí.Mimo jiné, půjčovaly byste svoje dítě třeba na dvě hodiny matce, kdyby byla propuštěna kvůi výše zmíněnému a nebyla zcela OK?