Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky potrebovala bych poradit jak byste postupovali.Pred pul rokem jsme se rozhodli ze si udelame net od O2.Chteli jsme to dat na pritele ale nemohli jsme rekli nam ze tam ma uz dluh 5tis.ale on si nic nebral,tak jsme se ptali jak je to mozny a bylo nam receno ze si vzala net jeho mama se kterou neni v kontaktu a vubec o tom nevedel.Jednou ji z O2 zavolali jestli nechce net a ona rekla ze jo,vedela ze si ho na sebe nemuze dat ze ma dluhy tak rekla pritelovo jmeno a rodne cislo!!! adresu a tel dala na sebe,logicke musela dat adresu aby ji ho prisli zapojit.Jeli jsme k ni ale rekla ze nema na zaplaceni a ted uz je tam 7tis! Podali jsme stiznost na reklamacni oddeleni ale volali nam ze je to zamitnute!!!!! ale jak je to mozny on si ho nebral a ted nevime co delat dal ale my nic platit nebudem.Holky jak je mozny ze vam nekdo zavola jestli chcete net vy reknete ze jo a nadiktujete udaje nekoho jineho a dostanete ho?Muzete mi poradit co ted? mame podat trestni oznameni na policii? ale na koho na matku nebo O2? ale to se zase potahne hrozne dlouho…vubec nevime co delat a tak vam dekuju za jakoukoli radu ![]()
Ahoj,
možný je dneska všechno…
Zkusila bych to znovu probrat u 02, jak je to možný a jak vám oni sami doporučují postupovat. Pokud to mamka nechce zaplatit, podala bych trestní oznámení. V praxi se většinou podává na neznámého pachatele (protože sami nevíte, kdo je na vině), nejlépe by bylo obrátit se na právníka, který vám s tím poradí. Vždyť tam musí mít někde nějaký podpis, kdo si to zřídil, nebo to jde pouze po telefonu? Bez nějaké následující smlouvy? S netem od operátorů nemám zkušenosti.
Jo a ještě jedna věc. Být přítelem, okamžitě to zruším, ať ten dluh dál neroste. Pak řešit ten dluh. Mamka si takhle bude užívat internet na jeho jméno a dál nebude platit.
janca.markova1984 píše:
ahojky potrebovala bych poradit jak byste postupovali.Pred pul rokem jsme se rozhodli ze si udelame net od O2.Chteli jsme to dat na pritele ale nemohli jsme rekli nam ze tam ma uz dluh 5tis.ale on si nic nebral,tak jsme se ptali jak je to mozny a bylo nam receno ze si vzala net jeho mama se kterou neni v kontaktu a vubec o tom nevedel.Jednou ji z O2 zavolali jestli nechce net a ona rekla ze jo,vedela ze si ho na sebe nemuze dat ze ma dluhy tak rekla pritelovo jmeno a rodne cislo!!! adresu a tel dala na sebe,logicke musela dat adresu aby ji ho prisli zapojit.Jeli jsme k ni ale rekla ze nema na zaplaceni a ted uz je tam 7tis! Podali jsme stiznost na reklamacni oddeleni ale volali nam ze je to zamitnute!!!!! ale jak je to mozny on si ho nebral a ted nevime co delat dal ale my nic platit nebudem.Holky jak je mozny ze vam nekdo zavola jestli chcete net vy reknete ze jo a nadiktujete udaje nekoho jineho a dostanete ho?Muzete mi poradit co ted? mame podat trestni oznameni na policii? ale na koho na matku nebo O2? ale to se zase potahne hrozne dlouho…vubec nevime co delat a tak vam dekuju za jakoukoli radu
Něco podobného řešila známá, jen se jednalo o banku. Právník jí poradil, že nejprve musí zaplatit a pak situaci řešit. Vyžádala bych si smlouvu, na ní by měl být podpis přítele. Je to podle mého dost složité, obrátila bych se na právníky, nebo to zveřejnila v TV. mě jednou podvedl Essox, pala jsem tenkrát do právnické poradny, kde mi opravdu moc pomohli. být tebou, najdu nějakou poradnu a zeptám se přímo tam. myslím, že jsem psala na Ochranu spotřebitele, ale nejsem si vůbec jistá. Tady ti asi moc neporadíme.
jako pritelovi volala naka ta operatorka byla uplne na facku tak si nechal prepojit jejiho nadrizeneho a ten mu rek ze s tim nikdo nic neudela ze ma smulu.Kdyz se zeptal jestli muze nekam prijit a probrat to osobne tak mu rekli ze nee ze oni vse resej pres tel nebo net!!!! a ano nikdo nechtel videt ani obcanku ze je ona libor! zadnej podpis nic! jako tohle mi hlava nebere.O2 nam rekli ze mame podat to oznameni..ale ja bych nejratsi podala na obe strany! jak na matku tak na ne! protoze neni mozny aby delali takove obchody po tel bez podpisu obcanky… jako mi prave ted schanime pravnika ale jsou drahy a bojime se ze za nej zaplatime a nakonec prohrajem.Napadl nas jeste nakej porad v tv jak je obcansky judo…ty to vzdycky nak vyresej
vubec nevime
![]()
Janci
Tak u O2 mně to nepřekvapuje, to jsou podvodníci, všichni kolem mně s tímto operátorem mají jenom problémy. Manžel zrušil firemní telefon v dubnu a doteď mu chodili faktury, že je dlužník. Nic s nima nevyřídil, faktury zaplatil a já se jenom modlím, aby mu za 1/2 roku zase něco od O2 nedošlo.
Klidně bych jim pohrozila medializací, protože v poslední době mi připadá, že jenom toho se zaleknou. Jinak bych určitě co nejdříve zrušila net, vyhledala právníka. Dluh je více než 7 tis, takže je to vlastně trestný čin a klidně bych zažalovala matku přítele.
Držím moc palce.
Barča ![]()
Pomka píše:
Jo a ještě jedna věc. Být přítelem, okamžitě to zruším, ať ten dluh dál neroste. Pak řešit ten dluh. Mamka si takhle bude užívat internet na jeho jméno a dál nebude platit.
jo jo dluh je stoplej ale porad to roste jak to neni zaplaceny! mam chut vyrvat jeho matku ale s tim si stejne nepomuzu.
držím palce ale fakt to neplatte. klidně se odvolejte na televizi to většinou zabere.
Holma píše:janca.markova1984 píše:Něco podobného řešila známá, jen se jednalo o banku. Právník jí poradil, že nejprve musí zaplatit a pak situaci řešit. Vyžádala bych si smlouvu, na ní by měl být podpis přítele. Je to podle mého dost složité, obrátila bych se na právníky, nebo to zveřejnila v TV. mě jednou podvedl Essox, pala jsem tenkrát do právnické poradny, kde mi opravdu moc pomohli. být tebou, najdu nějakou poradnu a zeptám se přímo tam. myslím, že jsem psala na Ochranu spotřebitele, ale nejsem si vůbec jistá. Tady ti asi moc neporadíme.
ahojky potrebovala bych poradit jak byste postupovali.Pred pul rokem jsme se rozhodli ze si udelame net od O2.Chteli jsme to dat na pritele ale nemohli jsme rekli nam ze tam ma uz dluh 5tis.ale on si nic nebral,tak jsme se ptali jak je to mozny a bylo nam receno ze si vzala net jeho mama se kterou neni v kontaktu a vubec o tom nevedel.Jednou ji z O2 zavolali jestli nechce net a ona rekla ze jo,vedela ze si ho na sebe nemuze dat ze ma dluhy tak rekla pritelovo jmeno a rodne cislo!!! adresu a tel dala na sebe,logicke musela dat adresu aby ji ho prisli zapojit.Jeli jsme k ni ale rekla ze nema na zaplaceni a ted uz je tam 7tis! Podali jsme stiznost na reklamacni oddeleni ale volali nam ze je to zamitnute!!!!! ale jak je to mozny on si ho nebral a ted nevime co delat dal ale my nic platit nebudem.Holky jak je mozny ze vam nekdo zavola jestli chcete net vy reknete ze jo a nadiktujete udaje nekoho jineho a dostanete ho?Muzete mi poradit co ted? mame podat trestni oznameni na policii? ale na koho na matku nebo O2? ale to se zase potahne hrozne dlouho…vubec nevime co delat a tak vam dekuju za jakoukoli radu
my jsme si ho nechali pak udelat na moje jmeno a vim ze sjem musela tomu panovi ukazat obcanku ze to jsem ja a ted premyslim jestli mam nakej papir nekde od toho ale musim mit protoze jsme byli osobne..zkusim si najit pravnicke poradny na netu
dekuju ![]()
arcanobacterium píše:
Janci
Tak u O2 mně to nepřekvapuje, to jsou podvodníci, všichni kolem mně s tímto operátorem mají jenom problémy. Manžel zrušil firemní telefon v dubnu a doteď mu chodili faktury, že je dlužník. Nic s nima nevyřídil, faktury zaplatil a já se jenom modlím, aby mu za 1/2 roku zase něco od O2 nedošlo.
Klidně bych jim pohrozila medializací, protože v poslední době mi připadá, že jenom toho se zaleknou. Jinak bych určitě co nejdříve zrušila net, vyhledala právníka. Dluh je více než 7 tis, takže je to vlastně trestný čin a klidně bych zažalovala matku přítele.
Držím moc palce.Barča
Já jsem nikdy s O2 problém neměla, ani s reklamacema, vždy mi vyšli vstříc. Tady je problém v tom, jaké podmínky při zřizování internetu po telefonu mají nastavený. Takže spekulovat, na koho podat trestní oznámení, to je prostě otázka. Já bych se obrátila na právníka. Nic jiného nezbývá, nebo dluh zaplatit a internet zrušit. Pak ovšem nevíte, jestli si ho vykutálená mamka nepřipojí na přítele znovu
Trestní oznámení na neznámého pachatele - sám potom soud stanoví, kdo je na vině, kde se stala chyba a ten uhradní všechny náklady.
marieondatra píše:
jo a do právníka se vždy vyplatí zainvestovat
na pravnika bysme si museli pujcit
a co kdyz to pak prohrajem…
ale kazdopadne se podivam na net na pravniky…ale meli bysme to vyhrat ne? ![]()
holky a do jakeho poradu tv byste to daly? pokusim se taky najit na netu …
Ale jestli to chápu dobře, podvod vlastně spáchla matka tvého muže
. Tak nevím, zda by jste se neměli doma všichni nějak domluvit a dluh vyřešit…