Tchýně chce vnouče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
4.9.20 08:45

Taky jsem v zásadě proti potratům, ale tys udělala dobře. A je super, že ses nenechala citově zmanipulovat. S „tchýní“ si to budeš muset vyříkat natvrdo. Prostě MY děti nechceme ani v dohledné budoucnosti a už na toto téma nechci slyšet ani slovo. A vážně bych zvážila, zda je přítel a jeho rodina do budoucna vhodná partie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3524
4.9.20 08:58

Promin, ale co u vas dvou bude za 10 let jinak? Z meho pohledu nic. Jo, jen budete 10 let konzumovat zivot, nevytvaret zadne hodnoty. Takhle bys dala aspon svetu dite. V dnesni dobe babyboxu, bezdetnych rodin a adopci, bych zdrave zene s velkou pravdepdobnosti zdraveho ditete, potrat nedovolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
4.9.20 09:03

Promiň, ale jen za graffiti do vězení člověk nepůjde. Buď už měl podmínku nebo v tom je ještě neco jineho. Můj příbuzný s kamarádem taky velebili nějakou zeď a příbuzný dostal roční podmínku a pokutu, ale ten kamarád už v podmínce byl, takže šel sedět, taky jen na pár měsíců. Pochopila bych, kdyby se člověk jednou nechal unést, něco pomaloval, dostal podmínku a poučil se. Mládež dělá různé blbiny. Ale v tomto případě to bohužel fakt bude jinak. A potenciální tchýně taky nevypadá na zrovna pohodovou bábi… Já bych si na tvém místě dobře rozmyslela, jestli zrovna s touto rodinou chci strávit zbytek života. Resp já už bych byla rozmyšlená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
4.9.20 09:04
@Anonymní píše:
@Levandule121 je to jenom o tom na jakýho soudce člověk narazí, přece jenom já u toho soudu byla a s přítelem jsme spolu 3 roky takže ho nějakou dobu znám a rozhodnutí soudu vidět nepotřebuji. Navíc to byli jen 4 měsíce, nevím o nikom kdo by mohl mít takhle krátký trest

blbost, já jsem u soudu ob den a netrestanýmu člověku za grafity určitě nedají hned trest odnětí svobody :roll: navíc je to v trestní sazbě maximálně do 1 roku, takže ten trest by mohl být i kratší, ale zřejmě z nějakého důvodu nebyl, je skoro v polovině trestní sazby, což se jen tak taky nedává 8) někdo tady něco podstatného opomíjí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 09:11

@chaela já nechápu proč se tady rozebírá nějaká diskuze skrz nástup do výkonu trestu. Ano přítel byl v podmínce a dostal pak 4 měsíce ale přijde mi to dost nepodstatné, já se chtěla poradit o jeho matce a ne na názory jeho minulosti, přítel neni nijak život ohrožující, nebo nechápu o co vám jde, každý dělá chyby

• Citovat
  • Upravit
1229
4.9.20 09:21

Tak mě jako potenciální tchýni by potrat mého vnoučete taky neskutečně mrzel. Asi bych o tom nemlela kudy bych chodila, ale srovnat se s tím, to by mi taky trvalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.9.20 09:25
@Blankaspl píše:
Tak mě jako potenciální tchýni by potrat mého vnoučete taky neskutečně mrzel. Asi bych o tom nemlela kudy bych chodila, ale srovnat se s tím, to by mi taky trvalo…

Jasně, že mrzel, to asi každou potencionální babičku. Ale mrzel by tě až natolik, že bys při každé příležitosti tloukla 19ti leté holce do hlavy, jakou udělala s potratem chybu, že zabíjí dítě a že si musí pořídit nové (se synem ve vězení, haha) :roll: Já myslím, že zakladatelka moc dobře věděla, proč si dítě nenechala (jako jedna z mála k tomu skutečně měla pádné důvody, i když uvádí jiné :P ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 09:26

@Blankaspl chápu ale už je to víc jak rok a ta ženská mi prostě nedá pokoj. Před týdnem jsme si pořídili kotě a ona začala povídat takový kecy typu že kdyby to bylo aspoň dítě místo toho kotěte atd. až mi to přijde přehnané prostě..

• Citovat
  • Upravit
4523
4.9.20 09:28
@Anonymní píše:
@chaela já nechápu proč se tady rozebírá nějaká diskuze skrz nástup do výkonu trestu. Ano přítel byl v podmínce a dostal pak 4 měsíce ale přijde mi to dost nepodstatné, já se chtěla poradit o jeho matce a ne na názory jeho minulosti, přítel neni nijak život ohrožující, nebo nechápu o co vám jde, každý dělá chyby

Mně nejde vůbec o nic, já s ním ano jeho matkou neziju. Pokud ti nevadí žít s kriminalnikem a jeho povedenou matkou, tak směle do toho. Ohledně jeho matky ti tu všichni radí, abys ji slusne poslala kamsi. To, kdy budeš mít děti, je čistě na tobě a příteli, jí do toho fakt nic není. A to bych jí taly řekla A tím diskuzi o dětech ukončila. Ale já bych nechtěla žít s nekym, kdo není schopen dodržovat zákony (a to, že není život ohrožující, je fakt směšná připomínka), ani s nekym, kdo mi bude do všeho kecat, ještě ke všemu do tak soukromých a zásadních věcí, jako jsou děti. Já bych si je oba buď hned srovnala, nebo šla o dům dál. Tobě evidentně chlap ve vězení nevadí, řešit tchýni, no tak si srovnej ji. Co jinýho bys chtěla dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
4.9.20 09:42

Prej: Každý dělá chyby :lol: :lol: :mrgreen: jasně, chyby jo, ale ne úmyslné trestné činy :mrgreen: celkem rozdíl. A ještě v podmínce udělat takovou hovadinu jako jít někam něco posprejovat, no, to je inteligent.. :lol: :lol: No, good luck, slečno, s tímto chlapcem to bude potřeba :kytka: Mimino to je, ne dospělý chlap!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.9.20 10:05
@riccius píše:
Promin, ale co u vas dvou bude za 10 let jinak? Z meho pohledu nic. Jo, jen budete 10 let konzumovat zivot, nevytvaret zadne hodnoty. Takhle bys dala aspon svetu dite. V dnesni dobe babyboxu, bezdetnych rodin a adopci, bych zdrave zene s velkou pravdepdobnosti zdraveho ditete, potrat nedovolil.

Hmmm a ona se te tak urcite bude ptát, kdyz bude rozhodnuta dite nechtít… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
4.9.20 10:08
@Anonymní píše:
@chaela já nechápu proč se tady rozebírá nějaká diskuze skrz nástup do výkonu trestu. Ano přítel byl v podmínce a dostal pak 4 měsíce ale přijde mi to dost nepodstatné, já se chtěla poradit o jeho matce a ne na názory jeho minulosti, přítel neni nijak život ohrožující, nebo nechápu o co vám jde, každý dělá chyby

S babou omez nebo uplne utni kontakt a budes mit klid…

• Citovat
  • Upravit
2085
4.9.20 14:57

Jste hrozně mladí. Není ani velká pravděpodobnost, že Váš současný přítel bude jednou Váš manžel a otec Vašich dětí. Tak to je. Lásky z období před dvacítkou dnešním mladým nemají moc šancí vydržet. Před třiceti lety to bylo jiné… Takže bych přítelovu maminku vůbec neřešila. Ať si říká, co chce, vždyť se s ní nemusíte potkávat, ne? Promluvte si s přítelem, ať Vám pomůže omezit styky s ní na minimum (aniž by je samozřejmě musel s vlastní matkou omezovat i on) a nad dětmi zatím vůbec nepřemýšlejte. Za mě jste se zachovala velmi rozumně. Pokud má situace řešení (i za cenu, že je v tom určité zlo), potom by člověk musel být sám proti sobě, aby si vybral, že toto řešení použít nechce a raději stráví roky v něčem, o co nestál a v čem bude dlouhodobě nešťastný… Nechápe-li to přítelova maminka, neuděláte s tím nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
4.9.20 15:11
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se poradit protože si nevím rady. Rok zpátky jsem se dostala do nepěkné situace na kterou jsem byla sama. Přítel nastoupil do výkonu trestu na 4 měsíce (kvůli grafitti). V den nástupu jsem si dělala těhotenský test protože jsem dlouho nedostala menstruaci. Objevil se mi tam duch tak jsem to neřešila a přítel mě ujišťoval že kondom prasklý nebyl a vše je v pořádku tak jsem vyhodila použitý test do koše a neřešila jsem to. V pátek co už byl přítel pryč jsem se necítila vůbec dobře a udělala jsem si test znova a vyšel pozitivně. Nevěděla jsem co dělat a řešila jsem to s ní. V té době mi bylo 19 let, sice jsem měla po škole ale dítě jsem v tu dobu fakt nechtěla a ani nechci. Říkala jsem si že to může být chyba a ona mi řekla že i ten první test je pozitivni. Tím pádem si ho všimla v koši a musela ho schovat protože mi ho přinesla ukázat a už jen to mi přišlo ujetý. Rozhodla jsem se tedy pro potrat a byla jsem stopro rozhodnutá. Jenže ona mě furt ukecávala že budu dobrá matka a vlastně furt povídala věci na který jsem fakt nebyla zvědavá. Jeden den zamnou přítelova máma přijela se svojí sestrou a manželem a ukecávali mě ať si dítě nechám ale já si do toho nenechala kecat a dělala vše pro to abych si ho nechala až to přešlo na citový vydírání že budu navždy litovat toho že jsem zabila miminko. Nicméně na potrat jsem šla a nelituju toho protože na dítě opravdu nejsem připravená. Ale furt dokola poslouchám s prominutím její trapný kecy o vnoučeti. Jenže mě je 20let, na dítě nejsem připravená, bůhví jestli ho mít někdy budu, mám jiný starosti než teď řešit dítě a kdybych ho někdy mít měla tak třeba až za 5/6 let. Dřív opravdu ne. Po potratu se o tématu “děti” nerada bavím, je mi to nepříjemné. Přítel jí na to několikrát upozornil protože je mu 21 let a sám dítě teď opravdu nechce. Ale je to houby platný, jeho matka si brblá furt to svoje, furt kecy o miminku. Když jsem se o tom zmiňována svojí mamince tak mi řekla že se má probrat a neposlouchat ji. Že jsem mladá, nejsem nijak extra zabezpečená. Mám cestovat a dělat věci který já chci. Dítě teď opravdu ne. Prosim vás, jsem divná já a nebo přítelova matka která mi furt dává za vinu že nemá svoje vysněný vnouče? Vážně si nevím rady, je mi to hodně nepříjemné, je to moje tělo a já si rozhodnu co s ním budu dělat. Děkuju za rady
Řekla bych, že tchýně asi měla v zásadě pravdu a tebe někde v jádru srdce ten potrat mrzí, jinak bys asi brala ty její reci víc v klidu. Ona se nejspíš nezmění, tak buď se s ní nevidat a nebo se s tím potratem srovnat, ať tě ty její reci tak nestvou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
4.9.20 21:35

Prosím tě a kde se s ní tak často vidíš? Ty s ní bydlíš? Nestýkala bych se s ní a byl by klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová