Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem v zásadě proti potratům, ale tys udělala dobře. A je super, že ses nenechala citově zmanipulovat. S „tchýní“ si to budeš muset vyříkat natvrdo. Prostě MY děti nechceme ani v dohledné budoucnosti a už na toto téma nechci slyšet ani slovo. A vážně bych zvážila, zda je přítel a jeho rodina do budoucna vhodná partie.
Promin, ale co u vas dvou bude za 10 let jinak? Z meho pohledu nic. Jo, jen budete 10 let konzumovat zivot, nevytvaret zadne hodnoty. Takhle bys dala aspon svetu dite. V dnesni dobe babyboxu, bezdetnych rodin a adopci, bych zdrave zene s velkou pravdepdobnosti zdraveho ditete, potrat nedovolil.
Promiň, ale jen za graffiti do vězení člověk nepůjde. Buď už měl podmínku nebo v tom je ještě neco jineho. Můj příbuzný s kamarádem taky velebili nějakou zeď a příbuzný dostal roční podmínku a pokutu, ale ten kamarád už v podmínce byl, takže šel sedět, taky jen na pár měsíců. Pochopila bych, kdyby se člověk jednou nechal unést, něco pomaloval, dostal podmínku a poučil se. Mládež dělá různé blbiny. Ale v tomto případě to bohužel fakt bude jinak. A potenciální tchýně taky nevypadá na zrovna pohodovou bábi… Já bych si na tvém místě dobře rozmyslela, jestli zrovna s touto rodinou chci strávit zbytek života. Resp já už bych byla rozmyšlená.
@Anonymní píše:
@Levandule121 je to jenom o tom na jakýho soudce člověk narazí, přece jenom já u toho soudu byla a s přítelem jsme spolu 3 roky takže ho nějakou dobu znám a rozhodnutí soudu vidět nepotřebuji. Navíc to byli jen 4 měsíce, nevím o nikom kdo by mohl mít takhle krátký trest
blbost, já jsem u soudu ob den a netrestanýmu člověku za grafity určitě nedají hned trest odnětí svobody
navíc je to v trestní sazbě maximálně do 1 roku, takže ten trest by mohl být i kratší, ale zřejmě z nějakého důvodu nebyl, je skoro v polovině trestní sazby, což se jen tak taky nedává
někdo tady něco podstatného opomíjí…
@chaela já nechápu proč se tady rozebírá nějaká diskuze skrz nástup do výkonu trestu. Ano přítel byl v podmínce a dostal pak 4 měsíce ale přijde mi to dost nepodstatné, já se chtěla poradit o jeho matce a ne na názory jeho minulosti, přítel neni nijak život ohrožující, nebo nechápu o co vám jde, každý dělá chyby
Tak mě jako potenciální tchýni by potrat mého vnoučete taky neskutečně mrzel. Asi bych o tom nemlela kudy bych chodila, ale srovnat se s tím, to by mi taky trvalo…
@Blankaspl píše:
Tak mě jako potenciální tchýni by potrat mého vnoučete taky neskutečně mrzel. Asi bych o tom nemlela kudy bych chodila, ale srovnat se s tím, to by mi taky trvalo…
Jasně, že mrzel, to asi každou potencionální babičku. Ale mrzel by tě až natolik, že bys při každé příležitosti tloukla 19ti leté holce do hlavy, jakou udělala s potratem chybu, že zabíjí dítě a že si musí pořídit nové (se synem ve vězení, haha)
Já myslím, že zakladatelka moc dobře věděla, proč si dítě nenechala (jako jedna z mála k tomu skutečně měla pádné důvody, i když uvádí jiné
).
@Blankaspl chápu ale už je to víc jak rok a ta ženská mi prostě nedá pokoj. Před týdnem jsme si pořídili kotě a ona začala povídat takový kecy typu že kdyby to bylo aspoň dítě místo toho kotěte atd. až mi to přijde přehnané prostě..
@Anonymní píše:
@chaela já nechápu proč se tady rozebírá nějaká diskuze skrz nástup do výkonu trestu. Ano přítel byl v podmínce a dostal pak 4 měsíce ale přijde mi to dost nepodstatné, já se chtěla poradit o jeho matce a ne na názory jeho minulosti, přítel neni nijak život ohrožující, nebo nechápu o co vám jde, každý dělá chyby
Mně nejde vůbec o nic, já s ním ano jeho matkou neziju. Pokud ti nevadí žít s kriminalnikem a jeho povedenou matkou, tak směle do toho. Ohledně jeho matky ti tu všichni radí, abys ji slusne poslala kamsi. To, kdy budeš mít děti, je čistě na tobě a příteli, jí do toho fakt nic není. A to bych jí taly řekla A tím diskuzi o dětech ukončila. Ale já bych nechtěla žít s nekym, kdo není schopen dodržovat zákony (a to, že není život ohrožující, je fakt směšná připomínka), ani s nekym, kdo mi bude do všeho kecat, ještě ke všemu do tak soukromých a zásadních věcí, jako jsou děti. Já bych si je oba buď hned srovnala, nebo šla o dům dál. Tobě evidentně chlap ve vězení nevadí, řešit tchýni, no tak si srovnej ji. Co jinýho bys chtěla dělat.
Prej: Každý dělá chyby
jasně, chyby jo, ale ne úmyslné trestné činy
celkem rozdíl. A ještě v podmínce udělat takovou hovadinu jako jít někam něco posprejovat, no, to je inteligent..
No, good luck, slečno, s tímto chlapcem to bude potřeba
Mimino to je, ne dospělý chlap!!
@riccius píše:
Promin, ale co u vas dvou bude za 10 let jinak? Z meho pohledu nic. Jo, jen budete 10 let konzumovat zivot, nevytvaret zadne hodnoty. Takhle bys dala aspon svetu dite. V dnesni dobe babyboxu, bezdetnych rodin a adopci, bych zdrave zene s velkou pravdepdobnosti zdraveho ditete, potrat nedovolil.
Hmmm a ona se te tak urcite bude ptát, kdyz bude rozhodnuta dite nechtít… ![]()
@Anonymní píše:
S babou omez nebo uplne utni kontakt a budes mit klid…
Jste hrozně mladí. Není ani velká pravděpodobnost, že Váš současný přítel bude jednou Váš manžel a otec Vašich dětí. Tak to je. Lásky z období před dvacítkou dnešním mladým nemají moc šancí vydržet. Před třiceti lety to bylo jiné… Takže bych přítelovu maminku vůbec neřešila. Ať si říká, co chce, vždyť se s ní nemusíte potkávat, ne? Promluvte si s přítelem, ať Vám pomůže omezit styky s ní na minimum (aniž by je samozřejmě musel s vlastní matkou omezovat i on) a nad dětmi zatím vůbec nepřemýšlejte. Za mě jste se zachovala velmi rozumně. Pokud má situace řešení (i za cenu, že je v tom určité zlo), potom by člověk musel být sám proti sobě, aby si vybral, že toto řešení použít nechce a raději stráví roky v něčem, o co nestál a v čem bude dlouhodobě nešťastný… Nechápe-li to přítelova maminka, neuděláte s tím nic…
@Anonymní píše:Řekla bych, že tchýně asi měla v zásadě pravdu a tebe někde v jádru srdce ten potrat mrzí, jinak bys asi brala ty její reci víc v klidu. Ona se nejspíš nezmění, tak buď se s ní nevidat a nebo se s tím potratem srovnat, ať tě ty její reci tak nestvou.
Zdravím, chtěla bych se poradit protože si nevím rady. Rok zpátky jsem se dostala do nepěkné situace na kterou jsem byla sama. Přítel nastoupil do výkonu trestu na 4 měsíce (kvůli grafitti). V den nástupu jsem si dělala těhotenský test protože jsem dlouho nedostala menstruaci. Objevil se mi tam duch tak jsem to neřešila a přítel mě ujišťoval že kondom prasklý nebyl a vše je v pořádku tak jsem vyhodila použitý test do koše a neřešila jsem to. V pátek co už byl přítel pryč jsem se necítila vůbec dobře a udělala jsem si test znova a vyšel pozitivně. Nevěděla jsem co dělat a řešila jsem to s ní. V té době mi bylo 19 let, sice jsem měla po škole ale dítě jsem v tu dobu fakt nechtěla a ani nechci. Říkala jsem si že to může být chyba a ona mi řekla že i ten první test je pozitivni. Tím pádem si ho všimla v koši a musela ho schovat protože mi ho přinesla ukázat a už jen to mi přišlo ujetý. Rozhodla jsem se tedy pro potrat a byla jsem stopro rozhodnutá. Jenže ona mě furt ukecávala že budu dobrá matka a vlastně furt povídala věci na který jsem fakt nebyla zvědavá. Jeden den zamnou přítelova máma přijela se svojí sestrou a manželem a ukecávali mě ať si dítě nechám ale já si do toho nenechala kecat a dělala vše pro to abych si ho nechala až to přešlo na citový vydírání že budu navždy litovat toho že jsem zabila miminko. Nicméně na potrat jsem šla a nelituju toho protože na dítě opravdu nejsem připravená. Ale furt dokola poslouchám s prominutím její trapný kecy o vnoučeti. Jenže mě je 20let, na dítě nejsem připravená, bůhví jestli ho mít někdy budu, mám jiný starosti než teď řešit dítě a kdybych ho někdy mít měla tak třeba až za 5/6 let. Dřív opravdu ne. Po potratu se o tématu “děti” nerada bavím, je mi to nepříjemné. Přítel jí na to několikrát upozornil protože je mu 21 let a sám dítě teď opravdu nechce. Ale je to houby platný, jeho matka si brblá furt to svoje, furt kecy o miminku. Když jsem se o tom zmiňována svojí mamince tak mi řekla že se má probrat a neposlouchat ji. Že jsem mladá, nejsem nijak extra zabezpečená. Mám cestovat a dělat věci který já chci. Dítě teď opravdu ne. Prosim vás, jsem divná já a nebo přítelova matka která mi furt dává za vinu že nemá svoje vysněný vnouče? Vážně si nevím rady, je mi to hodně nepříjemné, je to moje tělo a já si rozhodnu co s ním budu dělat. Děkuju za rady
Prosím tě a kde se s ní tak často vidíš? Ty s ní bydlíš? Nestýkala bych se s ní a byl by klid…