Tchýně, dcera a pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
2.9.20 07:48
@Anonymní píše:
Jinak máme s manželem pocit, že dokud byl pes pouze jako diskusní téma na teoretické úrovni, že možná někdy, nevadilo jí to, dokonce to z dcerou probírala v souvislosti s tím svým ovčákem. Ale jakmile zaslechla, že už děláme konkrétní závazné kroky, uvědomila si, že jde do tuhého a začala se čertit.

Je zajímavé že se manžel bojí že se maminka bude zlobit a že se bude zlobit dcera je v pořádku?
A jak někdo zmiňoval že dceru může pes omrzet to jsou podle mě výjimky. My máme psi celý život a nedovedu si bez nich představit život. Ono u většiny pes právě probudí tu lásku k psům a už bez psů nedokáže existovat :-)

• Citovat
  • Upravit
2720
2.9.20 08:22

Ne. Vážně bych neustupovala tchýni, která má potřebu někomu řídit život a rozhodovat, co ho má a nemá bavit. To mi připomíná, jak jsem se chtěla začít učit hrát na kytaru a místo ní mi rodiče koupili a nutili elektrické klávesy, protože podle nich byly zábavnější a mělo mě to bavit víc, než by mě bavila nějaká blbá kytara. Oni to přeci vědí lépe. Výsledkem byly drahé klávesy, které roky ležely ve skříni. :roll: :D A ještě valit něco o tom, že je dcera podivínka. Tak to by bylo něco na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
2.9.20 08:44

Vysvětlete babičce, že pes naopak vnučku mezi lidi přivede. Pejskařů je všude dost, je to opravdu početná komunita. Podpořte dceru v tom, co chce se psem dělat. Babička časem zjistí, že je to vlastně fajn. Co za hafana jste vybrali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59462
2.9.20 08:49

@inkakřivák tak je jasné že psa si musí pořídit rodina jako celek. Pes tady bude 10 a víc let takže už jen studium a holka bude bydlet jinde. nebo taky ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.9.20 08:58

Hele to mi pripomina moji mamu. Neustupujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21963
2.9.20 09:09
@Anonymní píše:
Dcera by snad ani neuvěřila, že psa zakázala babička, když jí ještě na jaře dávala k narozeninám peníze s tím, že to má třeba jako příspěvek na toho pejska. A nechci ji proti babičce poštvávat, myslím, že by ji to zbytečně zranilo. Mám stejný názor jako většina z vás - že psa si pořizujeme my 4 a když ho chceme, ostatní do toho nemají co kecat. Manžel má strach, že přijdeme o hlídání, což by byl fakt průšvih. Tchýně měla ještě před 4 lety psa, ale jen na zahradě, klasického ovčáka. Do bytu nesměl a při návštěvě ho zavírali do kotce. Život psa v úzkém kontaktu s rodinou, jak si to představujeme my, jí nic neříká a přijde jí nevhodný (prý pes není děcko, má spát v boudě a hlídat dům, jinou funkci u něj nevidí a psí sporty se prý holce omrzí a ze psa bude jen koule na noze). Jinak co se týče hlídání psa, máme domluveno se sousedy a manželovým bratrancem. Je pravda, že tchyně bude muset trpět přítomnost psa při hlídání, ačkoliv i to jde řešit - syna můžeme dát k ní, i když to celkem odmítá, protože na to nemá nervy - má plný dům krámů a hlídat tam syna je o peklo, musíme mu být pořád za zadkem.

Nam nehlida nikdo. Stridame se s manzelem. Je to narocne, ale nemusime byt nekomu vdecni a skakat, jak piska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
2.9.20 09:18

Nechápu, jak o něčem takovém vůbec můžete uvažovat. Jestli toho psa nepořídíte, tak dceru naprosto ztratíte, protože taková křivda se nezapomíná. Zařiďte si život tak, abyste nebyli na tchyni závislí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.20 09:24

@PaníBovaryová Máte super, že jste schopni si to tak zařídit. Já jezdím 2× týdně po práci rehabilitovat - mám dlouhodobé problémy se zády, 2× šroubovanou páteř. A nikdo na hlídání syna není. Je to s ním hodně složité a rozumné hlídání jsme nenašli, paní to pokaždé po pár hlídáních vzdala nebo jsme už viděli my, že je to špatné, syn pred příchodem paní reagoval hodně špatně. Babičku zná odmala a zvládají to dobře.

• Citovat
  • Upravit
2160
2.9.20 09:26
@Anonymní píše:
Dcera by snad ani neuvěřila, že psa zakázala babička, když jí ještě na jaře dávala k narozeninám peníze s tím, že to má třeba jako příspěvek na toho pejska. A nechci ji proti babičce poštvávat, myslím, že by ji to zbytečně zranilo. Mám stejný názor jako většina z vás - že psa si pořizujeme my 4 a když ho chceme, ostatní do toho nemají co kecat. Manžel má strach, že přijdeme o hlídání, což by byl fakt průšvih. Tchýně měla ještě před 4 lety psa, ale jen na zahradě, klasického ovčáka. Do bytu nesměl a při návštěvě ho zavírali do kotce. Život psa v úzkém kontaktu s rodinou, jak si to představujeme my, jí nic neříká a přijde jí nevhodný (prý pes není děcko, má spát v boudě a hlídat dům,jinou funkci u něj nevidí a psí sporty se prý holce omrzí a ze psa bude jen koule na noze). Jinak co se týče hlídání psa, máme domluveno se sousedy a manželovým bratrancem. Je pravda, že tchyně bude muset trpět přítomnost psa při hlídání, ačkoliv i to jde řešit - syna můžeme dát k ní, i když to celkem odmítá, protože na to nemá nervy - má plný dům krámů a hlídat tam syna je o peklo, musíme mu být pořád za zadkem.

Jasně, tohle je nejtypičtější argument všech těchhle ženštin. Bavit tě to nebude, já to vím, já tě znám, já už to vidím atd. Jim se prostě nelíbí, že by si někdo něco udělal po svým, takže všechno, co se jim nelíbí považují za zbytečnost. Taky jsem se kdysi dozvěděl, že můj koníček je sice hezký, ale pro jiné lidi, já že se tomu nikdy věnovat pořádně nebudu a raději bych se měl věnovat zakládání rodiny (bylo mi 22 a byl jsem na škole).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
2.9.20 09:37

To nemůžeš myslet vážně, že toto vůbec řešíš?? Co to máš za chlapa, teda spíš nechlapa! Tchýně by mě byla úplně u řitě, ať si myslí co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
2.9.20 09:39

Hele vždycky se to dá nějak zařídit, jenom je to takhle jednodušší. Může hlídat manžel nebo dcera, ve 12 už by to klidně zvládla, vhodná hlídačka se taky dá najít, jenom to člověk nesmí vzdát. Najít jinou možnost, i když složitější x zlomit dceři srdce. Vím jistě, co bych si vybrala a co má každý milující rodič udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21963
2.9.20 09:43
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Máte super, že jste schopni si to tak zařídit. Já jezdím 2× týdně po práci rehabilitovat - mám dlouhodobé problémy se zády, 2× šroubovanou páteř. A nikdo na hlídání syna není. Je to s ním hodně složité a rozumné hlídání jsme nenašli, paní to pokaždé po pár hlídáních vzdala nebo jsme už viděli my, že je to špatné, syn pred příchodem paní reagoval hodně špatně. Babičku zná odmala a zvládají to dobře.

uprimne, nemyslim si, ze by pani tchyne prestala hlidat, jenom vydira :roll: Vsak by prisla o moc nad vasi rodinou a to ona nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
2.9.20 10:37

Asi bych se to snažila nějak kulantně vyřešit pro všechny, když píšeš, že o hlídání přijít nemůžeš. Její názor ti může být u zadku, ale řekla bych asi něco ve smyslu: „Babičko, nám nedošlo, že bychom se vás měli zeptat na váš názor, když jste tady často.“ a bla bla bla. Pak hodinu poslouchejte její moudra, vysvětlete, že psa si oblíbí a pro dceru to bude terapie. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.20 10:45
@Anonymní píše:
Dcera dnes nastoupila do 6. třídy a už téměř 3 roky básní o psovi. Celé ty 3 roky si zjišťuje na netu informace o svém vysněném plemenu, šetří si i peníze, chce s pejskem dělat agility a další aktivity a my jsme se s manželem už na jaře rozhodli, že bychom psa rádi pořídili (hlavně pro ni, ale chceme ho všichni). Vybrali jsme společně chovatelskou stanici a chovatelka nám napsala, že plánují na tento podzim krytí fenky, což by nám i termínově sedělo. Dcera už je naprosto nadšená a od června, kdy padlo definitivní rozhodnutí, nemluví o ničem jiném.
Ale vznikl nečekaný problém - tchýně. Bydlí poblíž nás a chodí často na návštěvu, za což jsem jí velmi vděčná, protože je to jediný člověk na hlídání 4-letého syna, který má problémové chování (PAS). Tchýně je taková komplikovaná povaha, celkem vztahovačná a přijde mi, že se ráda hádá, ale obě děti ji mají moc rády…Celou dobu ví, že dcera chce psa, že jí ho plánujeme koupit…a nikdy neřekla nic proti. Dokonce dceři chválila výběr plemene, že je hezké.
No ale minulý týden jsme se bavili (bez dcery), že teda budeme u chovatelů rezervovat štěně a tchýně úplně obrátila. Prý bychom si psa pořizovat neměli, dcera by měla mít lepší zájmy než lítat někde se psem (dcera je introvert, nemá moc přátel a nezapadla do školního kolektivu), měla by chodit třeba tancovat apod., tohle ji prý ještě podporuje v jejím podivínství…No a že se jí dotklo, že jsme se jí nezeptali, jestli souhlasí a že by taky mohla přestat hlídat syna… Odcházela s tím, ať si to ještě rozmyslíme, že ona by rozhodně nadšená nebyla…Manžel samozřejmě vyměkl a bojí se, že se maminka bude zlobit. Přitom sám se přiznal, že psa chtěl celý život a že už se na něj také těšil. Nedovedu si představit, co by zrušení tohoto slibu udělalo s dcerou.
Zrušili byste slíbené pořízení vytouženého štěněte kvůli tchýni? Podotýkám, že alergik není a psů se nebojí, sama kdysi psa měla a většího než tento.

Co je to za bábovku? To neni chlap! Nenechte se vydirat, s teroristy se nevyjednava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
2.9.20 16:11

Nechápu, že se tvůj chlap nestydí takhle zklamat vlastní dítě, aby vyhověl hysterické máti. K tomu vydírání, že přestane hlídat: Pokud láska tvé tchýně k vnoučatům sahá jen do koupě prvního mazlíčka, o její hlídání bych nestála. Ale podle mě jen blufuje a zkouší, co vydržíte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová