Tchýně leze do věcí v našem bytě

1120
7.3.11 23:50

Tchýně leze do věcí v našem bytě

Ahoj, jdu si, holky, pro radu. Máte některá podobné trápení, jak to řešíte?

Tchýně je šmejdil a těsně po našem seznámení v mé!!!!! přítomnosti prolézala přítelovi (v jeho nepřítomnosti) věci v jeho bytě- skříně v obýváku, poštu :cert: Já jen seděla přimrazená na pohovce, valila oči, neschopná slova. Nejsem na toto chování z rodiny vůbec zvyklá. Tchýně se na mě dívala a jen pronesla, že chce vědět, jak to má P. zařízený a co že je v tom dopise 8-o Při nějaké další návštěvě zase „jen“ prohlížela kuchyň 8-o

S polovičkou jsme to probírali 100×, snažíme se eliminovat pobyt samotných rodičů v bytě - ale mají klíče :roll: navíc není občas organizačně vyhnutí, aby prarodiče nepřespali u nás, když hlídají malou.

Když jdou na hlášenou návštěvu, tak sklízíme z povrchu všechny „důležité“ papíry, do kterým ostatním nic není a kontrolujeme skříně. Ale to přeci nejde dlouhodobě ve vlastním bytě :zed:

Co s tím??? Upozornění vyšlo vniveč, uražená až na půdu a že přeci nikdy nic takového nedělala (že by jí to přišlo normální?). Je teda fakt, že od té doby jsem ji osobně neviděla, ale když je v bytě sama…???? Jinak je to celkem fajn ženská.

Jsem přesvědčena, že v bytě si vesele šmejdí dál :cert:. Chybí mi pocit soukromí :cry: Děkuji za tipy a rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5548
7.3.11 23:53

Nám takhle jednou vzlezl majitel bytu do bytu a taky to byl šok!!No udělat tohle někdo mě tak ho sprdnu na 3 doby a už bych ho ke mě nikdy nepustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
7.3.11 23:57

No teda!!! 8-o 8-o 8-o To bych ji hnala svinským krokem,tchýně, netchýně!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
8.3.11 00:00

No, tady je každá rada drahá. Máš několik možností- buď otupět a prostě se smířit se šmejděním tchýně po bytě a pokaždé perfektně preventivně uklidit. Dále je možnost zamezit její samostatný pohyb- nebylo by pro Tebe lepší, aby např.hlídala u sebe doma? No a poslední co mne napadá- nejdrsnější- prostě se s ní poštěkat.
Blbé.
Já bych asi volila něco mezi možností 1 a 2, ale vadilo by mi to taky.
Nebo zkus cvičně něco podobného udělat u ní doma. :lol:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.3.11 00:02

Záleží jak se k tomu staví přítel…jestli mu to také vadí, nebo se s matinkou nechce hádat. Měli byste na ni vyrukovat oba, že Vám to vadí. A klíče by měli tchánovci používat jen, pokud by vám měli zalévat kytky, nebo hlídat dítě u vás doma. Jinak na návštěvu pěkně zvonit. Já tohle z rodiny také neznám, a věřím, že by si to nikdo nedovolil. Chování tchýně není na místě. A pokud se urazí, když jí na to upozorníte, její věc, může být klidně uražená do příštích Vánoc, neřešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.3.11 00:03

A rada??? Do skříní dát cedulky typu „šmejdit zakázáno“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
8.3.11 07:07

Vzit ji klice… nebo si maleho vyzvedava nekde ve skolce a pak ho jde k vam hlidat?
Ja nevim toto je zakladni soukromi a pokud nechape (nebo nechce chapat) ze se do cizich veci neleze tak bych ji proste vzala klice (a dala ji je pouze v pripadech kdy pojedete na tyden pryc a bude treba zalivat kytky).
Nase babicky obe klice maji, ale toto by si nedovolily. Moje mamka si troufne max. uklidit kuch.linku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
8.3.11 07:58

Jéé ty cedulky mi přijdou jako dobrý nápad. pochopí tak, že vy víte, že to dělá a třeba jak se lekne,tak se jí rozsvítí.Teda ná bych chtěla vidět její výraz, tak ještě přidejte kameru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.3.11 08:53
pannda píše:
A rada??? Do skříní dát cedulky typu „šmejdit zakázáno“ :lol: :lol:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
8.3.11 08:54

Normálně bych jí bez pardonu sebrala klíče a dávali jí jen tehdy, když je nutně potřebuje. Pak bych zkusila zajistit hlídání malé u nich. No a nakonec až u nich budete na návštěvě, tak si 1) řekni o klíče

1. prošmejdi jí byt taky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.3.11 08:55

Uklízet,schovávat :nevim: .Nejste tam náhodou doma vy?¨
Vyměnit zámky,tchýni naložit (divim se že tvuj chlap jí něco neřekne :roll: ) a nepouštět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
8.3.11 09:18
Kamča.dalmatinka píše:
Uklízet,schovávat :nevim: .Nejste tam náhodou doma vy?¨
Vyměnit zámky,tchýni naložit (divim se že tvuj chlap jí něco neřekne :roll: ) a nepouštět

To je jediné řešení… Jeden čas jsem bydlela v podnájmu.Nikdy jsem nemusela nic nikam schovávat,ale když jednou přijela na návštěvu tchyně mojí bytné a vlezla mi do pokoje a přerovnala mi fotky,co jsem měla na skříňce s tím,že mi dá fotoalbum,aby se mi na ně neprášilo. :cert: Tak jsem řádila jako černá ruka..... :pocitac:
Naštěstí se za mě postavila moje bytná,takže pak už byl klid.Ale v první chvíli jsem měla rudo před očima a mít po ruce něco těžkýho,tak bylo po ní… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.11 09:18

Moje tchýně má zase pořád potřebu mi tady uklízet - hlídá 1× týdně u nás - u ní to bohužel nejde - 1. nevyplatí se mi převážet 2 děti na druhý konec města a jet zase zpátky a pak jet zase k ní přes celé město pro děti a s dětma zpět… 2. hlídá v době,kdy menší spí.

Ona třeba - umyje sporák, umyje nádobí - to které zůstalo na sporáku a nevlezlo se do linky, děti mají na komodě v ložnici hromádky s oblečením, co právě nosí (mikiny, punčocháče,kalhoty na ven) - to mi přenese do pokojíčka. Pyžama jim zastele do postelí, když uklidí nádobí,tak samo jinam,takže si tu pak připadám jak na návštěvě. Už jsem ji to slušně 100× říkala,ale marné - no aspon z toho něco málo mám… Ale do skříněk kontrolovat obsah neleze - to ona si zase nedovolí - DOUFÁM! :wink:

U nás je ale ten rozdíl,že ona to dělá všechno v dobrém - chce mi pomoct! :roll:

• Citovat
  • Upravit
693
8.3.11 09:25

Já bych jako jediné řešení v tvém případě viděla, pořídit si velkou skříň na klíč a tam dávat veškeré papíry a osobní věci a nechat skříň zamčenou.
Pokud má někdo tendenci šmejdit, bude to určitě dělat v tvé nepřítomnosti a ty tomu prostě nezabráníš, pokud ji v rámci dobrých vztahů chceš i nadále do bytu pouštět… a v jejím případě je to něco jako „příležitost dělá zloděje, ehm tedy šmejdilku“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
8.3.11 09:26

Cedulky jsou skvělý nápad:-)). Manžel od mojí kamarádky zašel dál, jeho maminka k nim chodila bez zaklepání i když byli doma, když nebyli umývala nádobí, prala prádlo, šmejdila po bytě ( obývají dvougenerační barák). Absolutně nebyla schopná pochopit, že si to nepřejí a vadí jim to. Tak jednou přišla a oni byli v ložnici, tak manžel ( už fakt naštvanej) vyšel ven jenom v trenkách a ptá se jí jestli neco protřebuje, že by se rád pomiloval se svojí ženou ve svém bytě:-)). Maminka se otočila a bez slova odešla, už NIKDY k nim nepřišla bez zaklepání když byli a doma a když nebyli doma tak tam už nechodila. No hold někdy zabírá i léčba šokem:-)).
Lidi si k nám dovolí jenom to co jim sami dovolíme, prostě bych v tomto byla hodně direktivní, mně by to vadilo šíleně. A jsem moc ráda, že jak moji rodiče tak tchánovci ctí soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová