Alergičky na tchýně sem!

10
12.2.11 21:02

alergičky na tchyně sem!

Ahojky, jsem alergická na tchyni, úplně ji nesnáším, jak mluví, jak co dělá a jak se chová k mému dítěti. Manžel svoji matku má rád a občas se třeba začnou objímat spolu. Mám vždy zkažený den, když vím, že má přijít, se synem ji nerada nechávám samotnou, nevěřím jí, pořád mi dítě pusinkuje, nejradši by ho pořád cpala jídlem i když jí na něco upozorním, jak když mluvím do dubu, pak to udělá zase znovu. Manžel tam občas přespává i se synem, protože ona se bojí ho mít sama přes noc, tak se tam vypraví beze mě a já jsem jak trubka sama doma.Někdo si řekne, může si doma odpočinout, ale já to tak neberu.Když spí syn u mé mámy, tak to jsem naprosto v klidu. Asi se potřebuju jen vypsat, s tchyni komunikuju jen minimálně, má nárok na své vnouče to vím, ale prostě jí nedokážu vystát.Tchán je v pohodě,ale z tý baby se asi zblázním.Hlavně mě neodsuzujte prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
12.2.11 21:04

Je to jen o pohledu.Když na ní chceš hledat chyby tak najdeš stejně tak ona na tobě.Zkus si najít to hezké a máte klid obě dvě.
Bud ráda že se zajímá.
Měla sem to dřív to samé.Pak sem zjistila že to je fajn ženská a že mě je taky dost :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
12.2.11 21:08

no ,tak ta moje do ničeho sice nekecá,asi proto,že kontakt je jen po tel.na Vánoce a na narozky.Ona si žije životem mladý holky.takže:liposukce břicha,kolen,umělý kozy,našitý vlasy,cigára,kafe,bílý jogurt a jedno jabklo denně.a stále je z něčeho utahaná asi z toho nicnedělání,protože do práce nechodí

Příspěvek upraven 16.02.11 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
12.2.11 21:23

Ahoj holky, sorac ze jsem vam lezu, ale porad pribirame ve skupine hrozne matky a tchyne, potrebujem to tam trochu rozjet, pokud mate zajem, tak se prihlaste https://www.emimino.cz/…ky-a-tchyne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
12.2.11 21:31

Já se ničemu nedivím a to mám svou tchýni ráda je hodná a hodně nám pomohla, ale pořád je to cizí ženská neni to jako s mou mamkou to je jasné, miminko čekám až v květnu, ale už teď mám husí kůži když si představím, že bych jí ho měla půjčit ne proto, že bych měla strach, ale prostě … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
12.2.11 21:41

Ta moje je taky na odstřel. Sice to není úplná tchýně (nejsem vdaná), ale rozvrátila nám vztah svýma kecama, co šroubuje jejímu synovi do hlavy. No prostě mamánek!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.2.11 21:52

taky když tam je syn na noc, tak nemůžu spát a hrozně se mi doma stýská, znám hodně holek který nedávají své dítě stále na noc pryč, ale u nás to je prostě tak, když jednou spal u mý mámy tak musí i u tchyně.Tchyně furt zjišťuje co s ním dělá moje máma a jak na to malý reaguje, aby nebyla asi pozadu v něčem.A když jsme u nich na návštěvě, tak si třeba malýho vezme do jiný místnosti a jsou tam třeba půl hodiny samy, já se vedle užírám, a manžel mi na to řekne, že s ním chce být taky sama jeho maminka.já už fakt nevím, asi s ní nebudu vycházet nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
12.2.11 22:33

Mě moje tchýně taky někdy štve,ale nikdy bych jí to nedala najevo.Dělala bych si jen dusno s manželem a já od něj taky chci,aby se choval hezky k mojí mámě.Myslím,že když s ní budeš vycházet dobře,tak to jen přidá spokojenýmu manželství.A hlavně nezapomen,že jednou snad budem taky tchýně :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
12.2.11 22:37
Janinaaa píše:
taky když tam je syn na noc, tak nemůžu spát a hrozně se mi doma stýská, znám hodně holek který nedávají své dítě stále na noc pryč, ale u nás to je prostě tak, když jednou spal u mý mámy tak musí i u tchyně.Tchyně furt zjišťuje co s ním dělá moje máma a jak na to malý reaguje, aby nebyla asi pozadu v něčem.A když jsme u nich na návštěvě, tak si třeba malýho vezme do jiný místnosti a jsou tam třeba půl hodiny samy, já se vedle užírám, a manžel mi na to řekne, že s ním chce být taky sama jeho maminka.já už fakt nevím, asi s ní nebudu vycházet nikdy.

Tak zrovna argument, že když spí u tvý mámy, tak u tchýně musí taky, mi přijde docela logický. Včem je ona jiná babička než tvoje máma. Můžeš být nakonec ráda, že tam spí tvůj muž taky, alespoň víš, že je v bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klarka25
13.2.11 07:53

Já s tchýní vycházela relativně dobře. Bydlí daleko, takže se navštěvujeme jen 1× za měsíc. Vždy vše v pořádku, co se dozvěděli, že čekáme s manželem miminko, byli celí šťastní. Akorát teď, když už se to má narodit mi začíná strašně kecat do života, ale to i moje babička. Tchýně, že ať nic nekupujeme, že je to vše drahé a vše mi dají, postýlka je po neteřích (má vnučky cca 10 let), z oblečení hned mimčo vyroste, tak to ať si od někoho půjčím, že se to nevyplatí kupovat a když nemám od koho, tak oni mi půjčí (10 let staré oblečení po holčičkách) jo čekáme hocha, jen tak mimochodem. Kočárek stačí nejlevnější, prý bude stejně kvalitní jak ty drahé. Atd, atd… Prostě totální škrt z vesnice, ale to jsem věděla, jen jsem netušila, že mi bude takhle kecat do našeho miminka. Nejsme přece žádní chudáci, abychom si nemohli nakoupit výbavičku pro miminko. Tak aby se neřeklo, postýlku máme darovanou od švagrové, na tom jsem nic špatného neviděla, ale když jsem odmítla matraci 10 let starou, která ležela na půdě, celá zaprášená, s argumentem, že matraci v dnešní době koupím za 300, že to vážně nemusí být, tak se hned tvářili uraženě. Neumím si představit dát malému, křehkému miminku hnusnou, zaprášenou a zatuchlou matraci… brr. Nechápu, že je to nenapadlo, vždyť toho prachu co tam bylo a roztoče. Ani to nebyla matrace s pratelným potahem. Když mi pak nabízeli soupravičku do porodnice, s tím, že budu rodit a bude ještě zima - pletenou košilku, kalhoty a čepičku, že to ještě pletla tchýně.. před 10 lety.. (nesnáším pletené věci… navíc nejdou pořádně vyprat na více stupňů). Řekla jsem, že nechci, že děkuji, ale nechci.. že si pro své mimčo koupím do porodnice svojí výbavičku takovou jaká se mi líbí. No to jsem si asi dovolila hodně.. :cert: tchýně jen odvětila, „tak to nemá cenu jí cokoliv nabízet“ a naštvaně odešli. Inu aspoň už mám klid :-) Jo a babička mě zase pořád přemlouvá, ať používám klasické bavlněné plínky.. achjo.. No prostě ještě se to nenarodilo a už mi chtějí všichni do všeho kecat.. :cert: zažíváte někdo něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
7182
13.2.11 10:37
veverka-andy píše:
Ta moje je taky na odstřel. Sice to není úplná tchýně (nejsem vdaná), ale rozvrátila nám vztah svýma kecama, co šroubuje jejímu synovi do hlavy. No prostě mamánek!!!

Nebude spíš chyba v chlapovi, než jeho mámě? Ten můj se taky nechával hodně ovlivňovat rodinou, až jednou přišel na to, že je to jeho život..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.11 18:02

Omlouvám se za anonym, ale kdyby náhodou to četl někdo známý. Moje tchýně je v pohodě v některých věcech, dá se s ní popovídat, ALE… Má i dost velikou chybu: vše musí být po jejím, aby toho dosáhla, tak je schopná do vás hučet i hodinu v kuse. Jednu věc do vás hustí 10×. Slovo ne, nechci neslyší a pořád nutí to své. Návštěvy mých rodičů nejsou moje, ale její. Stahuje si je pravidelně k sobě dolů (bydlíme v dvougeneračním baráčku). Na Vánoce mi je stáhla už loni. Letos znovu, prý se jde domluvit, jak to uděláme, ale nic nechystej, příjdete za námi dolů. Moje návštěva to tedy nebyla, i když jsem si je pozvala a u toho pozvání byla dokonce sama a potom mi vykládala, že nevěděla, že jsme je taky zvali. :zed: :zed: Už jí manžel něco řekl, jako by neslyšela. Když přijede někdo z rodiny, tak se nakvelbuje k nám nahoru, takže já si nemůžu ani popovídat, protože rozebírá své problémy, svou práci a pusu nezavře. O poslední návštěvě jsem jí neřekla, tak hned si stěžovala, že kdybych řekla, tak by udělala to a tamto. Do všeho kecá, jak si máme opravit tamto a toto a jí se to líbí a nechejte to tak. Rady typu: promluvte si jsou k ničemu. To bylo řečí před svatbou, když se ti něco nebude líbit, stačí říct, víš, že já do ničeho nekecám. No, vidím, promluvíme si a ona to udělá znovu nebo pořád mele své. Nechci vidět, jaké to bude, až se malé narodí. Už teď sem tam mi kecá do toho, kdy jít vybrat kočárek (už máme objednaný), prý stačí po porodu, že ona malé pohlídá. Jasně, už jedu obrážet obchody. Někdy ty její nápady nepobírám. Tak a ulevila jsme si.

• Citovat
  • Upravit
sepi
13.2.11 18:45

Jani ja bch asi zkusila zapremejslet, proc konkretne ti tchyne vadi, jestli na to vubec prijdes teda. Z tvyho prispevku to vubec neni patrny. Tchyne urcite vnima, ze ji moc nemusis a mozna proto se s vnouckem citi lip o samote. Ze se objima s manzelem… no na tom nevidim vubec nic spatnyho. je to jeji syn. Taky se budes se svyma detma objimat, ikdyz uz budou dospely. Jak psala Kamca, zkus na ni najit i neco co ti je sympaticky a neuzirej se zbytecne zasti. Casem by to citilo i tvoje dite a vzdycky je lepsi, kdyz je co nejsirsi rodina harmonicka.

• Citovat
  • Upravit
sepi
13.2.11 18:54

Jeste bych chtela rict, ze ze svyho okoli znam pripad, kdy jela babicka na pohreb vlastniho vnoucete a stezovala si pritom dceri, ktera prisla o dite, ze zmeska dalsi dil serialu…Tak tohle me osobne pripada naprosto z jinyho sveta. A myslim, ze bysme vsechny mely bejt vdecny za tchyne, co se chteji venovat vnoucatkum. Na mouchy ma pravo kazdej clovek.

• Citovat
  • Upravit
128
14.2.11 19:14

:-D Jeee,jsem fakt ráda,že nejsem sama,jak si to tak čtu,já to mám úplně stejně,ba co víc-snad ještě horší…Jak já říkám-tchyně a uzený jsou nejlepší studený :lol: Bože,jak já ji nesnáším,je to až odpor k tomu člověku!!! Nejradši bych ji úplně odstřihla,ale bohužel,jednou za měsíc absolvujeme trapnou návštěvu plnou urážek a výsměchu :nevim: Nebude trvat dlouho a tu **** pošlu někam.....Svoje dítě bych u ní samotné v životě nenechala(ani s přítelem)!
Takže úplně chápu,jak se cítíš,věř-jsem na tom stejně :cert: :cert: :cert: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová