Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No u mě je to podobné.Bydlím v baráku s manželema jeho rodičema.Je nejmladší je mu 34let a jí 72let.Ale tak falešného a zlého člověka sem nepoznala.Každým dnem mám porodit.Ona je strašná mrcha dokonce sem slyšela jak mě pojmenovala Pí… Takže můj s ní udělal porádek a ona si dělá jakoby se nic nestalo.Ani fotku mého syna nerdostane protože před nějakou dobou řekla jak si nepřeje aby sme měli miminko.Takže skončila. ![]()
omlouvám se za anonym,ale kdyby to někdo četl známí.Vím,že jsou daleko a daleko horší než mám já,ale mě na ní prostě něco vadí a nedokážu popsat co,dřív tomu tak nebylo,bylo mi 16 a byla jsem v půbertě,ale postupem času jak jsem jí poznala,tak jí prostě ráda nemám…přijde mi falešná,nedá se sní bavit o normálních věcech,běžných o kterých se normálně lidé baví,jí nic nezajímá,řeší jen své peníze a jaký je chudák.
Před narozením syna to ještě šlo,i když máme úplně rozdílné názory na věc,ale co se narodil malý,tak se to všechno změnilo,už když jsem byla těhotná,tak jsem si začal připadat,že jsem jen „náhradní matka“,že nosím dítě,které bude vychovávat ona…byla jím naprosto posedlá,pořád radila co si mám a nemám koupit…někdy v létě jsme se domluvily,že dvakrát týdně přijede a vezme malýho ven a já si odpočinu,tohle udělala asi dvakrát
,z toho jednou sem šla ven taky…
takže dohromady nic a já pak všemožně drhla kola od kočáru,které byly samé ho..o,které ona vymetla.Možná i naschvál,to nevím…
Pk jsem jednou jela k mé kamarádce aby mi udělala hlavu a že to bylo na celé odpoledne,řekla jsem že ho může hlídat…věděla co mu má dát odpoledne ke sváče a v kolik má jít odpo hajat…když jsem přijela,dítě bylo hladové(že prý nechtěl nic jíst)a plína vážila asi 3kg,to jsem jí neřekla aby ho přebalila,ale myslela jsem že jí to napadne,přeci jenom vychovala taky děti.
takže jsem řekla-VÍC UŽ NIKDY.
Ted když je větší a mohla by s ním jít ven,tak nejeví zájem žádný,ted v sobotu se mě ptala jak se mám a jak to sama zvládám
ale nenabídne se s pomocí a já jí prosit nebudu,to radši nikam nepůjdu a budu jen s malým.
Co se týká výživy u malého?Katasrofa!
ted mu přinesla Kinder mléčné řezy a to mu nedávno byl teprve rok,nevím,nechci být zase tak přísná,ale myslím že na takovýhle „jídla“pokud se tomu tak dá říct má času dost…já sama tyhle věci mu nekupuju a taky je nejím a když jsem četla to složení?
Samé ečka a sr..ky. ![]()
Tak to je asi tak všechno,aspon jsem si ulevila a jsem ráda,kdokoliv si to přečte. ![]()
Holky,některých je mi vás až líto, musí to být na palici mít v rodině takové vztahy, musí to žrát vás a trápit vaše chlapy. Nikde to asi není dokonalé, já se ve vztahu k tchýni snažím, co můžu, aby to bylo dobré. Je taky radivá, ale myslí to dobře, a moje děti miluje nedevše, to vím, chce pro ně jen to nejlepší. Přiznám se že není moje krevní skupina, ale ten vztah děti- babička respektuju s úctou a pokorou. A občas jí děti nechám, a mizím pryč. Užije si to ona, děti i já
a koneckonců i chlap, který se má na co těšit ![]()
No můj chlap se až za svou matku někdy stydí.Porotže čistota ji absolutně nic neříká.Ale je strašně falešná to já bych nemohla ![]()
Anonymní píše:
omlouvám se za anonym,ale kdyby to někdo četl známí.Vím,že jsou daleko a daleko horší než mám já,ale mě na ní prostě něco vadí a nedokážu popsat co,dřív tomu tak nebylo,bylo mi 16 a byla jsem v půbertě,ale postupem času jak jsem jí poznala,tak jí prostě ráda nemám…přijde mi falešná,nedá se sní bavit o normálních věcech,běžných o kterých se normálně lidé baví,jí nic nezajímá,řeší jen své peníze a jaký je chudák.Před narozením syna to ještě šlo,i když máme úplně rozdílné názory na věc,ale co se narodil malý,tak se to všechno změnilo,už když jsem byla těhotná,tak jsem si začal připadat,že jsem jen „náhradní matka“,že nosím dítě,které bude vychovávat ona…byla jím naprosto posedlá,pořád radila co si mám a nemám koupit…někdy v létě jsme se domluvily,že dvakrát týdně přijede a vezme malýho ven a já si odpočinu,tohle udělala asi dvakrát
,z toho jednou sem šla ven taky…
takže dohromady nic a já pak všemožně drhla kola od kočáru,které byly samé ho..o,které ona vymetla.Možná i naschvál,to nevím…
Pk jsem jednou jela k mé kamarádce aby mi udělala hlavu a že to bylo na celé odpoledne,řekla jsem že ho může hlídat…věděla co mu má dát odpoledne ke sváče a v kolik má jít odpo hajat…když jsem přijela,dítě bylo hladové(že prý nechtěl nic jíst)a plína vážila asi 3kg,to jsem jí neřekla aby ho přebalila,ale myslela jsem že jí to napadne,přeci jenom vychovala taky děti.takže jsem řekla-VÍC UŽ NIKDY.
Ted když je větší a mohla by s ním jít ven,tak nejeví zájem žádný,ted v sobotu se mě ptala jak se mám a jak to sama zvládámale nenabídne se s pomocí a já jí prosit nebudu,to radši nikam nepůjdu a budu jen s malým.
Co se týká výživy u malého?Katasrofa!![]()
ted mu přinesla Kinder mléčné řezy a to mu nedávno byl teprve rok,nevím,nechci být zase tak přísná,ale myslím že na takovýhle „jídla“pokud se tomu tak dá říct má času dost…já sama tyhle věci mu nekupuju a taky je nejím a když jsem četla to složení?
Samé ečka a sr..ky.
Tak to je asi tak všechno,aspon jsem si ulevila a jsem ráda,kdokoliv si to přečte.
Já např. už od začátku byla ke své tchýni velice příjemná, nikdy jsem nic nekomentovala, svůj názor jsem si nechala pro sebe, byť mám na její vedení domácnosti svůj názor (doma věčně neupravená, chodí v děravém oblečení, které si ani nezašije, nádobí myje pod tekoucí vodou ale pořád naříká, že má malý důchod, na záclonech má díry, ani si nekoupí nové apod.). Jakmile však přijela k nám, hned mi začala do vše kecat: „na můj vkus používáte moc jaru (vykáme si)“. Když jsem byla u ní na návštěvě, měla u sebe malou vnučku, tak pronesla: „co se tak na tetu mračíš, ona se ti nelíbí?“ Bydlí v RD s rodinou staršího bratra mého přítele. Věčně kritizuje jejich domácnost, pořád se jí něco na švagrové nelíbí, jak děti vychovává apod. Bohužel můj přítel zpočátku na maminku moc nedal, ale v poslední době mám pocit, jako by se jí víc zastával. Snaží se jí vynahradit její život – vzala si totož před 30 lety muže o 20 let stašího. Když k nim přijedeme na návštěvu, jedním koutkem se dívá na mě, co já na to a říká: „musíš jezdit častěji, máš tu maminku“ nebo " na co bys chodil na houby tam u vás, když můžeš tady, to je přeci zbytečný". Já mám se svými rodiči zdravý vztah. Do svých životů si nemluvíme. Naši bydlí každý zvlášť, ale rozvedení nejsou. Máma někdy měla tendency chtít mi poplakávat na rameni, ale já ji řekla, že si takový život od táty vybrala sama, tak ať teď nebrečí. Nikdy jsem jí neslyšela mě nebo mého bráchu citově nás vydírat. Moje máma má super vztah se svou snachou. Dokonce když jsou Vánoce tak jí volá, co by měla bráchovi koupit, že bude mít přehled, co by mohl potřebovat. Moje tchýně ¨se mnou téměř nemluví, podle přítele prý maminka neví, o čem by si se mnou měla povídat........... Moji rodiče vždy dají příteli k narozeninám a Vánocům dárek (sami od sebe, aníž bych jim musela něco říkat). Od tchýně nikdy nic nedostanu. Posledně při návštěvě tchýně nahlas schválně před přítelem pronesla, že mi na záchodě nařezala pár novin, abych nebalila vložky do toaletního papíru. Začala jsem se smát, že to není papír, ale růžová slída od vložek Always. Prostoduchá to žena…
No to s těma vložkama je teda fakt ubohé. To se chudák přítel musel cítit jako pako
Chudáci chlapi, co maj takové matky, na jednu stranu jsou to jejich mámy, na druhou aby se za ně styděli.
No ty vložky je fakt trapná-
Ale moje tchýně nosí už plenky no hnus jako dá se to pochopit ale ona je měla schované ve špajsce jakože já tam nic neměla jak sem je našla tak na ni hned můj řval.Ona je nehorázná špína.Buď te rády že nejsou až takové špíny jako se krotu žiju já.Bohužel zatím finanční situace nám nedovoloje odejít ![]()
Karinkaaa píše:
No ty vložky je fakt trapná-Ale moje tchýně nosí už plenky no hnus jako dá se to pochopit ale ona je měla schované ve špajsce jakože já tam nic neměla jak sem je našla tak na ni hned můj řval.Ona je nehorázná špína.Buď te rády že nejsou až takové špíny jako se krotu žiju já.Bohužel zatím finanční situace nám nedovoloje odejít
To mela v ty spajzce ty pleny pouzity?
Tchýně mě totálně nas..la. Před manželovou tetou začala, však ty máš dobrou práci, pohodku, 18 - 20 tisíc čistého jako státní zaměstnanec. Na ní hledím a říkám, to jste vzala jako kde? Mám čistého 14 tisíc někdy 15 000,– víc ani ťuk a to mám ještě vysokou školu (to se nechci chlubit, jen podotýkám). A to už mi říkala několikrát, že my s manželem máme super peníze, že já přes 20 tisíc mám normálně a já jí několikrát říkala, že ne. Už jsem se naštvala a řekla jí, že jí donesu výplatní pásky. Nechápu, kde ty své výmysly ještě roznáší, určitě už každý soused ví, jak se mám perfektně v práci. Podle ní totiž máme s manželem plno peněz a můžeme tím pádem pořád financovat všechny opravy na baráku, kde samozřejmě taky bydlí. ![]()
sepi píše:Karinkaaa píše:To mela v ty spajzce ty pleny pouzity?
No ty vložky je fakt trapná-Ale moje tchýně nosí už plenky no hnus jako dá se to pochopit ale ona je měla schované ve špajsce jakože já tam nic neměla jak sem je našla tak na ni hned můj řval.Ona je nehorázná špína.Buď te rády že nejsou až takové špíny jako se krotu žiju já.Bohužel zatím finanční situace nám nedovoloje odejít
Ty tchýně jsou takové mrchy.Neříkám že všechno to v žádném případě ale jak to tady čtu ![]()
No je to hnus! Joooo,taky neříkám,že všechny jsou takové mrchy(můj bývalý přítel měl zlatou mamču,s tou jsem si rozumněla jako s nej kámoškou),ale jak na sviňu jsem teď musela „chytnout“ takového exota
Už když měla malá 6 měsíců,tak se mě ptala,jestli ji už dávám na nočník…Chápete to?Ještě neuměla pořádně sama ani sedět
Tak jsem ji setřela,že se nezmohla na slovo ![]()
Teď jsme tam byli na návštěvě,všude prach,špinavé okna(celý rok je nemyla).A ještě řekne-já nejsem otrok domácnosti-jo,ono je fakt problém umýt 3 posrané okna v paneláku
Prostě lemra líná… Pak jsem šla do kolen,když řekla,že moje malá bude krásná po ní
To už jsem myslela,že ji urvu hlavu!A když začala malé(11m) nabízet bůček a nějakou svoji pečenou sračku,tak jsem jí řekla,ať si ty hnusy žerou sami,že moje dcera má jasně stanoveno co bude a nebude jíst…Tak zas čuměla jak puk
Pak řekla mému příteli,že je nějaký bachratý(ten by si snad od ní i na hlavu nechal nasrat,tak jsem musela zakročit opět já.)A říkám,joooo máme se dobře,hezky se o něho starám..Tak skřípala zuby.Pak se podívala na mě a prý-ty vypadáš taky dobře(narážka na váhu,přitom vážím 53kilo a dříve vždycky říkala-naše modeeelka)A já na ni-jo,já jsem vypadala vždycky dobře…
Tak to už psychicky nezvládla,a pak do konce návštěvy to byly jen samé urážky,ale jak jsem mohla,tak jsem ji setřela a odešla jsem s úsměvem na rtech
Nejvíc mě sralo,že můj přítel neřekl ani popel ![]()
Navíc ho ani jeho sestru nevychovala…Od malička se o ně staral jejich taťka,ale proč?Nevím…Takže taková p***,která není schopná vychovat svoje děti,mi opravdu nebude říkat JAK mám vychovat svoje dítě já ![]()
luccretia píše:
No je to hnus! Joooo,taky neříkám,že všechny jsou takové mrchy(můj bývalý přítel měl zlatou mamču,s tou jsem si rozumněla jako s nej kámoškou),ale jak na sviňu jsem teď musela „chytnout“ takového exotaUž když měla malá 6 měsíců,tak se mě ptala,jestli ji už dávám na nočník…Chápete to?Ještě neuměla pořádně sama ani sedět
Tak jsem ji setřela,že se nezmohla na slovo
Teď jsme tam byli na návštěvě,všude prach,špinavé okna(celý rok je nemyla).A ještě řekne-já nejsem otrok domácnosti-jo,ono je fakt problém umýt 3 posrané okna v panelákuProstě lemra líná… Pak jsem šla do kolen,když řekla,že moje malá bude krásná po ní
![]()
To už jsem myslela,že ji urvu hlavu!A když začala malé(11m) nabízet bůček a nějakou svoji pečenou sračku,tak jsem jí řekla,ať si ty hnusy žerou sami,že moje dcera má jasně stanoveno co bude a nebude jíst…Tak zas čuměla jak puk
Pak řekla mému příteli,že je nějaký bachratý(ten by si snad od ní i na hlavu nechal nasrat,tak jsem musela zakročit opět já.)A říkám,joooo máme se dobře,hezky se o něho starám..Tak skřípala zuby.Pak se podívala na mě a prý-ty vypadáš taky dobře(narážka na váhu,přitom vážím 53kilo a dříve vždycky říkala-naše modeeelka)A já na ni-jo,já jsem vypadala vždycky dobře…
Tak to už psychicky nezvládla,a pak do konce návštěvy to byly jen samé urážky,ale jak jsem mohla,tak jsem ji setřela a odešla jsem s úsměvem na rtech
Nejvíc mě sralo,že můj přítel neřekl ani popel
Navíc ho ani jeho sestru nevychovala…Od malička se o ně staral jejich taťka,ale proč?Nevím…Takže taková p***,která není schopná vychovat svoje děti,mi opravdu nebude říkat JAK mám vychovat svoje dítě já
Holky, já se z tchýně zblázním. Ona je hrozně na peníze, myslím šetřivá, pokud jde o naše věci. To jsou řeči typu: To si nekupujte, to je moc drahé. A to se svaří, to si můžeš udělat sám. A skříně do pokojíku nekupujte, však ty staré jsou dobré. Teď mi říkala, že si nemáme na chodbu zbytečně pořizovat velkou skříň, stačí věšáček pro návštěvy. Chceme skříň pro naše bundy a věšáček s botníkem, když dojde návštěva. Nevím, co je jí potom, ona to platit nebude. Ale když se jedná o opravy kolem baráku a něco na baráku, tak to už financovat musíme a ve velkém a musí to být hned. Ona to nefinancuje, prý je na výměnku (užívá půl baráku). Když to počkalo tak dlouho, tak to ještě chvíli vydrží. Teď budu na mateřské, takže peněz nebude na zbytečné vyhazování. Je toho víc, ale to bych psala román.
![]()