Lakomá tchýně

Anonymní
12.2.11 17:13

Lakomá tchýně

Ahoj,tak teda dneska opravdu neskutečně trpím,netvrdím že má tchýně byla vždycky rozdávačná,ale teď je tak lakomá až je mi do breku :-( Potřebovali jsme půjčit penízky,dost nutně a akutně(ona vydělá tak 25tisíc měsíčně,tchán 35)A žijou se 14 letou švagrovou.Tchýně slíbila že půjčí,tak jsme čekali,jenže druhý den volala jak rychle je potřebujem,jestli stačí příští týden,řekli jsme jo,skoro měsíc se neukázala a do telefonu už se ani nezmínila,dnes u nás byla a o penězích nepadlo ani slovo,když jsme to nakousli,tak jen řekla že toho má sama dost a hotovo :roll: No mám vzteka jak blázen,měsíc se omlouváme že peníze ještě nemáme ať nám ještě počkají a teď se dozvím tohle,no chce se mi :poblion: a všechno ostatní dohromady. Máte někdo taky doma takovou ***?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
12.2.11 17:18

Ahoj, já bych to jako *** neviděla. Jsou to její peníze, sice vám měla říct rovnou že nepůjčí, ale je to její věc co s nimi udělá. A vy - pokud jste je potřebovali tak akutně - jste taky mohli otevřít tlamičky a poptat se v onen slíbený termín, a ne až po měsíci.

My kdysi takto potřebovali půjčit 2500 na první dávku hexavakcíny. Moje máma půjčit nemohla, vydala se na zařízení pro prcka (byla tenkrát pro nás dost špatná finanční situace), tchyně řekla ne, tak jsem taky na ni byla naštvaná, ale nenapadlo by mne stěžovat si po okolí jakou to máme lakomou svini…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
12.2.11 17:22

Anonymko,

a uvedla důvod? Mluvili jste podrobněji o tom, proč vám peníze nejdřív slíbila (jestli výslovně slíbila) a proč pak odřekla? A na co je tak potřebujete - podle textu to vypadá na nějaké půjčky? O kolik řádově šlo?

Tchyně nemá žádnou povinnost vám finančně přispívat, samozřejmě by bylo hezké,kdyby širší rodina držela při sobě a v případě nouze si vypomáhala, ale je to na dobrovolnosti.

Jinak chápu, jestli jste delší dobu ve finanční nouzi, nervy pracují a takováhle rána člověku dodá.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
12.2.11 17:25

Anonymní je to sice smutný, ale já po velmi špatných zkušeností nepujčuju NIKOMU, ani vlastní rodině (té obzvlášť). Maximálně 200kč, který mě sice naštvou, když mi je dotyčný nevrátí, ale neudělají mi díru v rozpočtu.
Ono totiž ne nadarmo se říká pro dobrotu na žebrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
12.2.11 17:28

Nechápu, proč ta ostrá slova. Dobře, možná vám měla říct rovnou, že nepůjčí, ale svině? To je trochu moc. Ona NEMÁ žádnou povinnost vám něco dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.2.11 17:30

Je To smutne.Ale jsou to jeji penize..
Vec druha mela to rict rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.2.11 17:35

Nevím, záleží na okolnostech.. Slíbila vám to a pak nic nepujčila a důvod a nebo slíbila a pak se to zamlčelo, ale to bych řekla, že jste se měli ozvat a zeptat se jestli by byli hodní a teda vám pujčili…
Třeba si naopak oni myslí, když jste byli potichu, že už to nepotřebujete od nich… :think:
Záleží kolik a na co, protože třeba pro ni to nebylo důležité vám pujčovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.2.11 17:43

Tchýně je uplně normální.Nedivim se že nepujčí.Taky bych nepujčila.Nejhorší je pujčit peníze někomu z rodiny. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
12.2.11 17:48

Tak jediný co vidím na chování tvé tchýně špatnýho, je že neřekla hned, že vám nepůjčí.
Ale přece není její povinnost půjčovat vám svoje peníze? To kolik si vydělávají přece není tvoje věc.
Souhlas, že nejhorší jsou hádky o peníze v rodině. :roll:
To že je podle tebe svině nechápu už vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
12.2.11 18:18

Taky myslím že nemá povinnost půjčovat, ale měla říct rovnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
12.2.11 18:19

Souhlasím s holkama:.Jsou to její peníze.Ona uděla pro syna dost celý jeho život ho živila a starala se a pokud si ted chce užít za své peníze je to její věc.Není fér čekat že rodiče tu budou celý život aby se jen starali.Pochybuju že máte v plánu se jí ve stáří třeba ujmou i kdyby vám půjčila pokaždé.Já být tchýní tak zvažím na co půjčuju.Pro vnouče bych se snažila udělat první poslední,takže si nezmím představit že bych jim napůjčila na očkování.Ale je na vás aby jste se dokázali postarat se o své finance sami..Určitě bych jí nenazvala sviní . :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
12.2.11 18:26

Jen bych upřesnila, pod *** se neskrývá žádné zlé slovo, admini jen zamaskovali slovo svině (které užila zakladatelka na konci příspěvku) a nenapsali to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.11 18:32

Mě by neštvalo že nepůjčí,,ale že se dušovala že nás v tom nenechá a stopro půjčí,pak se promlčelo a najednou nic.Neuháněla jsem jí byla jsem ráda že je ochotná nám pomoct aspoň jednou v životě.Děti nám nikdy nepohlídala,protože jsou divoký a podobně,prostě mi prdly nervy :oops: omlouvám se za ta ostrá slova

• Citovat
  • Upravit
5331
12.2.11 18:58

To se mi zdá od ní zvlášní že slíbí a pak dělá že nic.Ale chápala bych to asi jako že to neumí říci narovinu. :nevim: Zeptala bych se jí jestli teda jo hned na té návštěvě.A jestli si pro to můžu přijít a pokud by se mi zdálo že nechce nebo by byla další výmluva tak bych věděla že nepůjčía už bych se jí neptala.My ted naopak půjčujeme v rodině ve velkém a to máme třetí na cestě.Ted jsme poslali 60 000 a už jsem si říkala že fakt naposledy.Ale rodina půjčila zase když jsme kupovali byt nám.Takže asi tak..Vracíme si poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
12.2.11 19:01

Jinak mě asi jde spíše o to na co půjčuju a samozřejmě tomu člověku musím věřit..Třeba na nákup krámů -styl telefon …Na to se mi nechce půjčit ani 1000.Ale třeba na zdravotní péči, urovnání nevýhodné půjčky..Prostě něco co má smysl tak to dám klidně více.Ale tím to myslím rodiče.Nikoliv třeba kolegy,známí..Třeba na tu vakcínu vnoučetí - tak mít teda co jíst tak mu jí dám jako dárek.To bych si neuměla představit že bych nepřispěla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová