Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ten konec by mne dostal taky… Nedovedu si představit že bych něco takového udělala. Ale třeba u sousedů to tak měli, nemladší dcera dostala dům ve kterém vyrůstali, nejstarší dostala asi 30 000 ke svatbě a prostřední nedostala nic. A sousedce to přijde normální ![]()
No já jsem ta spravedlivá..takže všechno rozdělím na třetiny..Když něco má jeden , dostane to i druhý.Třeba něco trošku jiného,ale prostě tak aby to bylo fér.
Anonym tak potom rozumím tvému naštvání…
na co vy to potřebujete:jestli to chceš napsat?Pokud ne chápu.
A nemohl by sis ní promluvit manžel sám? Jako syn by si s matkou určitě řekl mnohem víc a možná na rovinu, třeba by si to vyříkali. Třeba je v tom něco úplně jiného a manželovi by to možná řekla. Aspoň abyste věděli, proč obrátila.
Je dost nefér, že slíbí a pak dělá mrtvého brouka, pokud si to rozmyslela, měla to jasně říct a hlavně včas, má na to právo, ale neměla by mlžit.
Anonymní píše:
No právě,v naší rodině z mojí strany jsme si vždycky půjčovali když někdo potzřeboval a ani nikdo neřešil na co to kdo chce,prostě potřebuje tak půjčím a příště zase oni půjčí mě,příjde mi to v rodině normální.Jenomže bohužel já už nikoho nemám,takže zbývá jenom tchýně a to jsem se sakra rozhodovala jestli jí říctDnes jasně dala najevo že od ní nic nedostaneme,protože teď jedou na hory a předplácí si dovolenou v cizině na léto a co kdyby jim třeba odešla lednička,televize,nebo mrazák,no prostě hloupí výmluvy.Navíc se manžel dozvěděl že jeho vydědila,protože její manžel to s dětma z prvního manželství udělal taky a všechno zdědí švagrová,aby se nemusela dělit,no jestli jste matky udělaly byste něco takovýho?
Matka manžela vydědila? A odkud se to dozvěděl? Co udala jako důvod vydědění? Vždy´t vydědit vlastní dítě je poměrně složitá záležitost…
Já nesnáším plané sliby, přetvářku a lež. Tchýni bych dala jasně najevo, ať se mnou v případě nouze taky nepočítá.
Samozdřejmě souhlasím, že jsou to její peníze a její věc, ale měla to říct na rovinu.
Ale z mého pohledu je ta přetvářka a lež závažnější. Už proto, že kdyby to zakladatelka věděla od začátku, mohla najít jiné řešení.
A jinak, vydědění vlastního dítěte je dost složitý soudní proces. Pokud třeba sepsala závěť, je on neopomenutelný dědic. I když by závěť mluvila jinak, on svůj zákonný podíl dostane. Něco jiného je, kdyby svůj majetek za života darovala.
Tato diskuze mi přijde nějaká divná ![]()
eva valoi píše:Anonymní píše:Matka manžela vydědila? A odkud se to dozvěděl? Co udala jako důvod vydědění? Vždy´t vydědit vlastní dítě je poměrně složitá záležitost…
No právě,v naší rodině z mojí strany jsme si vždycky půjčovali když někdo potzřeboval a ani nikdo neřešil na co to kdo chce,prostě potřebuje tak půjčím a příště zase oni půjčí mě,příjde mi to v rodině normální.Jenomže bohužel já už nikoho nemám,takže zbývá jenom tchýně a to jsem se sakra rozhodovala jestli jí říctDnes jasně dala najevo že od ní nic nedostaneme,protože teď jedou na hory a předplácí si dovolenou v cizině na léto a co kdyby jim třeba odešla lednička,televize,nebo mrazák,no prostě hloupí výmluvy.Navíc se manžel dozvěděl že jeho vydědila,protože její manžel to s dětma z prvního manželství udělal taky a všechno zdědí švagrová,aby se nemusela dělit,no jestli jste matky udělaly byste něco takovýho?
Přesně, to není žádná sranda někoho vydědit, musíš mít velmi závažné důvody, je to právní krok. Leda že by majetek (např. nemovitost) přepsali už nyní (za života) na jedno z dětí a ostatní tím připravili o dědictví.
Nelisa píše:eva valoi píše:Přesně, to není žádná sranda někoho vydědit, musíš mít velmi závažné důvody, je to právní krok. Leda že by majetek (např. nemovitost) přepsali už nyní (za života) na jedno z dětí a ostatní tím připravili o dědictví.Anonymní píše:Matka manžela vydědila? A odkud se to dozvěděl? Co udala jako důvod vydědění? Vždy´t vydědit vlastní dítě je poměrně složitá záležitost…
No a představ si, že jsem se ted´někde dočetla, že ani to není tak úplně v pořádku a ostatní to mohou napadnout.
Nelisa píše:eva valoi píše:Přesně, to není žádná sranda někoho vydědit, musíš mít velmi závažné důvody, je to právní krok. Leda že by majetek (např. nemovitost) přepsali už nyní (za života) na jedno z dětí a ostatní tím připravili o dědictví.Anonymní píše:Matka manžela vydědila? A odkud se to dozvěděl? Co udala jako důvod vydědění? Vždy´t vydědit vlastní dítě je poměrně složitá záležitost…
I toto se da po smrti rodice napadnout…resili jsme to min. tyden u pravnicky…myslim, ze s tim vydedenim to nebude tak horky…a jinak, nic ve zlym, ale me tchyne v zivote nic nedala a ani se k tomu nechysta, ale psat o ni, ze je s… ![]()
Taky jsme to řešili nedávno.Každé takové vydědění se dá napadnout a musel by bejt vážnej duvod vubec to provédst.Třeba syn zabil otce atd..
eva valoi píše:Nelisa píše:No a představ si, že jsem se ted´někde dočetla, že ani to není tak úplně v pořádku a ostatní to mohou napadnout.eva valoi píše:Přesně, to není žádná sranda někoho vydědit, musíš mít velmi závažné důvody, je to právní krok. Leda že by majetek (např. nemovitost) přepsali už nyní (za života) na jedno z dětí a ostatní tím připravili o dědictví.Anonymní píše:Matka manžela vydědila? A odkud se to dozvěděl? Co udala jako důvod vydědění? Vždy´t vydědit vlastní dítě je poměrně složitá záležitost…
Zajímavé, děkuji za informaci. ![]()
eva valoi píše:Anonymní píše:Matka manžela vydědila? A odkud se to dozvěděl? Co udala jako důvod vydědění? Vždy´t vydědit vlastní dítě je poměrně složitá záležitost…
Zrovna jsem to chtěla napsat, vydědit nejde jen tak lusknutím prstu.
Tak tvoje tchýně by ho mohla vydědit pouze pokud by ji trvale odmítal potřebnou pomoct v nemoci, neprojevuje o ni zájem, byl odsouzenej pro trestnej čin min. na rok nebo vede nezřízenej život (např. hraje automaty).
A to musí dokázat a sepsat ne do závěti, ale samostatná listina o vydědění, ne jedna paní povídala.
Tak nevím, jestli některej z bodů tvůj manžel splňuje.
Jinak je totiž neopomenutelnej dědic. ![]()
Jackie píše:
Tak tvoje tchýně by ho mohla vydědit pouze pokud by ji trvale odmítal potřebnou pomoct v nemoci, neprojevuje o ni zájem, byl odsouzenej pro trestnej čin min. na rok nebo vede nezřízenej život (např. hraje automaty).
A to musí dokázat a sepsat ne do závěti, ale samostatná listina o vydědění, ne jedna paní povídala.
Tak nevím, jestli některej z bodů tvůj manžel splňuje.
Jinak je totiž neopomenutelnej dědic.
No a jestli některej z těch bodů manžel splňuje, a pokud ho matka vydědila, tak ho musí splňovat, tak nechápu, proč by vám měla půjčovat peníze. To prostě nemá logiku…
Trošku sis naběhla s tím vyděděním, není-liž pravda?
No právě,v naší rodině z mojí strany jsme si vždycky půjčovali když někdo potzřeboval a ani nikdo neřešil na co to kdo chce,prostě potřebuje tak půjčím a příště zase oni půjčí mě,příjde mi to v rodině normální.Jenomže bohužel já už nikoho nemám,takže zbývá jenom tchýně a to jsem se sakra rozhodovala jestli jí říct
Dnes jasně dala najevo že od ní nic nedostaneme,protože teď jedou na hory a předplácí si dovolenou v cizině na léto a co kdyby jim třeba odešla lednička,televize,nebo mrazák,no prostě hloupí výmluvy.Navíc se manžel dozvěděl že jeho vydědila,protože její manžel to s dětma z prvního manželství udělal taky a všechno zdědí švagrová,aby se nemusela dělit,no jestli jste matky udělaly byste něco takovýho?