Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no jo její věc, její peníze…
blbý je , že to slíbila a pak s Váma vymetla, to by mě mrzelo daleko víc…
to ale jeste neznamená že je lakomá.. třeba jen měla vysoké vydání o kterém nechce mluvit, na druhou stranu měla vám dát včas vedet že peníze nebudou abyste na to byli připravení…
mrzelo by mě její jednání… ale že je lakomá bych neřekla.
Lowel píše:
promiň , ale mě osobně je třeba taky smutno například i z té starší generace, která svým dětem nikdy nic nedala, a bohužel ani svou lásku, protože ji neuměla dát, nebo nechtěla. nemůžeš všechny házet do jednoho pytle, nevím jak by bylo třeba tobě, kdby ti třeba vlastní rodiče sdělili, že emigrovali kdysi do ciziny kvůli kariéře a tebe ani nechtěli vzít sebou, že jsi se radši neměl narodit, jako to sdělovali celé dětství a dospělost mému manželovilidé jsou všelijací. Nebýt babičky, která řekla, že tedy manžela dá do děcáku, protože ona sama už měla 70 let, tak by ho nikdy sebou nevzali.(to je jen malý příklad z našeho života) Pravda bude někde uprostřed, Není fajn, když se děti něčeho bez zásluhy dožadují, ale není taky fajn, když i rodiče nemají o své děti zájem a je úplně jedno kolik let jim je. Jediná věc která z toho plyne je, nedělat svým dětem i rodičům to samé. u nás se bohužel teď soustředili na svá vnoučata na které dělají neúměrný nátlak. Taky by se ti rozhodně nelíbilo, pokud by šlo o tvé děti a ty jsi se k jejich prarodičům chovala vždy víc než slušně. Jenže jsou lidé, kteří neznají své hranice, které by se překročit neměly a to jak u mladé generace tak i u staré, bohužel
já neříkám, že všichni jsou takoví a ani neházím všechny do jednoho pytle. Jistě, chápu, že ne každý měl na růžích ustláno (já sama díky těžkému alkoholismu obou rodičů jsem nedosáhla vytouženého dětství), ovšem reaguju na něco, co zde vidím každou chvíli, a to je obrovská nenávist vůči tchánovcům (podotýkám opět, že povětšinou), buď je tchýně kráva, protože se nezajímá, nebo se zajímá moc…, naprosto klidně tady spousta uživatelek píše, že něco nedostaly, zatím, co jiní ano, nebo dostaly a je toho málo, případně ní jim to po chuti. Nebo jako tady, zakladatelka s partnerem, jsou dospělí, pořídí si dítě, dostanou se do problémů a hned za jejich problémy může někdo jinej, kdo nechce dát. Ano UZNÁVÁM, že popsaný postup chování matky přítele není úplně košér, ale jak už jsem zmínila, jde o dospělé lidi, kteří by si měli prioritně řešit své problémy sami…
Náš Daník má dvě babičky a už žádného dědu. Moje mamka nás z důchodu podporuje jak může (plenky,jídlo…)a od manžela mamce není si blbý vzít peníze,protože manžela kdysi v mládí podporovala,kapesné. Jen uvádím,že narozdíl od mé mamky má ještě k důchodu práci v marketu a platí méně za bydlení…Náš syn od ní ještě nedostal jediný dárek,protože jsou to všechno zbytečný krámy (hračky). Já jsem na 3MD,manžel vydělává minimum,splácíme hypotéku…Nechápu to,musela jsem se aspoň vypsat…jsem na ni alergická,pro mě naprosto falešná ženská.
no ja te chapu, moje tchyne zas jezdi po dovolenych a malemu nedala skoro nic , maximalne neco od vietnamců, je to mazec, ma penez vic nez dost, ale tak to byva kdo ma moc chce jeste vice.
@N0 píše:
Když si bereš půjčku, máš vědět, zda máš na to ji splácet.
reaguješ na příspěvek z roku 11,asi už to nebude aktuální
@mojmira Však já nečekám další reakci, jen jsem to musela napsat autorce, aby to třeba věděla do budoucna a už se tolik nedivila, až jí příště nikdo nepůjčí.
@Jackie píše:
Tak jediný co vidím na chování tvé tchýně špatnýho, je že neřekla hned, že vám nepůjčí.
Ale přece není její povinnost půjčovat vám svoje peníze? To kolik si vydělávají přece není tvoje věc.
Souhlas, že nejhorší jsou hádky o peníze v rodině.
To že je podle tebe svině nechápu už vůbec
Je to sice hodně stará diskuze, jak se dívám, ale jedna z mnohých na téma tchyně mrcha. Tak přidám svůj názor. Třeba tchyně opravdu půjčit chtěla, jenže se mohla taky dostat do nějakých potíží. Nikde není řečeno, kde pracuje, třeba je OSVČ, pak stačí nějakýdrobný výpadek a jste v problémech. A navíc půjčování v rodině s sebou nese opravdu riziko - pokud nemáte jistotu navrácení, je těžké něco vymáhat. A třeba tchyně nechtěla, protože co jsem pochopila, mely jít peníze na splátku něčeho. A jestliže nejsou schopní částku splatit jinak než půjčenou částkou, jakou by měla šanci, že peníze dostane zpět? Takže já to chápu, a osočovat tchyni, že je kdovíco, je lumpárna. Nemá povinnost vám pomáhat.