Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky bych byla raději, kdyby mě ignorovali
A to mě čeká na jaře stěhování k nim do baráku, bez možnosti vlastního vchodu, takže budu asi ignorovat já, pokud je dřív nepošlu do háje a bude klid ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
dávám anonymitu, protože do emimina chodí pár příbuzných z přítelovi rodiny.
Máte někdo stejný problém, že vás tchýně ignoruje? Nezve vás na žádné své akce, na návštěvy, narozeniny, nenechává vás pozdravovat, chodí k vám jenom, když nejste doma, když si domlouvá schůzku s přítelem, tak beze vás apod.?
Jsme s přítelem 4 a půl roku a celkem mě to mrzí. Moje rodina zve přítele pořád a těší se na něj
Zase lepší, než kdyby k vám pořád lezla s nemytýma rukama
.
Teď vážně: a co si s ní o tom promluvit? Normálně jí to říct, že tě to mrzí, že už je součástí i tvé rodiny… Nevím jak to máte, zda třeba plánujete svatbu, děti…?
@Gina108 píše:
Hehe, jak čtu emimino, tak co by za to jiné daly, aby je tchýně ignorovala.
@Elilen píše:
Buď ráda. Mnohdy je to lepší.![]()
Pěkný
![]()
Ale ona to taková legrace asi nebude, když pak budou děti… A´t jsou tchýně jaké jsou, je dobré s nimi mít min. půměrný vztah, je to matka partnera, a je dobré jí respektovat, a udržovat vztah. Má tchýně také není 100%, ale porodila a vychovala mého manžela, takže s ní vždy jednám s úctou. Někdy to chce teda hodně sebeovládání…
![]()
Mě teda tchýně přijala do rodiny prakticky okamžitě, brzy mi nabídla i tykání a často naopak ignoruje svého syna a řeší věci se mnou. Naopak tchán mě dlouho ignoroval, bral to tak, že synova přítelkyně je jeho soukromá věc. Nijak mu nevadilo, když jsem k nim jezdila, ale nebavil se se mnou, všechno řešil se synem o samotě, prostě mě nebral za součást rodiny. Když jsem se po pěti letech z přítelkyně stala manželkou, teprve mě začal brát na vědomí a nabídl mi tykání. Někdo to tak prostě má.
@Anonymní píše:
Ahoj,
dávám anonymitu, protože do emimina chodí pár příbuzných z přítelovi rodiny.
Máte někdo stejný problém, že vás tchýně ignoruje? Nezve vás na žádné své akce, na návštěvy, narozeniny, nenechává vás pozdravovat, chodí k vám jenom, když nejste doma, když si domlouvá schůzku s přítelem, tak beze vás apod.?
Jsme s přítelem 4 a půl roku a celkem mě to mrzí. Moje rodina zve přítele pořád a těší se na něj
Vyjádřím se jen k jednomu, pž ty další případy, které si popsala, tak si myslím, že tam není o co stát
jako třeba pozvání na narozeniny atd… Určitě bych si promluvila s přítelem, pokud ti to opravdu tak vadí. Proč je taková a že bys jí ráda poznala a přítel by se měl rozhodně taky zapojit, pokud ty si ho zapojila do svojí rodiny. To lezení na návštěvy, když ty nejsi doma bych rychle zatrhla, sice je to přítelova matka, ale evidentně se družit nechce
a pro tebe to je v podstatě cizí člověk a také tvoje domácnost, takže nevím proč by ti měl cizí člověk lozit po bytě, ještě pokaždý naschvál když nejsi doma. Minimálně je to neslušný, kdybys jí znala, tak prosim, ale za těchto okolností nevidím důvod. Ty jí přeci taky nelezeš do bytu, když ona není doma, nebo snad ano??? A když se ti vyhýbá i ve tvém bytě, aby tě nepotkala, tak to na mě tak nějak působí, jakoby se něčeho bála, ale čeho, to nevím ![]()
Ještě dotaz zakladatelko, má tchýně manžela, nebo přítele???
Tchýně nemá momentálně nikoho, s přítelovým otcem je rozvedená. Ten bydlí v jiném městě tak 15km daleko a má se svojí přítelkyní nové dítě, takže se stará jenom o něj, takže i přítele nasvštěvuje pomálu, ale u něho mě to nevadí, protože mě nechává vždycky pozdravovat a nikdy se na mě hnusně nedíval a když jsem něco potřebovala, pomohl mi.
Po druhém manželovi (už zemřel) má tchýně dům a svůj původní domek dala k užívání přítelovi. Takže já jí nemůžu říct půl slova, je to hlavně přítelův domov.
Když se tchýně o mě nezajímá a o všechny ostatní ano - třeba o manželku bratránka nebo o nevlastní vnoučata apod. tak se prostě cítím odstrčeně a méněcenně.
Vím, že na jejím názoru nezáleží a že ona neurčuje moji cenu, ale nemůžu si pomoct, když tohle dělá, v tom okamžiku se cítím jak hadr a nechce to přejít ani silou vůle
Nejradši bych byla, aby mi na jejím chování nezáleželo
Ahoj zakladatelko,
napíšu anonymně a prosím o zachování anonymity. Chodí sem několik známých a jak jsem se přesvědčila čtou i mé příspěvky a nechci toto s nimi rozebírat.
Měla jsem to se svou tchýní podobně. Ignorovala mě řadu let. Byla jsem v té době hodně mladá a na jejím chování mi nějak nezáleželo. Nejdřív mě to zaráželo, ale rychle jsem se s tím smířila. Měla jsem spoustu zájmů, aktivit, hodně jsem pracovala. Můj tehdy přítel si s chováním matky nevěděl rady, byl překvapený. Tak nějak to řešit chtěl, ale já jsem nechtěla nějaké domlouvání, tlačení a vnucování se někomu kdo o mě nestojí. Najeli jsme na režim, kdy on jezdil k rodičům sám a k mým byl zván kdykoli. Vyhovovalo nám to oběma. A myslím, že mou tchýni nakonec štvalo nejvíc to, že si z toho nic nedělám. Po letech se to trochu obrousilo (protože jsem otěhotněla), ale moje vztahy s tchýní jsou (i kvůli jiným věcem) chladně společenské.
@Anonymní píše:
Tchýně nemá momentálně nikoho, s přítelovým otcem je rozvedená. Ten bydlí v jiném městě tak 15km daleko a má se svojí přítelkyní nové dítě, takže se stará jenom o něj, takže i přítele nasvštěvuje pomálu, ale u něho mě to nevadí, protože mě nechává vždycky pozdravovat a nikdy se na mě hnusně nedíval a když jsem něco potřebovala, pomohl mi.
Po druhém manželovi (už zemřel) má tchýně dům a svůj původní domek dala k užívání přítelovi. Takže já jí nemůžu říct půl slova, je to hlavně přítelův domov.Když se tchýně o mě nezajímá a o všechny ostatní ano - třeba o manželku bratránka nebo o nevlastní vnoučata apod. tak se prostě cítím odstrčeně a méněcenně.
Vím, že na jejím názoru nezáleží a že ona neurčuje moji cenu, ale nemůžu si pomoct, když tohle dělá, v tom okamžiku se cítím jak hadr a nechce to přejít ani silou vůleNejradši bych byla, aby mi na jejím chování nezáleželo
Myslela jsem si to, všechny okolo akceptovat bude, ale tebe ne, znám takový jeden případ ve svém okolí, můj případ to tedy není, ale mojí kamarádky ano. Ze začátku z toho byla víceméně spíš zaražená, nicméně dle jejího chování jsme se shodli, že si prostě bába akorát chrání svoje teritorium
( když to řeknu hnusně ). Příjde mi to jako určitá obrana, prostě tak nějak bude dělat, že neexistuješ, časem se to třeba zlepší, jak tady zmiňovala anonymka pod tvým příspěvkem, ale myslím, že váš vztah bude asi pořád takový chladný a nijaký, na vzniku dobrého vztahu musí být vždy 2, takže na tvém místě bych se s tím nějak naučila žít, soustředila bych se na vztah a aby vám to klapalo a tchýni bych brala s rezervou, jiná nebude.
Tak to jsme na tom úplně stejně
jenomže nám ta tchýně jednu dobu dělala ze života peklo, a pak si to asi uvědomila jak se chovala, jenomže ona se mi prostě neomluví. A do ted tam jezdí manžel sám nebo se synkem, Mě nikdo nezve, a že by se ukázala tady to už vůbec ne. Jinak dárky vnoučkovi taky moc nedává, BABA Protivná!
Co bych za to dala kdyby dala aspoň na chvíli pokoj