Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekni jí to z očí do očí. Ovoce by mi nevadilo (u mojí tchýně).
Příspěvek upraven 18.11.13 v 15:28
Vadilo by mi to hodne, ale jak bych to resila netusim ![]()
a malemu do jidla nekousu ani ja… me zas minule rozhodila kamaradka, kdyz malemu dala pusu primo na pusu. ja to taky nedelam a uplne me to zarazilo.
Po wc jasne, z venku kdyz sem se nehrabala treba v pisku tak si taky nemyju. Mju si je jen kdyz du delat s jidlem nebo tak. A ne nevadilo by mi, kdby tchyne do neceho kousla a pak to dala synovi. Proc?
Tak nejdriv ji slusne opakovane rikat, at si ty ruce umyje, nez jde delat cokoliv s malym. A k tomu deleni se o jidlo-prenasi se tim bakterie, ktere ma ona v puse prckovi a zbytecne se tim zadelava na pozdejsi kazy. U nas neexistujedelit se o jidlo, pribor, olizovat dudlik, kdyz spadne,..
Proste ji popros, kdyz hlida, at si ruce umyje, ted se muzes vymluvit na to, ze je lehky neco chytnout, ze je na to pocasi, tak at malyho nenakazi. ![]()
Ovoce by mi nevadilo a umývání rukou návštěv jsem řešila, jen do nějakých pár měsíců syna…u ročního dítěte už bych to tak neřešila ![]()
Okousané jídlo nemám ráda ani já, tak proč ho cpát dítěti
Ale já jsem na tohle ďas a o jídlo se „dělím“ nebo dojím jen po příteli.
Tchýni bych to normálně, slušně řekla, že ať se nezlobí, že je venku plno „humusu“ a ať si umyjie ruce, než půjde k malému. Když hold naznačování nestačí, tak se to musí říct na plno.
@Ali-Ali píše:
Vadilo by mi to hodne, ale jak bych to resila netusim
a malemu do jidla nekousu ani ja… me zas minule rozhodila kamaradka, kdyz malemu dala pusu primo na pusu. ja to taky nedelam a uplne me to zarazilo.
Jako nedelas to vlastnimu diteti? Tu pusu na pusu?
Moji tchyni zase smrdi z pusy na dalku a porad strka hlavu malemu pred oblicej..
Chudak malej. ![]()
@nikol.ondrášovka jo ale zvlast, jestli bydli v panelaku, tak kliky, tlacitka ve vytahu…penize pri nakupovani…je to dobytcarna
…takovou tu venkovni spinu bych nehrotila jako hrabani na zahradce a tak…
@Ali-Ali píše:
Vadilo by mi to hodne, ale jak bych to resila netusim
to myslíš vážně?
Pozitivni je to, ze aspon ziska imunitu, uplna izolace od spiny dobra neni. Ze by si nemyla ruce ani po wc mi pripadne divne, to ji tam kontrolujes?
@Krkael píše:
Jako nedelas to vlastnimu diteti? Tu pusu na pusu?
no na pusu proste pusu nedavam
ja trpim hodne na opary a mam to dlouhodobe zafixovane, i kdyz zrovna nic na rtech nemam.
ale jako u tohohle chapu, ze to je spis muj problem. takze to nekritizuju, proste jenom, ze kazdeho zarazi neco jineho a ma ty „hranice“ jinde.
Ahoj holky,
radsi anonymne, nechci, aby me tchyne poznala…
Trapi me, ze si moje tchyne neumyva ruce, kdyz hlida meho rocniho syna. To je snad normalni si po prichodu domu z venku umyt ruce, ne? To stejne po pouziti wc atd. Uz nevim, jak ji to uz mam dat najevo. Minule prisla hlidat maleho a ja rikam synovi: „Babicka si jen umyje ruce a hned si te vezme.“ Rekla jsem to dost nahlas, urcite to slysela, ale co myslite? Delala jakoby nic a vrhla se na maleho (mmch kdyz prave jedl). Jak ji to rict slusne a jasne, ze myti rukou je zakladni hygiena? Ona pak maleho muchluje, krmi ho atd. a mne to proste vadi, ze si neumyje ruce z venku ani po wc. Rikala jsem to manzelovi a on rikal, ze si doma nemyli ruce, jen kdyz je meli vylozene viditelne spinave od neceho. Co si o tom myslite? Jak ji to slusne rict?
A jeste jeden dotaz - vadilo by vam, kdyby tchyne davala vasemu diteti napr. ovoce, do kteteho predt kousala?
Omlouvam se za chyby, pisu z mobilu.