Tchýně mi do všeho mluví..

Anonymní
12.6.21 08:53

Tchýně mi do všeho mluví..

Ahoj, jak už z názvu vyplývá, mám poslední dobou víc a víc problémy s tchýní, která nám do všeho mluví. Mám ji jinak ráda, je to fajn ženská, ona má ráda mě, ale její povaha v tomto směru mě nesmírně vytáčí a nedá se s ní o tom mluvit, takže nevím jak to změnit a trochu ji uzemnit :zed:
Jsem momentálně v půlce těhotenství (naše první dítě, její první vnouče)… Dává mi už teď pro mě dost nevyžádané rady a názory, s kterými prostě nesouhlasím… ráda si od ní vyslechnu radu k rodičovství, ale užitečnou…
Vždy se k těmto tématům dostaneme náhodně během nějaké diskuze, nebo jako nedávno například když mi přišel balíček s prvními věcmi pro mimi. Objednávala jsem dvě “hračky” pro začátek, dudlík a lahvičku pro novorozence… Zrovna u nás byla a když to uviděla, úplně se zarazila, proč jako mám tu lahvičku, že budu prostě za každou cenu kojit! Tak jsem se ji snažila vysvětlit, že samozřejmě budu kojit ráda, ale netuším jak to půjde a že lahvička se přece doma může hodit i na odstříkané mléko atd… no prostě drama a vůbec si to nenechala vymluvit… dále dudlíky, prý je miminu musím cpát hned od narození, ať si na něj zvykne a má ho furt 8o To já samozřejmě nechci… Koupila jsem ho pro jistotu, abych mu ho případně občas dala, ale rozhodne ne, aby ho mělo narvaný v puse neustále :roll:
Jakmile viděla všechny tyto věci, ohlásila nám že do narození nám nekoupí vůbec nic, kvůli její špatné zkušenosti, což chápu, ale zmínila jsem se příteli opět bohužel před ní, že bych se ráda třeba za měsíc jela jen kouknout na kočárky a postupně ho vybrat, mám co se týče kočárku víc požadavků a prostě to na poslední chvíli nechci nechávat.. No to se zhrozila a normálně mi to zakázala, že určitě ho kupovat nebudeme, že až porodím, tak mi po nějaký přítel dojede, že to takhle udělat nesmíme 8o Poslední téma ke kterému jsem se před ní dostala, což už je dávno je uspávání, prý jakmile se dítě do minimálně předškolního věku neuspává, nedrží se u toho za ruku atd.. tak je to prý týrání dětí :lol: No holky já vždycky jen koukám a v tu chvíli ani nemám slov, hádat se nemá cenu, protože ona si to vymluvit nedá… Rekonstruujeme teď ještě dům a samozřejmě tam mi do všeho taky mluví, ale to zas až tak už neřeším, spíš mě děsí ten přístup k dítěti atd… nechci aby z něj udělala neschopné a rozmazlené dítě…
Nejhorší na tom všem je že přítel na ni nedá dopustit a všechny tyto její “rady” přijímá a nechává si je vtlouct do hlavy… Tchýně je u nás skoro furt, bez ohlášení a až se narodí mimco, začínám se bát že u nás bude nonstop a bude chtít převzít s jejím přístupem celou výchovu za mě, což příteli jak tak pozoruju vůbec nebude vadit a nepřijde mu to divné (jinak se s přítelem na všech těchto věcech shodneme, ale ona ho vždy úplně zmanipuluje) :roll: Holky prosím jak se z toho nezbláznit a trochu ji uklidnit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17204
12.6.21 08:57

Odkyvat a dělat si to po svém, asi jediná cesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
12.6.21 09:03

Takhle radit, je její práce, to že dnes máme na vše internet, je prostě jen taková disfunkce společnosti.
Já moji tchyni brala velmi vážně a pokud jsme se na něčem neshodly, pak jsme si to vysvtělily.
Vzhledem k tomu, že jsme jinak rozumné a projevujeme si úctu, i odlišné názory jsme si byly schopné zdůvodnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33690
12.6.21 09:04

Tak mluvit může do čeho chce, to ale neznamená, že jí musíš poslechnout. Problém bude i přítel, když si neechá vše nacpat do hlavy, a tvůj názor ho pak zas až tolik nezajímá že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.21 09:08

@arinecka Po tom, co mu jeho máma nacpe tyto všechny názory do hlavy je pravda že moje názory už tak vážně nebere :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14313
12.6.21 09:09

No já měla to samé a vlastně občas i do teď. A stále s ní bojujeme. Tchyne má prostě zastaralé názory a myslí si že ona si vychovala své děti nejlépe :roll: takže rádi ják to mám dělat já a muž. Manzel ji vždy řekne že ať si nechá své rady pro někoho jiného že nás to nezajíma. Vzdy se s ní muž pohádá. Jsou lidi kteří si prostě říct nedají. Je to pořád dokola. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
12.6.21 09:10
@Anonymní píše:
@arinecka Po tom, co mu jeho máma nacpe tyto všechny názory do hlavy je pravda že moje názory už tak vážně nebere :nevim:

To bude mnohem větší problém, než celá tchýně dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33690
12.6.21 09:10
@Anonymní píše:
@arinecka Po tom, co mu jeho máma nacpe tyto všechny názory do hlavy je pravda že moje názory už tak vážně nebere :nevim:

To je ale špatně, jeho matka přece radit může, ale ne tak, že vždy bude po jejím. Akorát se pak budete zbytečně hádat, budeš pořád poslouchat, máma říkala? To neeeee :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
12.6.21 09:13

Než nevyžádané rady (to mi připadá, že dělá ohledně deti většina žen) bych řešila vaše soukromí a nevyžádané návštěvy tchyně, ideálně dřív, než se dítko narodi. Až budete mít doma mimino, bude se zauzivany režim návštěv měnit hůř.
Dítě se ještě ani nenarodilo, rady neřeš. A pak jedním uchem tam, druhým ven.. Co já se naposlouchala řeči ohledně mých synovcu a neteri, od mámy a babičky, jak by se co mělo dělat jinak (ohledne mého dítěte si už netroufnou mi radit). Případně okomentovat - ty už sis děti vychovala, teď jsem na řadě já.. Dneska jsou ve výchově jiné trendy..
Jinak tchyni chápu, taky ráda poradím mladším kolegyni ohledně jejich děti, ať chtějí nebo ne:)

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.6.21 09:22

V první řadě by bylo dobrý akceptovat, že ona už děti vychovala a tak nějak o nich něco ví, na rozdíl od tebe. Jo, dětí, co nepotřebují uspávat, je minimum a opravdu je uspáváním nerozmazlíš. Často to uspávání je nejkrásnější část dne. Dudlík je sakra dobrá věc a jestli ho mít bude nebo ne, to si rozhodne mimčo samo. Buď bude mít potřebu stále něco sát a pak mi věř, že mu ho ještě ráda dáš nebo ho nebude chtít vůbec. Ale to je o mimču, ne o tvým rozhodnutí. Kočárek, to je bohužel stará pověra, ale není problém ho nechat do porodu v obchodě nebo dát ke tchýni… Dneska je děsně moderní bojovat s tchýní, protože to je největší nepřítel a je potřeba ho z života vystrnadit. Co takhle hledat aspoň trochu společnou řeč? Být diplomat, hledat cestu ke komunikaci misto toho, aby jsi se hned ježila a dávala tchýni najevo, že je blbá? Je to s něma těžký, jenže se snachama kolikrát ještě horší.

• Citovat
  • Upravit
20900
12.6.21 09:43
@Annabela11 píše:
No já měla to samé a vlastně občas i do teď. A stále s ní bojujeme. Tchyne má prostě zastaralé názory a myslí si že ona si vychovala své děti nejlépe :roll: takže rádi ják to mám dělat já a muž. Manzel ji vždy řekne že ať si nechá své rady pro někoho jiného že nás to nezajíma. Vzdy se s ní muž pohádá. Jsou lidi kteří si prostě říct nedají. Je to pořád dokola. :roll:

Vzhledem k tomu, že vychovala muže, kterého sis vzala, tak zase tak špatnou práci nedovedla ne? A ono „zastaralé“ jak se to vezme. Ty děti tehdy vyrostly a vyrostou i teďka, jen se holt mění podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
12.6.21 10:04

No asi bych jí řekla, že ona si své dítě už vychovala a teď si vychováš zase ty to tvoje…že jí děkuješ za rady a názory, ale budeš si to dělat podle sebe…čím dřív jí to vysvětlíš, tím dřív budeš mít možná klid ;) neohlášené návštěvy bych jí taky netrpěla…ale to si budeš muset taky vysvětlit se svým přítelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
12.6.21 10:14
@Annabela11 píše:
No já měla to samé a vlastně občas i do teď. A stále s ní bojujeme. Tchyne má prostě zastaralé názory a myslí si že ona si vychovala své děti nejlépe :roll: takže rádi ják to mám dělat já a muž. Manzel ji vždy řekne že ať si nechá své rady pro někoho jiného že nás to nezajíma. Vzdy se s ní muž pohádá. Jsou lidi kteří si prostě říct nedají. Je to pořád dokola. :roll:

Tak jelikož sis jejiho syna vybrala jako partnera pro zivot, tak ho nejspis opravdu vychovala dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.6.21 10:18

Moje tchýně tu byla na návštěvě. Já šla vedle kojit a ona mě přišla zkontrolovat, jestli mu fakt dávám prso, nebo tam mám schovanou láhev. 8o Takže klid a nastavit hranice. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
12.6.21 10:44
@Lizzie001 píše:
Moje tchýně tu byla na návštěvě. Já šla vedle kojit a ona mě přišla zkontrolovat, jestli mu fakt dávám prso, nebo tam mám schovanou láhev. 8o Takže klid a nastavit hranice. :palec:

Tak to bych nedala :lol: :lol: :lol: ale je pravda, že jsou lidi, který si myslí že těhotenstvím/porodem ženská ztrácí nárok na soukromí a že jich je hodně :lol: mě vadí už jen osahávání břicha, jasně, se zeptáním to zkousnu a řeknu, že může, ale když někdo přijde a automaticky mě začne osahávat, to bych vraždila, vůbec teda nevim, jak bych reagovala, kdyby tchyně přišla bez zeptání do jiný místnosti kde kojim - je to sice přirozený, to ale neznamená, že mi každej najednou může očumovat prsa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová