Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Začalo to nevinně, brala si její dceru dost pravidelně, pak z toho bylo každý den, její dcera si to podle mě neuvědomila, protože její máma je pro celou rodinu diktátor, celá rodina ji poslouchá a když neco není podle ní, tak je zle, je hrozně neústupná, zlá. Její manžel ji taktéž poslouchá. Je to děsný. Já jsem jediná, kdo se ozývá, ale mě neposlouchá, je vážně děsně splachovací. Vyrazím ji dveřmi a ona přijde oknem a to skoro doslova.
Ty jo, to je mi te lito, i tech druhych, jakobys psala o te nasi.Fakt je lepsi, ze bydlime dal, sice by obcas bodlo nejake hlidani(urady, dr vyridit, nebo jen kino),ale proste za tu cenu nam to nestoji.Jak psali druzi, nastavit hranice, nebo ji proste poslat, kam patri a upozornit ji na babickovskou funkci v rodine, ted jste rodice vy dva s muzem, tak se vam do toho roficovstvi nema co plantat.
To je proste mor, kdyz nekdo nezna hranice.Jak to ma treba v praci? Nase tchyne byla uz nekolikrat kvuli neshodam s kolegynemi vyhozena, ted je bez prace.
@BohunkaP No nevím…u mě to řeší chlap! teď už ano. A mám klid
Holky, obnovuji téma. Nakonec už mi ruply nervy, všechno, co mi vadí jsem ji slušně řekla, po tom, co nám syna vrátila opilá po 6 hodinách a domluvili jsme se na něčem jiném a ještě byla schopná nám v půl 11 v noci hystericky volat, co to máme my za chování. Neskutečná drzost. Došlo to tak daleko, že začala všude tvrdit, že ji držíme akorát tak v šachu s malým, že ji ho nechceme dávat apod. Jistě, že ji ho nechci dávat, když mě bytostně nenávidí, pomlouvá kudy chodí a ještě nerespektuje. Dokonce řekla, že se bude muset kvůli nám malého vzdát, tchán s tím nesouhlasí, je proti ní, ale bohužel nemá žádné slovo v rodině. Řekla jsem ji, že s ní končim vztah pro dobro nás všech. Malého ji dávat nebudeme, akorát se obávám, aby to neřešila nějak soudně… ![]()
Jenže co s ní, když nedodržuje pravidla, chodí si s malým támhle někam na skleničku - dle jejích slov na jednu skleničku, ale když přišla, tak prosmraděla celý vchod, jak to z ní táhlo… co dělat…?
@Anonymní píše:
Holky, obnovuji téma. Nakonec už mi ruply nervy, všechno, co mi vadí jsem ji slušně řekla, po tom, co nám syna vrátila opilá po 6 hodinách a domluvili jsme se na něčem jiném a ještě byla schopná nám v půl 11 v noci hystericky volat, co to máme my za chování. Neskutečná drzost. Došlo to tak daleko, že začala všude tvrdit, že ji držíme akorát tak v šachu s malým, že ji ho nechceme dávat apod. Jistě, že ji ho nechci dávat, když mě bytostně nenávidí, pomlouvá kudy chodí a ještě nerespektuje. Dokonce řekla, že se bude muset kvůli nám malého vzdát, tchán s tím nesouhlasí, je proti ní, ale bohužel nemá žádné slovo v rodině. Řekla jsem ji, že s ní končim vztah pro dobro nás všech. Malého ji dávat nebudeme, akorát se obávám, aby to neřešila nějak soudně…
Jenže co s ní, když nedodržuje pravidla, chodí si s malým támhle někam na skleničku - dle jejích slov na jednu skleničku, ale když přišla, tak prosmraděla celý vchod, jak to z ní táhlo… co dělat…?
Je to vaše dítě a máte za něj vy zodpovědnost. Ne nachmelená tchyně. Návštěvy bych jí neupírala, když bude střízlivá. Ale nedávala dítě samotné. Ať se klidně soudí. Ale takové jen vyhrožují…
@Russet píše:
Je to vaše dítě a máte za něj vy zodpovědnost. Ne nachmelená tchyně. Návštěvy bych jí neupírala, když bude střízlivá. Ale nedávala dítě samotné. Ať se klidně soudí. Ale takové jen vyhrožují…
Problém je, že my už ji i zakázali k nám vůbec chodit, protože nejen, že přišla a překřikovala se s tchánem navzájem, šířili negativní energii, ale nepustila mě nikdy ke slovu. Já se nadechla, že chci něco říct a ona mi buď do toho skočila okamžitě, nebo se otočila na mého manžela a přestala poslouchat. Tohle jsem snášela 3 roky, tento rok už to nedávám a přestala jsem ji k nám tahat. Ono je toho mraky, takové chování jsem nikdy nezažila. S ní se nedá mluvit, je neomylná. Tyhle lidi ani nedokážu brát k sobě domu prostě, nesmírně se mi to příčí.
Záleží na tvém muži, jestli je ochotný přerušit kontakt s matkou. Ale dítě bych prostě nesverila někomu, kdo s ním jde na skleničku. Prostě ne, je to mimino.
Takže nespoustet z očí, návštěva jen u vás doma. Jestli nechce, nedodržuje pravidla, rozlucte se. Nemůže mít nějakou nemoc? Mi to zní úplně patologicky…
@Anonymní píše:
Problém je, že my už ji i zakázali k nám vůbec chodit, protože nejen, že přišla a překřikovala se s tchánem navzájem, šířili negativní energii, ale nepustila mě nikdy ke slovu. Já se nadechla, že chci něco říct a ona mi buď do toho skočila okamžitě, nebo se otočila na mého manžela a přestala poslouchat. Tohle jsem snášela 3 roky, tento rok už to nedávám a přestala jsem ji k nám tahat. Ono je toho mraky, takové chování jsem nikdy nezažila. S ní se nedá mluvit, je neomylná. Tyhle lidi ani nedokážu brát k sobě domu prostě, nesmírně se mi to příčí.
Nepouštěj si do bytu nikoho, s kým se necítíš dobře. A když jde s dítětem popíjet, tak to nemá v hlavě v pořádku.
Udelala jsi dobre. Co o vas povida, uplne vypust. Klidne tem lidem o to vic povidej, ze Ti dite vracela opila. A toto nejlip s dukazy. Nebo si ji pozvi jeste jednou a vse nahravej. Pak nemusis mit strach ze soudu. ![]()
Dobře jsi udělala, pusť jí z hlavy. Kdyby měla nějaké tendence prosit o kontakt s vnoučkem, navrhla bych jí hodinku někde na hřišti nebo v parku s tím, že bude střízlivá. Ty si můžeš vzít knížku a po oku sledovat, jak si se synem hraje, nemusíš se s ní vůbec bavit. Blbé je, že skutečně může soudně žádat umožnění styku.. Máte nějaké důkazy, že v přítomnosti dítěte chlastá?
@unuděná píše:
Dobře jsi udělala, pusť jí z hlavy. Kdyby měla nějaké tendence prosit o kontakt s vnoučkem, navrhla bych jí hodinku někde na hřišti nebo v parku s tím, že bude střízlivá. Ty si můžeš vzít knížku a po oku sledovat, jak si se synem hraje, nemusíš se s ní vůbec bavit. Blbé je, že skutečně může soudně žádat umožnění styku.. Máte nějaké důkazy, že v přítomnosti dítěte chlastá?
No, ono je nejhorší, že ona řekne, že měla jen skleničku a jeji sestra, ke které chodí popíjet ji to samozřejmě potvrdí. Jenže jedna sklenička přece není takto cítit, z ní to úplně táhlo. Já bych si nikdy nedovolila vzít si něčí miminko a odjet s ním na 6 hodin k někomu na návštěvu. Ať mi netvrdí, že za 6 hodin měla jen jednu skleničku, nehledě na to, že ona je schopná vyžahnout i dvě lahve sama, co mi tak řekla o ní její vlastní dcera. Důkaz nemáme, jen to, co jsme cítili za zápach a sms od ní, že měla jen jednu skleničku.
@Anonymní píše:
No, ono je nejhorší, že ona řekne, že měla jen skleničku a jeji sestra, ke které chodí popíjet ji to samozřejmě potvrdí. Jenže jedna sklenička přece není takto cítit, z ní to úplně táhlo. Já bych si nikdy nedovolila vzít si něčí miminko a odjet s ním na 6 hodin k někomu na návštěvu. Ať mi netvrdí, že za 6 hodin měla jen jednu skleničku, nehledě na to, že ona je schopná vyžahnout i dvě lahve sama, co mi tak řekla o ní její vlastní dcera. Důkaz nemáme, jen to, co jsme cítili za zápach a sms od ní, že měla jen jednu skleničku.
A teď jsem si vzpomněla, že jeji dcera před 4 měsíci řikala, že šla i na pivo. Že měla prý žízeň.
A byla evidentně opilá? Protože víš, jestli jste abstinenti, pak ano, můžete cítit i jednu jedinou skleničku, čímž ji nechci omlouvat, ale je to tak. No stejně vám nezbyde než držet si palce, že to na soud nedá.
@unuděná píše:
A byla evidentně opilá? Protože víš, jestli jste abstinenti, pak ano, můžete cítit i jednu jedinou skleničku, čímž ji nechci omlouvat, ale je to tak. No stejně vám nezbyde než držet si palce, že to na soud nedá.
My rozhodně nejsme abstinenti, ale co ji znám, tak ji vidím jen u lahve vína. Pokaždé, za ty 4 roky, co jsme k nim přišli, vždy si otevřela lahev, i v těhotenství si ji musela vzít k nám, protože by se u nás nejspíš nudila bez té lahve, věděla, že já pít přece nebudu a manžel víno nepije. Přinést sama sobě flašku…to je trošku divné, že? :
@Anonymní píše:
My rozhodně nejsme abstinenti, ale co ji znám, tak ji vidím jen u lahve vína. Pokaždé, za ty 4 roky, co jsme k nim přišli, vždy si otevřela lahev, i v těhotenství si ji musela vzít k nám, protože by se u nás nejspíš nudila bez té lahve, věděla, že já pít přece nebudu a manžel víno nepije. Přinést sama sobě flašku…to je trošku divné, že? :
No jako je no, ale divím se, že tedy nemáte nějaké důkazy, pro jistotu
Ale to je fuk, jak říkám, modlete se, ať zůstane jen u těch pomluv před známými a netahá to k soudu.
Začalo to nevinně, brala si její dceru dost pravidelně, pak z toho bylo každý den, její dcera si to podle mě neuvědomila, protože její máma je pro celou rodinu diktátor, celá rodina ji poslouchá a když neco není podle ní, tak je zle, je hrozně neústupná, zlá. Její manžel ji taktéž poslouchá. Je to děsný. Já jsem jediná, kdo se ozývá, ale mě neposlouchá, je vážně děsně splachovací. Vyrazím ji dveřmi a ona přijde oknem a to skoro doslova.