Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naši jsou rozvedení, nedokážu si představit, že by na nějaké takové akci byli dohromady. Slavíme vícekrát. Štve mě to, ale lepší, než aby se potkali ![]()
No tak rozhodně bych se vyprdla na to abych něco dělala nadvakrát. To je její problém a její boj. Tím bych se snad ani nezabývala. Pozvaná byla a jít nechce tak co s tím.
Anonymní u nás je to to samé.. Ale na nějakou rodinnou oslavu, která je opravdu v uzkém kruhu zvem jenom rodiče- naši jsou rozvedeni, bez partnerů…
Protože i mě to přijde blbé, kdyby tam táta měl přítelkyni a máma sama a nebo dokonce oba..
Tak jsme měli svatbu, křtiny všechno…
Akorát te´d nechápu, jestli ji vadí jenom ex a nebo spíš nový partneři
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych znát názor těch, které řeší stejný či podobný problém, jak se s tím vypořádáváte? Tchýně s tchánem jsou již cca 4 roky rozvedeni a každý má nového partnera. Rozvod proběhl na podnět tchána, který si našel jinou ženu a s ní je šťastný. Tchýně je se svým přítelem, dle mého názoru, jen proto, aby někoho měla… kámen úrazu je ten, že se odmítá účastnit rodinných akcí, kam je pozvaný i její exmanžel, třeba narozeniny jejich vnoučka. S manželem zastáváme názor, že kvůli ní nebudeme dělat všechny oslavy na dvakrát a když nechce přijít, tak ona se ochuzuje o zážitky a rodinné oslavy. Máte na to stejný názor? Neby byste pro klid v rodině dělali vše dvakrát? Kvůli citlivému tématu píšu raději anonymně
Kdybych sama nezažila, tak také řeknu, že je to její boj. Ale protože si to umím dokonale představit, tak je lepší to dělat nadvakrát - samozřejmě padají velké celorodinné oslavy ![]()
Moje kamarádka dělá oslavy dokonce na 3×
, rozvedení jsou oba jejich rodiče, jedni se snesou s druhýma, ale třetí s nikým, to samé ti čtvrtí. ![]()
My s mužem rodiče sice rozvedené nemáme, ale oslavy děláme vždy dvě, protože jedni rodiče nechtějí tam, kde rádi slavíme my, takže pro ně je vždy ještě jedna skromnější oslava. ![]()
Já to teda chápu, u nás to máme stejné a dycky „musíme“ dělat oslavy 2, ale tak nám to nevadí ![]()
Ona nám takto právě zkazila i svatbu, tchán na ni pro klid rodiny přišel sám bez přítelkyně, ona tam přítele měla a stejně když došlo na rodinné focení, tak odmítla být s exmanželem na společné fotce
Já právě rodinné oslavy dost prožívám, kor když malý bude mít první a chtěla bych to ve velkém a jen kvůli ní se mi to nechce dělat na dvakrát a vnitřně se s tím peru, jako proč my bychom to kvůli ní dělali navíckrát…buď se přemůže a přijde anebo ať nechodí…a bojím se, že když jí ustoupíme jednou, jakože to kvůli ní uděláme teď na dvakrát, tak budeme ustupovat pořád…4 roky jsou podle mě docela dlouhá doba, aby se s tím naučila žít, že ji exmanžel opustil, nevím ![]()
A jinak ty malé oslavy teda taky dvakrát…
Ně to nepřijde divné.. Prostě jednou popřejete s tchánem a pak třeba druhý víkend jedete k tchýni, kde popřeje ona.. ![]()
Zase člvoěk se musí na to dívat z pohledu dítěte a ne z pohledu svého, že je to její boj, nech si dělá…Já jsme ráda, že prostě kluk má oboje prarodiče a snažím se tomu i přizpůsobit i to slavení atd
@Anonymní píše:
Ona nám takto právě zkazila i svatbu, tchán na ni pro klid rodiny přišel sám bez přítelkyně, ona tam přítele měla a stejně když došlo na rodinné focení, tak odmítla být s exmanželem na společné fotceJá právě rodinné oslavy dost prožívám, kor když malý bude mít první a chtěla bych to ve velkém a jen kvůli ní se mi to nechce dělat na dvakrát a vnitřně se s tím peru, jako proč my bychom to kvůli ní dělali navíckrát…buď se přemůže a přijde anebo ať nechodí…a bojím se, že když jí ustoupíme jednou, jakože to kvůli ní uděláme teď na dvakrát, tak budeme ustupovat pořád…4 roky jsou podle mě docela dlouhá doba, aby se s tím naučila žít, že ji exmanžel opustil, nevím
Nesuď, nejsi v její kůži. Jistě to není jednání cílené proti tobě. ![]()
Anonymní, ale to odsere dítě…
Já raději prostě udělám něco dvojmo a prostě ji pochopím a dítě bude mít oboje prarodiče než se takto přetgahovat a dohadovat a mít někde na oslavě dusno…
@iiiv já taky, kdoví co ji tchýn dělal ani neví a prostě možná toho je na ni moc..
My to máme taky tak…naprosto to chápu. Žiju s přítelem, který se před 2 lety rozvedl a představa, že by měl jít na rodinnou oslavu beze mně anebo, že by se tam potkal s ex, vůbec nehrozí. Nechtěl by se s ní vůbec vidět a mně by nechtěl nechat doma. ![]()
Dobrý den, chtěla bych znát názor těch, které řeší stejný či podobný problém, jak se s tím vypořádáváte? Tchýně s tchánem jsou již cca 4 roky rozvedeni a každý má nového partnera. Rozvod proběhl na podnět tchána, který si našel jinou ženu a s ní je šťastný. Tchýně je se svým přítelem, dle mého názoru, jen proto, aby někoho měla… kámen úrazu je ten, že se odmítá účastnit rodinných akcí, kam je pozvaný i její exmanžel, třeba narozeniny jejich vnoučka. S manželem zastáváme názor, že kvůli ní nebudeme dělat všechny oslavy na dvakrát a když nechce přijít, tak ona se ochuzuje o zážitky a rodinné oslavy. Máte na to stejný názor? Neby byste pro klid v rodině dělali vše dvakrát? Kvůli citlivému tématu píšu raději anonymně