Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neřeš to a jeď ![]()
Babička s dědou o holích, tak řekni „babi sedněte se, a já Vám podám Marušku“
Pokojíček u Vašich u tchyně nikoliv, to snad není problém, malé jsou 4 měsíce.
že malou někdo blbě chytne, nebo ji bude blbě držet, myslíš že se ní něco stane? NE nestane.
Neřeš kraviny a užívej si, že o Vás mají zájem.
Tak já nevím, ale moje prababi taky chodí o holi a malou si prostě pochovala v sedě na rukou. Nevím moc co ti říct, podle mě to trochu přeháníš, máš prostě strach malou komukoliv dát a to není moc dobré. Tchýně má určitě právo pochovat si vnučku. Nicméně. Pokud by byla opilá, nebo by ji někdo posazoval jak ty nechceš, dával ji něco co nechceš tak se prostě ozvi, na to máš právo. No a k těm nemocem, tak já nevím, ale nepsala si že už víš že někdo z přítomných je nemocný. Nebo nechceš aby jste tam šli jen kdyby náhodou byl někdo nemocný? podle mě jsi moc uzkostlivá, tak to vidím já
ale to nic ve zlém ![]()
Co si o tom myslím? Že řešíš kraviny.
Jsi dospělá ženská, máma od dítěte, tak se k tomu nějak postav a neschovávej se doma. Doma se totiž opravdu neschováš, připadá mi, že už dopředu se nervuješ a rozhodně víš, co bude a co nastane. Zkrátka hovadina. A jestli někdo děcko blbě chytne nebo nebo bude mít někdo rýmu, myslíš, že se něco stane?: Ne, nestane. Jeďte ke tchýni a narozky si užijte.
No a pak trošku nerozumím tomu že jsi založila pravidlo, kdo chce malou vidět ať příjde k Vám. Nerozumím proč? Ty s ní tedy nikam nechodíš?
Tak s těma poznámkama bych jí rázně utřela, že jí do toho nic není, nebo že ona má nejmíň co mluvit (pokud je tlustá) a s tím ostatním záleží na tobě.
já prcka taky moc nepůjčovala, přesně ze stejných důvodu jak píšeš. jednoduše jsem řekla, že to špatně snáší a tečka. prostě jsem ho nedala…
pokud k nim nechceš jezdit nemusíš. je to tvoje svaté právo. já za tchyní taky nejezdím a za mamkou ano. záleží jak se k tomu staví tvůj manžel ![]()
Ja vim presne jak to myslis… Mam petimesicniho prcka a taky s nim na navstevy nechodim!
Nemam zadny zvlastni duvod, ale kdyz maly protivny, tak tady ma lehatko, hraci decku, hrazdicku, spoustu hracek, sveho oblibeneho krtka
usina vetsinou pouze se mnou v houpacim kresle… A kdyz nekam jdu, tak se tezko potahnu transitem, abych mela kam dam vsechny kramy…
Proste kdyz nechces jezdit, nejezdi, nemusis nikomu nic zduvodnovat ![]()
Myslim, ze to moc resis. Oni prece taky meli deti a navic deti nejsou z cukru.
Jinak tvoje problémy s držením vyřeší zavinovačka. koupili jsme takovou festovní aby fakt prcka udržela ve správné poloze a pak není problém. nikdo ti v ní holku neposadí a držet jí budou taky správně ![]()
Opilý tchýni bych dítě do rukou nedala. Jinak si myslim, že oslava může proběhnout v pohodě…pokud nebudeš vyšilovat.
Kdyz se mi narodil nedonoseny syn, do 2 let jsem rozhodovala o vsem- kdo ho pochova, kdo ho vezme na prochazku, kdy a ke komu pojedeme na navstevu..doslova jsem buzerovala kazdyho, od prababi, babi, dedu, tchyni, tchana, matku mou..oni se sice urazeli, ale ja jim rekla jedno- je to moje dite, tn strach o nej jste nezazili, az se budu citit, tak vam ho sverim a tecka..nejaky diskuze jsem uplne negovala..
Moc to resis. urcite jed a nedelej zbytecne problemy. do 18 ji doma zavirat nemuzes. Kdyz bude u tchyne neco, co ti nebude vyhovovat, tak se ozvi, ty jsi mama a urcujes pravidla. Kdyz se opije, tak se zbalite a muzete ject, ne? Vzdyt tam nemusite byt cely den
Jela bych taky, ve 4měsících to nevidím jako problém ale problém vidím v tobě, že si vytváříš už dopředu představy jak tě všichni ti pitomci budou otravovat. No a co se týče zázemí pro miminko. No proč by ho zařizovali, když za 4měsíce tam nezajedeš. A dítě na návštěvě se dá přebalit na posteli, ostatní si dovezeš. Nevidím problém když je chuť. Ty ji nemáš.
@Mistee píše:
Myslim, ze to moc resis. Oni prece taky meli deti a navic deti nejsou z cukru.
děti ve většině případů péči rodičů i prarodičů přežijí ![]()
Ahoj, předem se omlouvám za anonymitu, chodí se lidi z rodiny a podle profilu by mě hned poznali. Mám takový malý problémek, vím sama, že je to blbost a že to přeháním
Takže se nebudu zlobit, když mi to potvrdíte. Jedná se o navštěvování tchýně s malým miminkem. Dcerce jsou 4 měsíce, chodím s ní na rehabilitace kvůli predikci hlavičky a už od narození jsem zavedla pravidlo, že kdo jí chce vidět, tak ať přijede k nám na ohlášenou návštěvu. Tchýně přijela několikrát, nikdy jsem jí neodmítla, vždy jsem byla milá. Dvakrát přijela i neohlášeně, taky jsem byla milá
U nich jsme ještě nebyli, u našich ano.Ti totiž zařídili pokojík pro malou, přebalovák, nakoupili podložky, lehátko atd. a tak jsem se tam cítila lépe a taky k nim mám logicky blíž, můžu jim něco říct i ostřeji atd. Teď nás tchýně pozvala na tchánovo narozeniny a manželovi do telefonu argumentovala, že u našich už jsme určitě byli
Jelikož má pravdu, tak mě svědomí donutilo říct ano
A jádro pudla je v tom, že se mi tam vůbec nechce a chtěla bych vědět, co si myslíte o mých důvodech
1.bojím se, že pozve i další příbuzenstvo, švagra s dětmi atd.,kde se neuhlídají chřipky, rýmičky apod.,předem nám to neřekne a na poslední chvíli všichni dorazí, pak bude tvrdit, že nevěděla, že to bude vadit, ačkoliv jsem jí to říkala, má totiž hroznou paměť (dost pije, tak z toho je taková hloupější) 2.děsím se toho až bude malou chovat(prvorodička
) a já uvidím, jak to dělá špatně, kvůli rehabce si na to dávám velký pozor, poučovat mi jí bude blbé a nebo že jí upustí
(vždycky se na oslvách ožere) 3.přijde tam praděda i prabábi malé, budou jí chtít chovat, chodí oba o dvou holích, mají ošetřovatelku, budu se bát, že jim spadne, ale když to nepovolím nebo je budu moc okatě jistit, tak budu za tu zlou 4.děsím se toho, jak jí budou zkoušet posazovat nebo jí cpát příkrmy a já budu muset dokola vysvětlovat proč ne 5.trochu se bojím co tam s ní když začne být nervozní v cizím prostředí 6.tchýně se do mě stále naváží, že jsem po porodu tlustá, má blbé poznámky, rádoby vtipné a milé, ale ve skutečnosti na mě hledá chyby, bojím se, že se budu cítit blbě a malá bude nervozní ze mě.
Je toho více, většinou jde asi o prkotinky nebo ne? Jeli by jste? Nechci tchánovce připravovat o malou, ale zároveň se mi k nim nechce a trochu mě štve, že nepřijedou oni, pohostili by jsme je a pohráli by si s malou. Jenomže tchýně řeší, že k mým rodičům jezdíme a k nim ne, tak jí nechci dávat za pravdu
Je v tom i to, že mě nesnáší švagrová, udělala mi spoustu zlého a tchýni hodně ovlivnila, tak se děsím poznámek, narážek a nedej bože nečekaného vpadnutí švagrové, která malou ještě neviděla.