Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ránko baby mám už neskutočné nervy, neviem čo delat včera prisiel priatel z práce strašne nahnevaný dal mi mobil, že mam čitat smsky.. tam ho tchýne citovo vydiera - vypisuje ako je na mizine, ako nam ona velmi pomohla a prosi ho o peniaze..otravuje s tými penizmi už od štvrtka, proste kdyby sme meli na zvys tak proč ne tak pomoct jo ale tak co zenska nevidí ze kdyz ji neposilame tak asi proto, že nemáme zvysne penizky?.. nam odišla chladnička..taku lacnejsiu som musela kupit z rodicáku + poplatila vydaje nakupila malemu plinky a co bylo este potrebne ostalo nam nakych 1000 kč este do pritelovej vejplat ktoru ma na druhy tyzden.. a ona to neda pokoj proste čo je blba abo čo? či čo ona sa ocitla na mizine ta musime byt aj my.,Ono nejde o to, že nema co jest skor ide o to, že nema co kurit a abstak jej bije do hlavy..holky co delat pritel dnes uz zufaly jej ide poslat ty peníze prý aby daala pokoj,. ale ja mam spýs pocit, že to žobráni teprve začne ona si na to zvykne.. pritel je moc dobry hodný chtel by kazdomu jenom dobre ale kdyz jej tý penize pošle dnes tak ozobraci nas ako rodinu a nevim jak my za ten tyden do 23 trebars vyjedeme..ale tak na druhou stranu chapu, ze chce mat klid a pokoj od ni..poradste holky co delat ono to tak nejde večne, mam ji napsat smsku ze diky nej ted nebudeme nic zrat abo co mam delat…ona ho vydiera uz od jeho 15tky (ted ma 26) vkuse na nu robil kdyz tu aj byla paru dni tak to odisla lebo nemohla znest ze uz ona nedela s jeho peniazmi.kdyz tu byla po porodu neco pomoct s malym.. tak od neho taky pytala penize(asi za chovaní) a kdyz mne pritel kupil cizmy pry zato, že som zvládla porod tak popytala od pritele penizky a na druhy den prisla vysmiata, že ne len ja mam cizmy od noho ale i ona..proste superila tu ako koza.ona je na neho chorobne fixováána to bylo vidno i tady když byla ale tak ked miluje tak svoje dite proc si nenajde iny spusob zaobstarania penazi..ja chapem, ze nie vzdy to vyjde s peniazmi ale tak ona zije v cz 4 roky istotne ma od koho zohnat ty penize ne jako my co jsme tu ani ne rok a moc tu lidi nezname…
![]()
Ahoj mám podobnou zkušenost s přítelovou matkou, taky neustále brečí, že nemá peníze. Jednou chtěla 100, pak 300 a pak řekla, že by potřebovala co nejvíc z jeho výplaty, protože nemá na nájem. Přítelovi bylo líto mámy.
Já jsem mu pak řekla, že takhle to dál nejde, že teda ať se vrátí zpátky k rodičům a já si budu bydlet sami. Pak jsme si jednou sedli všichni 3 a já ji pěkně vysvětlila, že chodí do práce stejně jako my, tak ať začne šetřit. Ona kouří, pořád objednává někde něco, utrácí za pitomosti a pak brečí. A to upozorňuju, že ji vidíme tak 2×do roka. Vůbec nemá o nás zájem, ale chce jen prachy. Teď to naštěstí ustalo.
Takže radím, říct jí to se vší slušnosti do očí! ![]()
Souhlasim s @Jessie8951. Taky jsem davala tchyni penize. Jenze doba se zmenila. Takze jsem ji narovinu rekla ze mam podstatnejsi veci nez ji platit kazdy mesic. Sice neco blekotala ale ja si stala tvrde za svym to stejny moje mama. Te platim kazdy mesic najem a vsechny poplatky a plus jsem ji vzdy davala od dvou do peti tisic na vic. Ted na tom nejsem tak dobre abych ji mohla davat neco navic tak jsem ji rekla ze ji budu davat jen na ten najem a poplatky a chtela jsem presne videt castky na co ji davam. Ona mi vynadala ze ji kontroluju tak jsem ji dost tvrde rekla ze jestli chce abych ji neco platila tak ze mam pravo vedet za co to presne je a vic jsem to neresila.
Takze jedina rada byt tvrda neustupna i kdyz jde o rodice protoze ty jim nabidnes prst a v pripade penez te sezerou celou a zaziva.. bohuzel to tak je.
@el009 naprostý souhlas. hlavně neustupte a nenechte se jejim citovím vydíráním ovlivnit.
Souhlasím s @Jessie8951
asi bude třeba holt trochu přitvrdit i co se týká chlapa…
Zvednout telefon a zavolat ji, ze nemate dost peniz na to ji dat a hotovo. zadne smsky. normalne ji to rict. ve vsi slusnosti. jestli zacne nadavat, tak zavesit.
No ja uplne nemam rada davat penize „na ruku“-vidim to u nas, kdyz dostaneme k Vanocum, nakonec to padne misto na darky, na bezny nakup. Do nouze se muze dostat kazdy, o rodice bych se postarala, ale neposlala bych penize jen tak na ucet, ale udelala bych ji nakup, zaplatila mobil, koupila novy spotrebic na ktery nema atd-jak uz tu nekdo psal, at mate jistotu, ze ty prachy nerozfofruje za kraviny. Delame to taky tak, protoze u nas zas tchyne dotuje svagrovou (oni si kupujou ptakoviny, drahy hadry a nejsou schopni vyjit) a vsechny penize cpe do nich, takze taky kupujeme konkretni veci-rozbila se jim pracka, dostali novou od nas, lednice na chatu, leky, delame jim obcas nakup…prachy do ruky bych dala jen napr 100-200 a udelala treba nakup. Neco jineho by bylo, kdBy onemocnela, nebo byla bez prace, ale pokud rozhazuje, tak penize na ruku zadny ![]()
@niims a nebo ji navrhnete at chodi na brigady. V dnesni dobe to resi hodne lidi. Muj manzel ma taky dve prace a nestydi se za to. Tak pokud nevystaci tak bud se musi omezit nebo prilozit ruku k dilu jeste vic.
Přesně tak, holky neřeknu kdyby přišla o práci, nebo onemocněla, to je úplně něco jiného. Ale aby ona si žila na vysoký noze a my ji dotovali. Tak to neexistuje.
No jo @jazminka27 som;)… tak ja neviem ona ma sezonnu praci a v zime im stoji robota či čo..ale tak ma podporu 8000 dokonca ma viac jak ja este to sa povysovala..ona stale len vecne ze ona je na vsetko sama (nikto jej nehovoril utiect zo slovenska a vysrat sa na svoje deti)a ze my sme na to dvaja na vsetko.. no uplne.. no o ap roc volat kdyz ona nema ani ochotu po telefone to riesit len vypisuje smsk.ky jak chora krava? ona sa totiz chova vazne jak pubertacka vzdyt tu bola tak som videla na čo mina kupovala si sminky, mne doniesla pleteny sal tak na druhy den musela ist kupit aj sebe nič len do mna hucala, ze prečo sa nemalujem, ze sa mam ist strihať.. proste sa tu povysovala..som aj rada ze je na mizine aspon si nebude kupovat mojho syna tak jak to doteraz robila so svojimi detmi.. davala im vsetko aby im mohla pootm vycitať.. no a nič len vycita čo pre nas robi moja mama..ta viete ze nic ked je po prve daleko posle mi čo sa da a keby som bola na svk tak je logicky ze tam by mi pomahala moja rodina… a ne ona ona by tiez na nas srala posielat nam baliky za 600kč len poplatok… prv moja mama bola taka, nevedela vychadzat s peniazmi no ona aj teraz nevie..kopec x mi vypisuje ale tak proste NIč necaka este povie ze nema na to charakter brat penizky od dietatka ale ta tota druha spon ukazala svoj charakter… myslite si ze co spravi kdyz jej neposleme? urazi sa podla mna
@Jessie8951 Moje mama si taky furt neco kupuje. Ja bych se z ni zblaznila. Pritom po te co ji zaplatim tyhle naklady na bydleni tak ji zustane osm tisic na jidlo pro jednu osobu na mesic a ona z toho nevyzije. Ale ted ma smulu. Uz ji nedam ani floka. Jeste je pak na me hnusna a agresivni. Ani mi nepodekuje. Ona vubec nema pojem o tom jak se tezko vydelavaji penize. Radila mi at koupim vsechno pro miminko az tri mesice pred porodem. Tak jsem se ji ptala jestli vi kolik stoji kocarek autosedacka a vse ostatni. Jine mamy kupuji svym dceram aby jim pomohli a u nas je to naopak. Aspon mi dala deku zavinovacku pet bodicek a mantinely do postylky. Takze zase tak zla na ni byt nemuzu. ![]()
@niims no tak ji nechte urazenou. Ja bych s ni prestala uplne komunikovat. Moje mama me taky furt psychicky vydira. Takze jsem s ni jednou nemluvila pul roku. A vim ze bych to vydrzela klidne deset let.