Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
@Limi123 Spíš mi vadí, že se s touto „maličkostí“ ani neobtěžovala zmínit. Popravdě vědět to, tak tam nejdu nebo alespoň bych lobovala za pozdější termín akce. A myslím, že by měli mít možnost se takhle rozmyslet i zbylí kolegové. Každý dle svého.
Ted se opravdu už druhý test nedělá a po 14 dnech je považována za vyléčenou…
Opravdu tam představuje menší riziko než ostatní, kteří mohou být bezpříznakoví korononosiči… ![]()
@Anonymní píše:
@Limi123 Spíš mi vadí, že se s touto „maličkostí“ ani neobtěžovala zmínit. Popravdě vědět to, tak tam nejdu nebo alespoň bych lobovala za pozdější termín akce. A myslím, že by měli mít možnost se takhle rozmyslet i zbylí kolegové. Každý dle svého.
Možná byste před tím teambuildingem měli jit na ten test všichni. Zvlášť pokud ho firma platí, bylo by aspoň jasno. Politika firmy do práce nechodit, ale jet tmelit tým na teambuilding mi přijde zvláštní a souhlasím, že ta kolegyně dost možná představuje menší riziko, než všichni ostatní.
@Anonymní píše:
@sakota Pokud vím, tak ho nepřekovala. Respektívně negativní test nemá, a jen se jakože odhaduje dle doporučení hygieny že je už jakože ok..
No a? Rozumis tomu lepe nez hygiena, ktera jedna na zaklade poznatku lekaru? Proste clovek se po 10 dnech a min.4 dnech bez priznaku povazuje za neinfekcniho, tecka.
@Anonymní píše:
Přestaň to řešit a dělat kolegyni zle.
Jak dlouho si myslíš, že je nákažená?
Člověk se považuje za zdravého po 14 dnech od potvrzené nákazy a čtyřech dnech bez příznaků, tak bych soudila, že už skoro 14 dní je zdravá.
Tak ji nech laskavě žít. A co když máš Covid ty a ani o tom nevíš?
@Anonymní píše:
@sakota Pokud vím, tak ho nepřekovala. Respektívně negativní test nemá, a jen se jakože odhaduje dle doporučení hygieny že je už jakože ok..
10 lidi ti tady napíše, že infekční už není, že negativní test se už nedělá, když je to 14 dní ode dne, co byla diagnostikovaná a nemá příznaky a ty si furt meleš svoje.
Normálně ji zavři na samotku a do svěrací kazajky ještě na půl roku, ať máš klid. Takoví lidi, co zbytečně jitří emoce a vyvolávají paniku jsou větší zlo než covid.
A až bude něco tobě, může taky šéf jít a rozhlasit to po firmě? Chápeš vůbec, že těžko může informace o jejím zdravotním stavu komukoliv dál sdělovat? A o to lip, když se pak najdou hysterky, které z toho udělají kauzu pro celou firmu. Infekční uz podle hygieny dávno není, má být pro jistotu doma do konce roku? Jak tu někdo vtipné poznamenal, zrovna ona je momentálně jediný člověk, se kterým můžeš být v kontaktu beze strachu.
@Anonymní píše:
@Sue2008 No práve, že vím že to šéf pochycené nemá a jaksi tohle vůbec nebere v potaz. A ani se neobtežuje na tuhle věc upozornit zbylé kolegy. Já se to dozvěděla náhodou, oni ani netuší že jdou trávit den s někým kdo před pár týdny (ani ne měsícem) chytil covid a doteď nedodal firmě ani jeden negativní test.
Nezlob se na ne, ale jsi slusna hysterka. Mesic po prodelanen covidu nebude davno infekcni (ted uz se opakovane testy nedelaji) a ani ty ani sef nemate co nejde roztrubovat neci zdravotni stav.
Jestli se bojis, tak na teambuilding nechod.
@Anonymní píše:že měla před měsícem covid??
Ježiš. A tohle je fakt problém tyhle reakce.
Jestli se bojíš kup si respirátor. A hlavně to nikde neroztrubuj. Pár takových jako ty a chudák paní.
Lidi, přestaňte vyšilovat. Sama mám covid.
Pokud je to měsíc, tak kolegyně už dávno infekční není. Po deseti dnech už se považuje pozitivní člověk za osobu, která není ohrožením, a žádné další testy se nedělají.
Pokud děláte takové scény, tak se šéfovi ani nedivím, že to tutlá.
Počkejte, jak se budete cítit, až to dostanete vy nebo někdo z vaší rodiny, a budou se k vám chovat jako když máte lepru.
Já jsem teda měla kliku, moje okolí to bere dobře, jen jedna kamarádka - potkala jsem ji ještě před tím, než jsem byla infekční - to blbka řekla v práci a půlka firmy musela na testy na náklady zaměstnavatele, i když ji hygiena vůbec netrasovala a v ohrožení nebyla.
Jinak teda jsem nenakazila nikoho: ani v práci, ani v rodině.