Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no ještě musím upřesnit,to auto chceme teprve koupit,ale má propadlou technickou (ale dobrá kupní cena)je to starší tip auta ale je v dobrém stavu,možná trošku rezavá podlaha,ale žádný extrém,jinak brzy a motor vpořádku.Tak to od toho prodejce musíme odtahnout na tu technickou nebo nějak odvézt.Technická je propadlá tak 4 měsíce,aspoň říkal.
Lucky.O píše:
no myslela sem jako odtáhnout normálně za autem,no jakože kámoška by přijela s autem aby nám to odtahla na tu technickou.Sany píše:
No a pokud risk nevýjde tak:
pokuta ve výši 5.000-10.000 Kč spolu se zákazem činnosti řízení od šesti do 12 měsíců. A ještě navíc přijdete o 5 bodů.Pokud nechceš riskovat tak nej je ten podvál, dá se pučit, nestojí moc, a auto si odvezeš na STK sama, psala si že ho chcete táhnout takže tažné vozidlo k dispozici máte.
Ale odtáhnout se auto nesmí v tomto případě.
Sany píše:
Cože??? Když způsobí nehodu s propadlou technickou tak pojišťovna nic neuhradí! Zákon 168/1999.
pravda, omlouvám se, musí mít i STK. takže valník a nebo risk ![]()
jojo už jsem zjistila z těch odpovědí a díky
Sany píše:Lucky.O píše:Ale odtáhnout se auto nesmí v tomto případě.
no myslela sem jako odtáhnout normálně za autem,no jakože kámoška by přijela s autem aby nám to odtahla na tu technickou.Sany píše:
pokuta ve výši 5.000-10.000 Kč spolu se zákazem činnosti řízení od šesti do 12 měsíců. A ještě navíc přijdete o 5 bodů.Pokud nechceš riskovat tak nej je ten podvál, dá se pučit, nestojí moc, a auto si odvezeš na STK sama, psala si že ho chcete táhnout takže tažné vozidlo k dispozici máte.
Sany píše:
No, to by bylo taky za dost bodů… za běžným autem se druhé auto tahat nedá, protože je moc těžké a musela bys mít ještě E řidičák.
Dá se tahat třeba za SUV nebo podobnýma potvorama, neb jsou těžké a splníš tu podmínku že pohotovostní vozidla je větší než celková toho co máš za sebou.
j.a.n.i1 píše:Sany píše:No, to by bylo taky za dost bodů… za běžným autem se druhé auto tahat nedá, protože je moc těžké a musela bys mít ještě E řidičák.
Dá se tahat třeba za SUV nebo podobnýma potvorama, neb jsou těžké a splníš tu podmínku že pohotovostní vozidla je větší než celková toho co máš za sebou.
Nevím jaký mají auta ani jaký sk. ŘP vlastní a je to jedno protože dotaz zněl jak mám dostat auto na STK bez technický abych neměla problém s policií, odpověď je jednozačně jedna, podvál ( když na to mám auto nebo ŘP ) nebo odtahovka.
Sany píše:monopolicek píše:Cože??? Když způsobí nehodu s propadlou technickou tak pojišťovna nic neuhradí! Zákon 168/1999.
já bych se toho tedy asi nebál tam zajet. platnost technické nemá stejně vliv na případnou nehod, kterou způsobíš, tu kryje povinné ručení. Nic horšího než že dostaneš pokutu za propadlou technickou se stát nemůže, nicméně šance že tě zrovna chytí a zaplatíš to je stále levnější než platit odtahovku.
je spousta lidi co na technické neprojde, ona jim propadne a pak jezdí po servisech a zpátky na technickou, fakt bych to neřešil
Přesně tak. Víc než policajtů bych se bála případné dopravní nehody.
Sany píše:j.a.n.i1 píše:Nevím jaký mají auta ani jaký sk. ŘP vlastní a je to jedno protože dotaz zněl jak mám dostat auto na STK bez technický abych neměla problém s policií, odpověď je jednozačně jedna, podvál ( když na to mám auto nebo ŘP ) nebo odtahovka.Sany píše:No, to by bylo taky za dost bodů… za běžným autem se druhé auto tahat nedá, protože je moc těžké a musela bys mít ještě E řidičák.
To jo, ale pokud někdo neví, že auto bez technické nesmí jet na laně, tak je skoro jisté, že neví jaká jsou pravidla pro vezení auta na vleku, tak proto sem upozorňovala, že by to mohlo být za víc bodů než tam s tím autem bez TP prostě odjet.
j.a.n.i1 píše:Sany píše:To jo, ale pokud někdo neví, že auto bez technické nesmí jet na laně, tak je skoro jisté, že neví jaká jsou pravidla pro vezení auta na vleku, tak proto sem upozorňovala, že by to mohlo být za víc bodů než tam s tím autem bez TP prostě odjet.j.a.n.i1 píše:Nevím jaký mají auta ani jaký sk. ŘP vlastní a je to jedno protože dotaz zněl jak mám dostat auto na STK bez technický abych neměla problém s policií, odpověď je jednozačně jedna, podvál ( když na to mám auto nebo ŘP ) nebo odtahovka.Sany píše:No, to by bylo taky za dost bodů… za běžným autem se druhé auto tahat nedá, protože je moc těžké a musela bys mít ještě E řidičák.
Tak to máš asi pravdu, je fakt že se mi často stává že lidé např. co mají sk. B vůbec neví co s tím můžou řídít
To je pak individuální autoškola od autoškoly jak vyučují.
a proč tam nejdojedete?Auto nejezdí?
Já dnes za technickou dostala 300 pokutu(moc hodnej pan policista),ale vim o tom že jí mám propadlou už 3 měsíce,ale neměla sem na to vubec čas
.Zítra už jdu,takže kdy mě chytí byla otázkou času,ale než platit odtah,tak bych to radši riskla.Odtah vyjde podstatněji dráž
já sem teda stejného názoru jako Kamča, už mi taky v nepozorované chvíli propadla technická a upozornil mě na to až policista, a jestli to bylo za kilčo? ale myslím že se to dá docela ukecat, vem si výstřih,
auto si ted koupila a hned tam jedeš, teda v případě že je auto pojízdné.
Velice se omlouvám za OT mimo,ale Kamčo proč Matý nedostane želvičku? Také jsme posílali hlasy
Moc jsem mu tu živou přála když měl na fotu plyšovou
![]()
Jinak odpovím i k tématu
riskla bych a auto normál odvezla pokud je pojízdné
![]()
Já sebou neměla ani doklady.Kdybych měla papíry potřebné k technické,tak sem nedostala ani ň.Neměla sem ani řidičák.
želva
ani mi nepřipomínej.Výhru jsme nedostali.Pán co soutěž provozoval řekl že je podezřelé že v soutěži bylo tolikrát hlasováno a výhru dá tomu koho on uzná za vhodného vítěze.
Všem za hlasy děkuju.Mrzí mě zbytečně ztracenej váš čas a místo želvičky hold bude králíček ![]()