Technická u auta

244
25.4.11 17:13

Technická u auta

Ahoj,nevíte některá z vás,když potřebujeme odvézt auto na technickou může se táhnout za druhým autem,technická nám skončila a potřebujeme ho nějak odtáhnout na technickou,jestli to může být normálně za autem,ikdyž nemá tu technickou je vlastně součástí silničního provozu.Nerada bych nějaký problém kdyby nás zastavili policajti.Dík za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
25.4.11 17:23

Nemůže se táhnout, jen podvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
25.4.11 17:30

jen podvál???můžeš prosím vysvětlit blíže dík :wink:

Sany píše:
Nemůže se táhnout, jen podvál.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.4.11 17:32

Podvál myslím to zařízení na kterém se odvážejí auta, celý auto se na něj natáhne, jakoby jede na takovym vozíku nebo odtahový vůz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
25.4.11 17:33

jojo tak to už vím co myslíš…hm tak já doufala,že nebude vadit odtáhnutí,ale ono jo no… :-?

Sany píše:
Podvál myslím to zařízení na kterém se odvážejí auta, celý auto se na něj natáhne, jakoby jede na takovym vozíku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
25.4.11 17:39

No, nebo to risknout :wink: - záleží jak daleko máš STK od místa parkování auta. :think:
Manža to tak jednu dobu dělal - dokud jsem nezačala hlídat datumy technické sama (a netlačím ho do nové včas). Říkal, že pokud by to bylo ve vedlejším městě, tak by poprosil nějakého známého s autem a mobilem, aby jel pár minut před ním a v případě problémů (hlídka na cestě) prozvonil - manža by se vytočil a dojel domů.
Je to složité řešení , ale určo levnější než odtahovka :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
25.4.11 17:43

hele, já si nejsem jistá, ale taťka byl takhle na technické a oni mu ji nedali a starou zrušili. ale normálně dojel domů a pak dojel znova na tu technickou (tedy bez platné technické). ptala jsem se ho a prý to je v pohodě. a je učitel autoškoly, takže bych to brala za bernou minci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.4.11 17:47

No a pokud risk nevýjde tak:
pokuta ve výši 5.000-10.000 Kč spolu se zákazem činnosti řízení od šesti do 12 měsíců. A ještě navíc přijdete o 5 bodů.

Pokud nechceš riskovat tak nej je ten podvál, dá se pučit, nestojí moc, a auto si odvezeš na STK sama, psala si že ho chcete táhnout takže tažné vozidlo k dispozici máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
25.4.11 17:49

no není to zrovna nejblíž,a ještě bysme museli jet jak se tady u nás říkaá přes buchlovské hory kde hlídky stávají hodně.no nevím ještě se poptám abych zjistila co a jak.

nonina píše:
No, nebo to risknout :wink: - záleží jak daleko máš STK od místa parkování auta. :think:
Manža to tak jednu dobu dělal - dokud jsem nezačala hlídat datumy technické sama (a netlačím ho do nové včas). Říkal, že pokud by to bylo ve vedlejším městě, tak by poprosil nějakého známého s autem a mobilem, aby jel pár minut před ním a v případě problémů (hlídka na cestě) prozvonil - manža by se vytočil a dojel domů.
Je to složité řešení , ale určo levnější než odtahovka :wink: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.4.11 17:50
nozu píše:
hele, já si nejsem jistá, ale taťka byl takhle na technické a oni mu ji nedali a starou zrušili. ale normálně dojel domů a pak dojel znova na tu technickou (tedy bez platné technické). ptala jsem se ho a prý to je v pohodě. a je učitel autoškoly, takže bych to brala za bernou minci.

Já sem taky učitelka v autoškole a to co píšeš je nesmysl. Leda že tvůj otec dostal na STK béčkovou závadu tj. vážné závady a na ty se technická vydává na dobu 30 dnů takže dostal asi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.11 17:51

já bych se toho tedy asi nebál tam zajet. platnost technické nemá stejně vliv na případnou nehod, kterou způsobíš, tu kryje povinné ručení. Nic horšího než že dostaneš pokutu za propadlou technickou se stát nemůže, nicméně šance že tě zrovna chytí a zaplatíš to je stále levnější než platit odtahovku.
je spousta lidi co na technické neprojde, ona jim propadne a pak jezdí po servisech a zpátky na technickou, fakt bych to neřešil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
25.4.11 17:51

No já nevím, manžela nedávno chytli bez TK a zapaltil jen 1000,– pokutu a žádnej zákaz řízení nedostal. Na STK dojel sám. Ale asi taky ještě záleží, jak dlouho jí máte propadlou, manžel měl asi 14 dnů…spletl si 3 s 5 :roll: :zed:

• Citovat
  • Upravit
244
25.4.11 17:52

no myslela sem jako odtáhnout normálně za autem,no jakože kámoška by přijela s autem aby nám to odtahla na tu technickou.

Sany píše:
No a pokud risk nevýjde tak:
pokuta ve výši 5.000-10.000 Kč spolu se zákazem činnosti řízení od šesti do 12 měsíců. A ještě navíc přijdete o 5 bodů.Pokud nechceš riskovat tak nej je ten podvál, dá se pučit, nestojí moc, a auto si odvezeš na STK sama, psala si že ho chcete táhnout takže tažné vozidlo k dispozici máte.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
25.4.11 17:52

aha. tak to bude ono. tak jsem to pomotala. moc se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.4.11 17:56
monopolicek píše:
já bych se toho tedy asi nebál tam zajet. platnost technické nemá stejně vliv na případnou nehod, kterou způsobíš, tu kryje povinné ručení. Nic horšího než že dostaneš pokutu za propadlou technickou se stát nemůže, nicméně šance že tě zrovna chytí a zaplatíš to je stále levnější než platit odtahovku.
je spousta lidi co na technické neprojde, ona jim propadne a pak jezdí po servisech a zpátky na technickou, fakt bych to neřešil

Cože??? Když způsobí nehodu s propadlou technickou tak pojišťovna nic neuhradí! Zákon 168/1999.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová