Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, je tady někdo kdo po sterilizaci zkouší otěhotnět? Já kvůli manželovi šla na zákrok, byli jsme spolu 15let. Před 2 lety jsem otěhotněla, ale bohužel o dítěti nechtěl ani slyšet, pokud si jej nechám, tak se mám odstěhovat, ale nebylo kam. Protože jsem nemohla užívat žádnou AH, dílo bylo dokonáno. Potrat a následně sterilizace. Říkala jsem si dítě už máme tak to udělám. Jenomže za rok si našel druhou a já stejně musela hledat bydlení. Už jsme rozvedení a malého máme ve střídavé péči. Mám přítele, byli jsme v CARu na vyšetření no a výsledek AMH 0.12 FSH 13.5 doktorka mi řekla, že šance je minimální. Když se nad tím zámýšlím už tenkrát jsem musela mít AMH pod normou, nebo za 2roky může tak rapidně klesnout???jsem samoplátce tak pokus jen jeden. Povedlo se někomu při těchto hodnotách otěhotnět
?Nabídla mi minimální stimulaci a cena 26000.Písněte Vaše zkušenosti.
No já teda nevím, ale kombinace nízkého AMH + sterilizace moc šancí nedává
![]()
jo amůžu se zepat proč jsi podstoupila tak radikální zákrok když existuje i nehormonální tělísko?
Proč myslíš, že je to špatná kombinace. Má jediná možnost je IVF, v tom sterilka nehraje žádnou roli, tak mi to nějak vysvětlili.
Tuhle variantu mi ani doktor nenábídl a mám děti 3.Dvě jsou už dospělé, mají svůj život a malý mi chybí. Doma bylo vše v pořádku, proto jsem se tak rozhodla.
Divim s eže sterilizaci udělali, přece jenom dřívnto nešlo jen tak ne? Já jí podstoupila ted v květnu ale vim že další těhu by byl zbytečný risk, navíc 3 sekce a cukrovka
. AMH se klidně změní během pár měsíců, nezbývá než to risknout, protože za pár měsíců může být už pozdě. Sterilizace na úspěch vliv nemá, jen se to právě řeší přes IVF. Držim palce at se zadaří ![]()
Před drahným časem tu byl deníček maminky, taky po sterilizaci, děti dospělé, a zkoušeli v CARu miminko, zkus pohledat, taky mrknu.
Už jsem to našla:
https://www.emimino.cz/…odnuti-7361/
A tady je i diskuze od stejné maminky:
https://www.emimino.cz/…izaci-44671/
Třeba by ti něco poradila.
Díky, určitě zapátrám. Mám jít na kontrolní testy znovu v říjnu, musím zatím upravit vysokou hladinu štítné žlázy. Norma je 4 a já mam 25.Ale za pokus to stojí.
@Anonymně07 píše:
Tyjo nikdo by mě v životě nedonutil jít na sterilizaci
Proč ne? Já zakladatelku chápu. Umím si představit, že kdybych měla šťastné manželství, 3 děti, myslet si na antikoncepci je pruda, s tělískem někdo otěhotní každou chvíli, tak bych o tom třeba i uvažovala. Umím si tu situaci, která takovému rozhodnutí předcházela, představit.
NO teď když máš 3děti a je ti víc než 35 ti to udělají hned. Třeba na Slovensku to stojí 12000.Tobě se nedivím, že jsi zákrok podstoupila.
@nikolet74 píše:
Tuhle variantu mi ani doktor nenábídl a mám děti 3.Dvě jsou už dospělé, mají svůj život a malý mi chybí. Doma bylo vše v pořádku, proto jsem se tak rozhodla.
omlouvám se za OT, ale pokud mě chlap donutí jít na potrat, jinak si mám balit kufry, tak něco opravdu není v pořádku, ale tak to už jsi bohužel zjistila sama ![]()
Pokud vím, tak holky i kterým nevychází klasické ivf, tak zkoušejí nativ, tj. minimální stimulace, v některých CAR k tomu rovnou přihazujou i metodu ISCI, která je hrazená, tak nevím, zda ti ji započítali i do té ceny, co ti řekli, pokud má partner dobrý spermiogram, tak bych to nejdřív prubla bez něj. Někdo dobře reaguje i na obyč clostylbegit a naroste těch folikulů i víc, popravdě mám někdy pocit, že dokud to člověk nevyzkouší, tak to nezjistí, jak zrovna to jeho tělo reaguje. Ale s nízkým AMH to bude asi trochu složitější, pokud by už vajíčka nedozrávali kvalitní nebo rovnou přišel přechod, tak pak už se to řeší vajíky darovanými a tam teda už by lítali asi úplně jiné částky ![]()
Zkusila bych si obvolat víc CAR, protože ty ceníky se můžou lišit a je možné, že to samé někde vyjde třeba o pár tisíc levněji.
Držím palce, ať to klapne (taky celkem dost zvažuju sterilizaci, ale není mi ani 30, a kdoví, co bude za pár let, třeba bych pak taky litovala)
@Malá Mia píše:
Proč ne? Já zakladatelku chápu. Umím si představit, že kdybych měla šťastné manželství, 3 děti, myslet si na antikoncepci je pruda, s tělískem někdo otěhotní každou chvíli, tak bych o tom třeba i uvažovala. Umím si tu situaci, která takovému rozhodnutí předcházela, představit.
Nevím třeba by dítko umřelo a já už bych neměla šanci mít další
@Anonymně07 píše:
Tyjo nikdo by mě v životě nedonutil jít na sterilizaci
ano, sterilizace nemá být z donucení, musí to být ryze osobní rozhodnutí. Ono ale když stihneš 3děti do 30 a nevíš, zda se cítíš na další a dalších 10-15let řešit antikoncepci, tak začne sterilizace vypadat dost lákavě…
ISCI bych asi nepotřebovala, spermiogram má výborný, ale je fakt obvolat toho víc.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď