Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
nikollen,gratuluji ![]()
vidíš,babčo,nejsi sama,a sterilizace na IVF nemá vliv,jen snad ten,že máš o hodně menší šanci na mimoděložní těhu ![]()
nikollen, tak to je super, gratuluji a držím palce, ať je to rychle za tebou a těšíte se ze zdravého babulátka......můžu se ještě zeptat, jak to všechno probíhalo?
sisito, ty se taky drž, holka zlatá, už si to zasloužíš, moc držím palce ![]()
ahoj..jsem asi taky sterilní, když mi vzali vejcovody
..po novém roce bych chtěla jít na ivf, tak se tu ráda dočtu, co a jak ![]()
tak vítej mezi nás poštolko, budu ráda, když se nás najde víc a budeme si moct předat zkušenosti ![]()
děkuji za přivítání ![]()
kolikrát si tu přečtu hodně zajímavé věci, které bych si jen tak někde na stránkách nepřečetla…všude jen všeobecné info..
teď jsem si přečetla v jedné diskuzi, že bych nemusela brát tolik hormonů..já právě neměla vůbec nikdy problém s cyklem a otěhotněla jsem hned první měsíc, co jsme se s přítelem snažili..ale měla jsem zamlklé těhu a šla jsem na revizi a měsíc na to akutní zánět malé pánve a zničil mi vejcovody, tak mi je vzali..a to jsem chodila k dr a ten nic nepoznal..a z nemocnice mě vyprovodila sestra, která si hrála na dr
..njn..
tak si právě říkám, že by snad neměl být problém, kdybych se tolik něčím neládovala..bojím se toho, jak moje tělo na to bude reagovat..
tak bych byla vážně ráda, kdyby sem holky, které mají jakýkoliv zkušenosti s průběhem něco písly..
ahojky, tak u mě to vyšlo hned při prvním IVF, jen s hrazením nastal problém, ale ten jsem vyřešila přes revizního lékaře emailem… a to, že ženy po dobrovolné sterilizaci nemají nárok ani na jedno IVF hrazené ze zdravotního pojištění, tudíž, jsme byli postaveni před rozhodnutí, že nás výjde celkem na 80 tisíc…nakonec jsem jedno IVF hrazené pojišťovnou usmlouvala…celková cena, kterou jsme nakonec dopláceli byla kolem 14 tisíc…stimulaci hormony jsem měla podle názoru menší, protože vaječníky raegovali zvýšeným počtem vajíček…celkem odebráno 17…ale schopných k oplodnění 12(5 nebylo dozrálých).....nechali jsme oplodnit všech 12 …tři dny se drželi všechny, tak jsme si zaplatili prodlouženou kultivaci (4500,–Kč)…další den jich zůstalo 9…dvě jsem si nechala zavést a 7 zamrazit, vzhledem k tomu, že mám diabetes a manžel má 40 let, embrya darovat nemůžeme…hned 7 den po zavedení embryí u mě došlo i přes malou stimulaci k OHSS…byla jsem týden hospitalizovaná v nemocnici, ale už tam mi řekli, že IVF bylo úspěšné…ujali se obě embrya, ale v osmém týdnu se jedno přestalo vyvýjet, tzv.syndrom mizejícího dvojčete, vzhledem k mému zdravotnímu stavu, dvou císařům a diabetu, příroda rozhodla za nás…čekáme jen jedno miminko a to holčičku ![]()
Tak to jsi šikovná, že ses nedala a takhle to usmlouvala. Já žila v domnění, že zkrátka musím vysázet těch 70 na stůl jinak se se mnou nikdo nebude bavit. Když jsem se letos svěřila doktorovi, tak mi řekl, že je škoda, že jsem se nezmínila dřív, protože by mi to před čtyřicítkou dovedl udělat i na pojišťovnu, ale dneska už datum narození rozhodlo, že mám smůlu a platit musím fakt sama.
Platím ale za svoji vlastní blblost, tak aspoň věřím a doufám, že když už musím platit penězi, tak nebudu muset platit zklamáním a že se to alespoň podaří.
Jsem ráda, že Tobě to vyšlo a holčička už ťuká na dveře
![]()
ahojky, no u mě nešlo o věk-je mi 33let, ale o to, že jsem se sterilizací po dvou císařích souhlasila…ale nakonec jsem reviznímu psala, že se mi zdá nespravedlivé, že jsem to podstoupila ze zdravotních důvodů..dva císaře a diabetes…a že ostatní ženy mají aspon tři pokusy hrazené…a já neměla nárok ani na jeden …tak mi nakonec napsal, že mi jeden cyklus pojištovna proplatí, ale ať zvážím zdravotní rizika…byla jsem rozhodnutá do toho jít, po 13-ti letech jsem se rozvedla a nový přítel děti neměl a toužil aspoň po jednom…osud nám byl nakloněn a povedlo se to hned napoprvé, ikdyž jsme o jedno embryo v osmém týdnu přišli
Tobě přeji hodně štěstíčka a úspěch hned napoprvé ![]()
Mě právě přijde nespravedlivé, že se třeba hledí jen na ženu. Že když je v manželství všechno napůl, tak proč pojišťovna taky nehradí něco mužům, když je chlap bezdětný a aspoň jedno dítko by chtěl vlastní, tak by to mohlo být hrazeno z jeho zdravotního pojištění
ale to tu jen tak plácám, je jasné, že to možné není.
Je fajn, že se vám to povedlo. Já taky doufám, že se nám to podaří.
no úplně mi čteš myšlenky
taky jsem to použila v emailu reviznímu, že současný …tehdy ještě přítel vlastní děti nemá…opravdu mě jeho reakce mile překvapila…přeju Vám ať to výjde napoprvé…budu držet palečky ![]()
No, zkrátka teď musím platit za vlastní blbost, ale to je tak v životě se vším
Nejvíc mě štve, že bývalý, kvůli kterému jsem to podstoupila, už si má vesele a jednoduše další dítě s jinou. Bych zavedla zákon, že by mě musel teď aspoň půlku uhradit
![]()
Tak jsem se po dlouhé době dostala k diskusi …máme se fajn, Nelinka už má víc jak 7 měsíců, je to zdravá a krásná holčička, teď nás trápí zoubky, tak snad se už brzy objeví ![]()
Přeji všem, kteří se pokusí o otěhotnění po sterilizaci jen samé úspěchy a radost z nového života…je to něco úžasného, když člověk ví…že je to vlastně takový malý zázrak…díky za IVF ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Milé maminky, zajímalo by mě, zda je tu mezi vámi taková, která podstoupila IVF po předchozí sterilizaci a s jakým výsledkem?