Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, takova vseobecna otazka, ale jak vam je? Rekneme okolo 25tt? Ja zacinam 25tt a mam krecove zily (teda zatim zilu), bolesti v trislech, ze se z postele hrabu jak chrobak, bolesti v podbrisku jak se rozpina deloha, zada me pobolivaji jak se zvetsuje brisko, hodnekrat za den se musim natahnout… Dnes se mi pridaly bolesti zaludku a trochu krece v horni casti pupku, po jide je mi jak kdybych snedla kameni
to posledni co jeste chybelo
na to v kolikatym jsem tydnu uz si prijdu docela mizerne, jak to mate vy? P. s. nestezuju si, jen se potrebuju vykecat, ziju na miste, kde o nastavajici matku clovek nezakopne ![]()
Ty čekáš první dítě, vid? … Já měla při prvním podobný „potíže“ , ted při druhým (jsem 23tt) už ne. Není na ně čas
![]()
Do cca 28tt me jen obcas zabolelo bricho dole a byla jsem ufunena. Ale pak prisly ty „pravy“ obtize. Tvrdnuti bricha asi milionkrat za den, nemocnice,posledni 2mes.me pichalo a bolelo asi uplne vsude a stacilo i neco delat hodinu a byla jsem hotova.
No a na zacatku tehotenstvi jsem mela takovy typicky obtize jako nafoukly bricho,obcasny bolesti a vsechno mi smrdelo
joo,tehotenstvi,pry nejkrasnejsi obdobi v zivote zeny..to mozna v jinym vesmiru. Ja si oddychla, kdyz bylo mimco venku ![]()
@Kikuška90 ano cekam a navic naprosto mimo civilizaci a co si neprectu na netu tak to nemam
ne ja fakt nebrblam, jen me vsechno tak vicemene desi a zaroven zajima jak je jinym maminkam a jak to prozivaji
… bydlime na ostrove, uprostred more a neni to tu tak, ze kdyz vam neco je, muzete na pohotovost.
@ocean.mama Tak to máš potíže docela „brzo“
No nic jiného ti na to napsat nemůžu-bude hůř
Ja jsem 37.tt a uz nechodím ale valim se,co všechno me bolí a obtěžuje…je zbytečné vypisovat… Musíš se soustředit na to,ze za pár týdnů tohle všechno skončí a budeš mít v náručí miminko,pak na všechnu bolest zapomenes
Je to tak dobře zařízené,protože jinak by každá ženská měla jen jedno dítě
Odpočívej,a tes se na prcicka. Přeju hodně sil do zdárného konce ![]()
@kamcaKr Ja se tesila na ten “zavan energie” ve druhem trimestru a … a asi uz se nedockam
jo muj nejvetsi kamos je google, kdyz neco tak hledam a brouzdam co je jeste normalni a co ne
Jak mas stary mimco?
@ocean.mama ja jsem teprve 21tt a take me boli kde co, nekdo ma proste tehu ze o nem ani nevi a nekdo si ho uziva, hlavne at jsou mimca v poradku, ja uz se tesim na termin porodu
. A cekam druhe ![]()
@Katus44 taky nejsem zadna dvacitka tak treba mi to dava zabrat
je fakt ze nekdo to proziva hur, nekdo lip… ja blbe snasim kdyz je mi ted zle po jidle, jidlo trd bylo moje jediny poteseni ![]()
@ocean.mama skoro 10 mesicu
no taky jsem zadny extra zavan energie necitila. Ale zpetne byl fakt 2.trimestr nejlepsi
sice jsem vsude chodila pomalu,ale aspon jsem nekam jeste mohla..pak nekdy ve 37tt jsem usla 50metru a mela jsem dost
a jizda autem,to byl pro me horor. Porodila jsem ve 38tt,kdy mi praskla voda,to je teprve zavan energie pak
![]()
@ocean.mama to jidlo..mi pripomnelo,ze jsem taky musela jist po troskach. Kdyz jsem se najedla moc,tak mi bud bricho vic tvrdlo nebo me palila zaha. Desny ![]()
26. týden, nemám vůbec žádné potíže, jen mě sem tam pálí žáha, když dlouho sedím v práci. Miluji být těhotná, u dcery mi taky bylo dobře ![]()
@kamcaKr ja se loudam uz ted, co budu delat potom
takze jak blazen jezdim na kole, u toho me neboli nic, nastesti bricho neni tolik videt, tak nebudim pohorseni
jako vsechno snesu, ale ted ze me je sedmihlava san jak nemuzu vyluxovat z lednice co bych chtela ![]()
@Fjodorka ty jo tak to se nekdo ma ![]()
Kde žiješ? Já v prvním těhotenství úplně bez problémů a teď jsem na začátku druhého a myslím si,že umřu už teď
dneska jsem 3× zvracela,jsem šíleně unavená,ale šíleně a bolí mě záda a žlučník ![]()
Nechci tě naštvat, ale az skoro do 40. týdne mě nic nebolelo. Jen se mi houpal žaludek. Díky cukrovkářské dietě jsem jedla celkem pravidelně a žáha nevím, co je. Jen jsem nemohla k posledku ležet na zádech. Ale to je snad tím, že mimino tlačí na tepny a motá se hlava.
@ocean.mama Mne je to, co tobe + nevolnosti se me drzi od zacatku. Nechapu, proc me tak boli trisla, kdyz jsem prd pribrala. Pro mne jsou tehotenstvi nejhorsi obdobi, zvazovali jsme kvuli tomu dlouho treti dite a ted se zarikavam, ze uz nikdy.
Strasne mi chybi sport, bud se svijim tri dny v posteli s kyblikem nebo prospim cely den, kdyz je mi konecne dobre, tak nekam vyrazim a dalsi den boli vse. Kolo mi muj zamkl, ze me nekdo srazi.
Koukam, ze jsem si taky potrebovala pofnukat, kdyz je mi fajn, jsem se svoji rodinou a kamosky moc nestiham. Kolik zije lidi na tom tvem ostrove nebo to byl eufemismus?