Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nefungovalo to ani po termínu. A na tu chuť nadosmrti nezapomenu
![]()
mě to nefungovalo, ale zkoušela jsem po termínu…proč před termínem? ![]()
@KKatka23 chteji mi porod vyvolat a chtela jsem to zkusit vyvolat sama. Pilo to i dost maminek u me v okoli avsak po terminu ..sex ani jine rady nezabiraji. Jen jsem nekde cetla, ze by se mel az v terminu nebo pri prenaseni
jen nevim proc, tak se ptam ![]()
@Anonymní píše:
Hezky vecer maminkypila jste nektera ricinovy koktejl driv nez v terminu? Fungovalo to?
Pila jsem ho po terminu a zafungoval,za 2hod jsme byli v porodnici ze rodime
@Anonymní píše:
Hezky vecer maminkypila jste nektera ricinovy koktejl driv nez v terminu? Fungovalo to?
Ano, pila jsem po termínu. Také mi hrozilo vyvolávání. Do 2,5 hodin mi začali kontrakce. ![]()
Taky jsem to zkoušela. Chuť mi nevadila, ale asi to nepomohlo. Ale já poprosila i o hamiltona (sami mi hodně ani nenabídli
), zkoušela jsem leccos, i když ne nějak „zuřivě“
. A rodila jsem den a půl před vyvoláváním prostě asi sama od sebe. Nevím, kdy jsem měla ten koktejl (zkusila jsem 2 když byl cca týden po termínu v rozmezí několika dnů, ale Hamilton byl v jeden den dopoledne a porod další den večer. Jak po tom koktejlu, tak po tom hmatu by se to mělo rozjet dřív, jestli si správně pamatuju.
Ale jinak se obávám, že jestli tělo není připravené, nebo se prostě tam dole něco nechystá, tak koktejl nezabere. Ale většina lidí po něm měla s*áčku (já minimálně) a i to je před porodem k něčemu.
Off topic: Kamarádka nechtěla klistýr. Sestřička ji vůbec nenutila, jen řekla, že je zas výhoda, že jestli bude šitá, nebude pak muset pár dnů nejspíš na velkou a to jí leccos usnadní… tenhle argument to vyhrál. ![]()
@Anonymní píše:
@KKatka23 chteji mi porod vyvolat a chtela jsem to zkusit vyvolat sama. Pilo to i dost maminek u me v okoli avsak po terminu ..sex ani jine rady nezabiraji. Jen jsem nekde cetla, ze by se mel az v terminu nebo pri prenasenijen nevim proc, tak se ptam
no není jako že před termínem je to zakázaný, je to kvůli tomu, že pravděpodobně si tu sra*ku budeš cpát do těla zbytečně. Všechny vyvolávací metody fungujou na principu tom, že tělo je k porodu už samo připraveno, tohle má prostě rozpumpovat střeva a tím to spustí porod - stejně tak pomáhá v porodce ten klystýr no. A většinou je tělo připraveno až kolem toho termínu, proto to tak je.
@TRG já nechápu, co všichni proti tomu klystýru maj…já mám už od sedmého měsíce takovou zácpu, že se na něj aji těšim jako
![]()
@KKatka23 Taky nechápu. Já ho teda nestihla,
ale snad budu mít po novém roce druhou příležitost. ![]()
Mě vyvolávali porod 2×. Jednou v 37 tt a podruhé v 39 tt, zkoušela jsem snad vše, ale nikdy nic…jen ten koktejl ne, z toho mám tak nějak respekt
takže ani teď ho zkoušet nebudu, ale říkala jsem si že zkusim kdyžtak doma klystýr a pak tu maminka jedna psala o nějaké bylince, co pila, že otvírá děložní hrdlo a porodila taky před termínem, jen už nevím, tak tu si musím dohledat
( nebyl to malinik ani l. seminko ) jinak já zkoušela sex, vana, vino, skořice, malinik, zázvor, tùru, nicnedělaní, masáž bradavek( to mi vzdy roozjelo kontrakce ale nic z toho nebylo)
..ale nikdy mimčo dobrovolne nevylezlo!
![]()
@KKatka23 taky jsem se na něj těšila, ale měla jsem kontrakce jak kráva a tak jsem myslela, že na tom záchodě chcípnu
![]()
Holky, kvůli čemu vyvolávání tak brzy? Jen tak že zvědavosti. Takové ty domácí recepty by v 37 TT asi fakt nepomohly, ale taky bych zkoušela a zkoušela, @miluver . Mně teda kontrakce/poslíčky nevyvolalo NIC. Už jsem se v podstatě smířila s vyvoláváním. Naštěstí mělo miminko rozum. ![]()
Hezky vecer maminky
pila jste nektera ricinovy koktejl driv nez v terminu? Fungovalo to?