Neplánované těhotenství - váš názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
9.11.16 10:00
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Pravděpodobně jsem těhotná :/
Je mi 21 let, přítelovi 23. Jsme spolu 9 měsíců. On pracuje, ale já studuji prvním rokem VŠ. Nevím co mám dělat. S přítelem jsme se o miminku bavili a shodli jsme se, že tak za 5let, až budu mít po škole a budeme mít kde společně bydlet. Nyní bydlíme každý u svých rodičů. Říkal, že teď mimi ne. Plánujeme si letní i zimní dovolené atd. A teď tohle. Antikoncepci beru pravidelně max +-10 minut.
Mám strach to příteli řict, ale hlavně nevím co řeknu, když se zeptá on mě, jak to vidím dál. Říkala jsem si, že na interrupci nikdy nepůjdu, mám strach, že bych nemohla mít děti. Ale teď to trochu jako řešení vidím, i když moooc nerada.
Když jsem ještě nepracovala, ani bych nedostala mateřskou, nemáme společné bydlení atd…
Byl jste někdo v podobné situaci?

Jo a byla jsem ve stejné situaci, jen nám bylo 18. Je to uz dvacet roků. Dotyčné dítě studuje vš, máme i další děti, dům, spokojený život.
Jen já jsem se to říct nebála, my byli domluvení, že všechny naše počaté děti se narodí. A tak se i stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
9.11.16 10:05

A vyšel ri pozitivní test???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
9.11.16 10:11

Na tohle ti odpoved nikdo neda, jen ty sama…musis zvazit vsechna pro a proti. Ja na interupci byla a ackoli to zni jakkoli hruzne, nelituji toho. Za 5 let na to mam jedno a druhe na ceste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 10:36
@ropucha 02 píše:
V mém okolí byla na interrupci zhruba každá druhá žena, a děti mají následně všechny, takže toho bych se až tak nebála. Mateřskou dostaneš, jen si nemůžeš vybrat, který typ, automaticky dostaneš tu čtyřletou variantu. Záleží, jak se k tomu postaví přítel, pokud by byl zásadně proti miminku, já osobně bych zřejmě volila přerušení. (ano, některé mě asi ukamenují, směle do mně)

To nebi pravda, já žádala přes manžela a nastavila jsem si nejkratší možnou délku a to jsem nikdy nepracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.11.16 11:03
@ropucha 02 píše:
V mém okolí byla na interrupci zhruba každá druhá žena, a děti mají následně všechny, takže toho bych se až tak nebála. Mateřskou dostaneš, jen si nemůžeš vybrat, který typ, automaticky dostaneš tu čtyřletou variantu. Záleží, jak se k tomu postaví přítel, pokud by byl zásadně proti miminku, já osobně bych zřejmě volila přerušení. (ano, některé mě asi ukamenují, směle do mně)

tak tvé okolí samozřejmě neznám, nevím, v jakém prostředí se vyskytuješ…Ale statisticky (v plošném měřítku) je to nesmysl…
Jinak zakl. dejte si dohromady pro a proti.Ono je to tak, že kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod…Argument že jste si plánovali život jinak je pro interrupci podivný. Neznám snad nikoho, kdo by mě život nalajnován tak, jak si to vymaloval…Ale jít kvůli tomu na potrat? Taky jsme měli první dítě čerstvě po dvacítce, taky nebylo plánované a tehdejší sociální zázemí nic moc..Ale když je vůle situaci vyřešit, najde se i cesta, jak to provést.
A studovat VŠ lze i s dítětem, i když pokud máš oporu v rodině je to samozřejmě snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
9.11.16 11:17

@ropucha 02
@Šťastná.máma.4

Dámy pletete si mateřskou (aka peněžitou pomoc v mateřství), na kterou, když nepracovala, rozhodně mít nárok nebude, s rodičovským příspěvkem :roll: takže se trochu informujte, než tu někoho začnete mást.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.16 11:21

Neplodnost se netýká jen bohatých ale je pravda, že chudí mají často hodně dětí. Tak už je to na světě holt zařízeno. Vše je o inteligenci a penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 11:30
@GKata píše:
@ropucha 02
@Šťastná.máma.4Dámy pletete si mateřskou (aka peněžitou pomoc v mateřství), na kterou, když nepracovala, rozhodně mít nárok nebude, s rodičovským příspěvkem :roll: takže se trochu informujte, než tu někoho začnete mást.

No tak samozřejmě jsem myslela peněžitou pomoc v mateřství, ale mám ji napsanou na muže a brala jsem 11 500,– měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 11:31
@Denise13 píše:
Neplodnost se netýká jen bohatých ale je pravda, že chudí mají často hodně dětí. Tak už je to na světě holt zařízeno. Vše je o inteligenci a penězích.

Jo jo peníze jsou nástroj světa…tak už to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15396
9.11.16 11:31
@Šťastná.máma.4 píše:
No tak samozřejmě jsem myslela peněžitou pomoc v mateřství, ale mám ji napsanou na muže a brala jsem 11 500,– měsíčně.

Ty máš pouze rodičovský příspěvek. Ne peněžitou pomoc v mateřství. Když jsi nikdy nepracovala, tak na ni nemáš nárok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 11:34
@Šmoulice píše:
Ty máš pouze rodičovský příspěvek. Ne peněžitou pomoc v mateřství. Když jsi nikdy nepracovala, tak na ni nemáš nárok…

Tak znova pardon :mrgreen: mám rodičovský příspěvek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.16 11:41

Jsi s pritelem jen 9 mesicu je to velky risk, musis pocitat, ze pokud si dite nechas, muzes byt take svobodna matka. Malokterý chlap se v tak ranném veku hodlá omezovat a tahnout celou domacnost. Vy dva jste ve velmi spatne situaci, na tvem miste bych si to nenechala ani omylem. Interupce uz je dnes na vyspele urovni, neni se ceho bat. riziko je opravdu minimalni, mimochodem existuji i „potratove tabletky“. Ses mladá, na děti mate s pritelem opravdu dost casu. Je potreba se prvne lepe poznat, neco zazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
9.11.16 13:23

Být tebou nechala bych si ho.
To maličký za to nemůže..
Mě 23 let, před 3 měsíci jsem prisla v 5 měsíci o miminko.
Bylo nechtěné a presto, že nic nemám jsem neváhala ani minutu a žádný potrat nepřicházel v úvahu a to jsem to měla hodně těžký. Po 5 letem vztahu plných lží, podvádění na konec skoncil a s miminkem bych byla sama bydlím u rodiců on taky.
Nebudeš první ani poslední co bude studovat a mít dítě.
Neposlouchej ty negativní ozvy ale :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.16 13:42

@Nikca200 ano, nebude prvni ani posledni ale kdo ji a dite bude zivit? Kdo zaplati vybavicku pro mimco? Rodice nebo snad partner kterej studuje? Kde budou bydlet? Reknu ti novinku z lasky se ani jeden z nich nenaji. Vsechno je o penezich, snad nemuze byt tak nezodpovedna a rict rodicum, tady jsem si udelala dite starejte se. Slecna ma hodne planu do budoucnosti, je skoda se jich vzadavat. Je mlada, partner take, maji zit a ne prezivat. Tohle by nebyl zivot, to by bylo vylozene prezivani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15396
9.11.16 14:16
@Denise13 píše:
@Nikca200 ano, nebude prvni ani posledni ale kdo ji a dite bude zivit? Kdo zaplati vybavicku pro mimco? Rodice nebo snad partner kterej studuje? Kde budou bydlet? Reknu ti novinku z lasky se ani jeden z nich nenaji. Vsechno je o penezich, snad nemuze byt tak nezodpovedna a rict rodicum, tady jsem si udelala dite starejte se. Slecna ma hodne planu do budoucnosti, je skoda se jich vzadavat. Je mlada, partner take, maji zit a ne prezivat. Tohle by nebyl zivot, to by bylo vylozene prezivani.

Asi tak. Ale tyhle mladé toto absolutně nepochopí  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty