Spát v pokoji s miminkem

Anonymní
21.7.21 00:53

Tehotenstvi a plany

Ahoj. Jsem v 5 mesici. Dite jsme planovali, jsme spolu sice kratce, zhruba pul roku, ale vse klape.
Muj partner tedy otec ditete ovsem chce uz nyni, aby miminko melo svuj pokoj. Aby ho v noci nebudilo :nevim: a aby se nenavyklo spát s námi v posteli. Pravdepodobne tedy budu mit pokoj s miminem já. Je to normální? Řešit to takhle brzy?
Ne, ze by mi to nijak vadilo, sama myslim, ze az dite uvidi, bude to zase jinak, ale prijde mi to zvlastni.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
105
21.7.21 01:24

Neumím si to u sebe představit, ale zase ho chápu, ze se chce vyspat kvůli práci. My dětskou postýlku využili je u prvního dítěte - první 3 měsíce. A samozřejmě byla postylka u nás v ložnici. Manžel chodil jednu dobu spát do druhé ložnice, pravé, aby byl rano fit do práce. Syn se pak přesunul k nám do postele. Je to pro mě i mnohem pohodlnější- nemusím vstávám na kojení a neprerusi se mi tak tolik spánek a třeba, když byl syn nemocný, vzbudilo mě i to, ze se mu zvýšila teplota a mohla jsem to začít resit driv, než kdyby byl ve vedlejší místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
21.7.21 01:41

Ja mela prvorozeneho v jeho vlastnim pokoji hned od narozeni a vyspali jsme se vsichni, jednak se budil na jidlo jen jednou za noc okolo 3h v noci a potom mame loznici asi tri kroky od jeho pokoje, takze cokoliv ostatniho resit jsem nemela daleko.
Nejsem zastancem, ani provozovatelem spani mimin spolecne v posteli s rodici/maminou.
Ted cekame dvojcata a ty naopak budou mit postylky u nas v loznici, aby nebudili starsiho v noci a vyspal se do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.7.21 02:05

Asi zalezi, jak to podal. V zasade na tom nevidim nic spatneho, planujeme to stejne. Manzel ma lehke spani a spatne usina, ma to neblahy vliv na jeho koncentraci, a protoze to bude nejaky cas zivitel rodiny, bude potrebovat byt i ready.

Stejne jako holky vyse nejsem zastancem spani mimca v posteli spolecne s rodici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13927
21.7.21 02:39

Uf, no. Pul roku spolu,5 měsíců těhotná, a bylo to plánované? No to jste asi neměli moc času řešit jaký máte přístup k výchově a jestli se shodnete… I když se to všechno pak změní.

U nás se poridila postylka, kterou můžu prirazit k posteli a manžel tvrdil, že do roka bude mít syn pokoj. V postýlce byl syn první měsíc, j byla vyřízena, uspavani 2 hodiny aby se za hodinu vzbudil že chce pít a já ho pak chovala hodinu na dvouhodinový spánek a pak třeba už zbytek noci vůbec nic. No začala jsem spát s ním, a najednou byl svět růžový :lol: má 3,5 měsíce a budi se co 2 hodiny, ale díky tomu že spí vedle mě se krásně vyspím. Manžel spí v jiném pokoji, aby se vyspal a aby nás nebudil. Má totiž dost mizerne spani… No a ta krásná postýlka co jsem tak chtěla slouží jako odkladiste věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
21.7.21 02:59

Nevidím na tom nic divného. My jsme první rok bydleli v 1+1, takže tuhle možnost jsme neměli, tak o tom ani nepadla řeč, a nikdo si nestěžoval. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
21.7.21 04:42

Muž má sice tvrdé spaní a nevzbudí ho ani výstřel z kanonu těsně u jeho hlavy ale nejsme ani jeden moc zastánci spaní dítka v posteli s rodiči…oba se v noci dost převracime navíc muž chodí spát dle toho jak moc je práce (OSVČ) takže přes sezonu klidně o půlnoci a vstává v 5 ráno. Takže by spíš on budil mimčo. Malá bude mít postýlku ve svém pokojíku a bude tam i postel pro mě pro případ potřeby…uvidíme zda ji vyuziju nebo ne..to bude asi záležet jak často se bude malá v noci budit na krmeni…
měli sme v tom jasno hned od zacatku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
21.7.21 06:03

U nás bude mít taky svůj pokoj co nejdřív a rozhodně tam s mimčem spát nebudu :lol: :lol: :lol:
Na to mam moc ráda svojí postel a přítele, takže ho nehodlám odsunout na druhou kolej dokud prcek nebude trochu samostatnej, pak jsou z toho akorát problémy :nevim:
V posteli bych ho s námi nenechala ani když by nebyla možnost samostatnýho pokoje, maximálně postýlka z mojí strany postele, ale s námi spát nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.7.21 06:10

Obě děti byly od narození ve svém pokoji a já tam spala s nimi. Za mě je to nejlepší řešení. Nebudila jsem manžela, když jsem v noci kojila, děti tam byly od malinka zvyklý a pak nebyl problém, když jsem se přesunula spát do ložnice…

• Citovat
  • Upravit
161
21.7.21 06:12

Jsou to jen plany… :D :D Az se male narodi zmeni se to/nebo taky ne. Ja byla naprosto presvedcena, ze dite do postele nikdy!!! Manzel ma spani lehke, probudi ho vse a nasledne neusne… Kdyz se mala narodila, byla ve sve postylce prvni 3 mesice- ale jak psal nekdo vyse… Nez jsem se probudila na kojeni i ja a vstala ( proste se ti nechce i kdyz vis ze musis), decko rvalo, muz byl stejne vzhuru a nez jsem na kojila, pak zase uspala, byla jsem komplet vzhuru nejen ja, ale celej barak vcetne psa. Dalsi pul hodinu mi trvalo nez jsem usnula a takhle 3-5 za noc… Nakonec asi ve 3 mesicich sla mala za nama do postele… Jen se zavrnela, dostala prso, ja v klidu spala dal a ona taky… Prebalovani pak probihalo v polospanku… Od ty doby klidecek… Manzel ani netusi kolikrat za noc se mrne koji… Kazdy si ten rytmus najde…Ale pred kamoskama si sypu popel na hlavu, protoze ja byla ta co PROSTE NIKDY DITE DO POSTELE :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.7.21 06:14

Dřív mě to přišlo strašný, ale od té doby co byla starší holka v roce u sebe v pokoji, přestala se budit každý dvě hodiny. Klepala jsem si na hlavu proč jsem ji tam nedala driv. Teď mladší máme v ložnici, ta se budí jednou za noc, v roce poputuje za starší. Hele ono se nedá říct že děti vás budou budit. Moje děti nikdy v noci neřvaly. Pouze se prevalovaly, mlaskaly že mají hlad… :)

• Citovat
  • Upravit
mackA159
21.7.21 06:15

Jinak já deti v posteli nechtěla, nechci mít, a mít nebudu. Hodlám mít pohodlný spaní. Ne být pokopana, poskrabana, a plesata…stačilo mi to jednou vyzkoušet… :lol:

• Citovat
  • Upravit
6180
21.7.21 06:29

Haha, jestli měl manžel nějaký plány nevim, každopádně malá měla do dvou let postýlku u nás. Jelikož první tři týdny ječela jak blázen pokaždé, když s ní někdo nechodil po pokoji, budila jsem manžela a v chození jsme se střídali. V kanclu moh bejt úplně klidně nevyspanej a já neviděla důvod, abych to celý oddřela jen já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
21.7.21 06:58

Jo tak vždycky jsem měla představu, že dítě bude spát v postýlce. Nespalo ani jedno ze tří. 2,5 letý spí pořád s námi. Kojit jsem chtěla tak do 12-18 měsíců. Dvakrát se mi to povedlo, třetího kojím pořád. Partner od prvních dětí spal v obýváku, já s nimi v ložnici. Otec nejmladšího nikdy nespal jinde, i když jsem mu to nabízela, nechtěl.
Představy jsou od toho, aby se flexibilně měnily. Vůbec se neznáte, takových situací budou mraky.
Uvidíte jak se to vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
21.7.21 06:59

Tak jako plány jsou vždycky že, ale pak udeří realita a pokud si má člověk vybrat mezi spánkem a neustálým chozením kamsi do pokoje, tak je výběr jasný.
Některé děti to zvládají v pohodě, jiné ne. Některé se pak třeba ve dvou letech vrací zpět do ložnice, protože nezvládají být samy.
Takže zařídit pokoj klidně můžete, ale připravila bych se i na to, že to může dopadnout úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí